Co máte nejraději ve vašem domově?

Profilova fotka
Anketky, to je moje :-D Otázka je jasná, co milujete ve svém bytě, domě... Z čeho jste byli a jste nadšení, co máte nejraději u vás DOMA :-) Nemyslím sušičku, myčku a další spotřebiče, ale spíš TO něco jiné, proč si říkáte, že TO je to pravé bydlení pro vás :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já začnu, jo? -ticho a klid-můžu spát s otevřeným oknem a nikdo tu neřve, nejezdí autem, je tu prostě božský klid (až na ty žabáky v potoce na jaře, no :-) Já jinak slyším i trávu růst, takže to je pro mě velké plus -velký, prostorný obyvací pokoj spojený s kuchyní, velká okna, spousta slunce -mám ráda svoji ložnici a mohla bych tu být pořád :-) -západy slunce sledované z terasy (viz. fotky v mém fotoblogu), to je prostě náááádhera, do toho ten klid, zurčení potůčku... -miluji to, že si můžu jít ráno zaběhnout na čerstvém vzduchu a vidím kolem sebe hory, pod sebou celé město a za ním zase hory a hory...jsou tu neuvěřitelné výhledy, příroda, klídek -to, že tu můžu dítko vypustit volně na ulici a nemusím se o něj strachovat, protože máme slepou ulici. V ulici lítá banda dětí, takže si synátor má pořád s kým hrát. -to, že jsme tu v ulici banda skoro stejně starých lidí s dětmi, takže pořádáme různé hromadné akce, pomáháme si a až na vyjímky jsou tu super lidi. - griling v létě, zobání jahod, malin...z vlastní zahrádky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 Tak já jsem Pražské dítě a teď jsem skoro šest let na malé vesnici kousek za Prahou :-) -miluju, když jedu autobusem domů z Prahy třeba z práce a autobus vyjede z té poslední pražské zastávky a začne se objevovat ta krásná příroda, kopce podél řeky, skály, stromy, klid, všechno ze mě postupně spadává, všechen ten městský shon :-) -miluju, když jdu domů v zimě a všude voní ty komíny, jak lidi topí uhlím :-) tam to prostě vážně voní! -miluju, když napadne hodně sněhu a u nás je na rozdíl od Prahy krásnej, čistej, třpytivej :-) -miluju, když jdu na procházku a potkáme srnku, nebo přes cestu přeběhne zajíc, nebo různá jiná zvířata... -miluju, když v létě grilujeme, venku, nebo posedíme na zahrádce s kafíčkem, nebo si dáme venku snídani :-) to miluju úplně nejvíc! a taky je super, že když si pustíme hudbu, třeba i naplno, tak to nikomu nevadí a nemusíme čekat, kdo nám zabuší na strop smetákem :-) -miluju to, že můžu mít psa a ten se může probíhat po zahradě a pokecá s jinýma kolem jdoucími psy a pak stačí udělat pár kroků a jsme s ním v lese a on si běhá jak se mu zachce a je happy :-) na to se fakt ráda koukám, jak je spokojenej :-) a další a další a další! ten domov miluju a nikdy už nikam jinam nechci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Miluju všechno. To, že jsem mimo ruch města, ale do centra se dá dojít za půl hodinky pěšky a jezdí mi sem mhd. Miluju, když chodím domů pěšky z práce a kochám se těma zahrádkama v létě, nebo takovým tím čerstvým "zmrzlým" vzduchem v zimě. Miluju naší (i když stále dost v provizorním stavu) zahradu a náš bazén, kterej je v létě prostě neuvěřitelný plus. Třešně, jahody, maliny vlastní produkce :) A v neposlední řadě náš dům uvnitř. Kdy každej centimetr jsme si vyťuťali k dokonalosti, promysleli všechny detaily. A když takhle v zimě přijdu domů a je už zatopeno a mám čisto a uklizeno jak jsem vždycky chtěla, tak jsem prostě jen šťastná, že to je, že žiju tak jak žiju a díky za každý nový ráno ;-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie tak my si sice ještě nevyťuťali každý centimetr, ale postupně se snažíme a i tak každej ten centimetr taky miluju :-) a přesně jak píšeš, když přijdu z práce, nebo ráno vstanu a je uklizeno a hezky, tak si jen sednu na gauč, rozhlížím se a říkám si, jak jsem šťastná :-)
Odpovědět
@lendy1 super anketa. Když to čtu, tak se ještě víc těším na domeček. Tohle všechno(kromě teda hor) nás tam snad čeká ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přijed na podzim k nám a zjistíš to.Podzim je u nás nejhezčí část roku.Bydlíme u řeky a já miluju sedět na zahradě a dívat se na západy Slunce,na tu krásu barev,když se zbarvuje listí.Ten klid a pocit bezpečí,že děti můžou volně běhat po zahradě. Vtipné je,že jsem se sem stěhovat nechtěla,měla jsem z toho hrůzu.Ale stěhovali jsme se na podzim a po prvním týdnu by mě odsud nedostali ani těžkou technikou. @lendy1
Odpovědět
Profilova fotka
Tady, kde stavíme, bydlím 3/4 roku, zatím v podnájmu, příští rok bychom se měli stěhovat do našeho domu. Miluju to, že mám blízko ségru s jejíma dětma (a budu mít ještě blíž - staví vedle nás). Miluju to, že mám blízko i mamču a že si v teplákách skočím k ní na oběd a je mi to buřt. Miluju naší vlastní příjezdovou cestu, díky které vím, že mi děti nevběhnou pod auto. Miluju naší obec - je to tu jak vesnice a při tom máme město za zády (3 km). Miluju to, že tu nepotkávám bezdomovce, opilce a jiné lidi, kterých jsem se ve městě bála. Miluji ten pocit, že moje bydlení bude skutečně moje a ne jako v paneláku, kde jsem měla pocit, že mi patří trochu vzduchu ve 4.patře (vždyť zdi i okna je společná část domu). Je toho strašně moc. Ale miluju to tady od začátku, pokaždé, když jsem sem vjížděla a míjela ceduli s názvem naší obce, cítila jsem krásný klid...
Odpovědět
Profilova fotka
jediné, co tady na tom podnájmu miluju je, že mám vše u ruky.. ale už jsem smířená s tím, že se odstěhuju, jednou, 7 km od města.. a těším se, pes bude happy, ta to tam miluje, je to na ní poznat, odpadne ranní venčení a přibudou procházky, kde nikoho nepotkáme, přítel je myslivec, tak nás krásně provází lesem, miluju tu představu, že mě tam nebude denně budit chrchlající soused, řvoucí televize a dupot jejich dětí v pozdních hodinách... a nejvíc miluju to, že to bude naše práce, naše malé dítko, kde konečně budeme moct být spolu, kde bude mít přítel všechny své věci a prostě tam budeme DOMA. :)
Odpovědět
Profilova fotka
já miluju svoji verandu, do které teče, teplota v ní odpovídá té venkovní akorát s tím, že tam nefouká, ale ta veranda, to bylo to, díky čemu jsem si říkala, že to je on. Takže za pár let, až se našetří dost peněz, se z ní doufám stane plnohodnotná část domu:)
Odpovědět
Tak já mám taky jasno. Po 4 letech bydlení v Praze, kde to pro mě bylo utrpení si sakra vážím toho co doma máme a co jsem dřív tak nevnímala. 1) výhled z okna na západ slunce a borovice 2) vylezu z domu a hned za domem je cyklosteska do polí a k potůčku. 3) Oproti Praze jsem i ve vedlejším měste po dálnici za 10 minut. Na nákupy do Tesco autem za 2 minuty. V Praze mi stejná vzdálenost trvala 20 minut.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych ráda autorce této diskuze navrhla pomyslnou medaili....po přečtení všech odpovědí mně tak nějak začalo hřát u srdce a představuju si, jaké to bude,až se nastěhujeme také....konečně jedna "krásná" diskuze!!!!!! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
miluji ten klid, když večer usínám(žádná tv nahlas od sousedů), ranní krásný zpěv ptáků, ráno si dát kávu venku před barájem, aniž by se někdo na mě díval,jesti jsem se nezblázdnila.letní grilovačky s přátely, volnost pro naše psí mimčo, bez kterého si už život na baráčku nedokážu představit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
To že to bydlení je jenom a jenom naše a nikdo nám do toho nekecá :-) jsem spokojení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Páni, zapřemýšlela jsem hodně, ale nic mě nenapadlo ohledně bydlení v bytě, jen se nebojím být sama doma a koukat na horor, protože stačí pípnout a sousedi by doletěli hned, takže případní zombíci a maniaci by na mě nemohli:-D, ale v domě se těším nejvíc na to, že neuslyším, jak jde někdo na záchod, konverzace sousedů přes zeď, nebudu se bát se pořádně zasmát, sprchovat se po 20. hodině, prostě budu mít klid a nebudu furt muset myslet na to, jestli něco není nahlas, jestli můžu prát, pozvat si kamarádku, prostě ta svoboda na tu se těším nejvíc!
Odpovědět
Miluju, že nemusím děti, zvířata, nákupy a další věci tahat do 4. patra po schodech. Že máme velikou zahradu, zatím velice prima sousedy, že jsme se nestěhovali tak daleko, abychom museli měnit naše obchodníky, pekaře, poštu a jiná místa, která máme blízko a rádi, jen máme komfort klidu a svobody. A v neposlední řadě, že každá cihla, každý centimetr zdi, každé prkno podlahy jsou podle našich představ x-)
Odpovědět
Tak já v našem domku mám ráda krb, mohu si zatopit kdy chci, nemusím mrznout v paneláku.Mám ráda obývák spojený s kuchyní. Nejsem uvězněna v kuchyni sama, aniž bych věděla co ostatní povídají v obýváku.Mám ráda spíž, kde se mi vše vejde i včetně např. pekárny či toustovače.Jsem ráda, že v domečku jsem svobodná, nemusím se bát např. žehlit ve 2O.h. aniž by na mě přišla sousedka, že ji prknem při želení ruším, nebo si mohu šít jak dlouho chci večer, aniž bych někoho rušila v paneláku.Mám ráda dveře na terasu, kde mohu i z tepla domova koukat na přírodu.Mám ráda terásky, kde se tak dobře pije kávička za dobrého počasí a miluju svou zahradu, kde mohu od jara do podzimu se realizovat a pozorovat jak která rostlinka roste a starat se o ně.Miluji zahradu i pro to, že tu mohu mít zvířátka,jak užitková slepičky pro vlastní vajíčka,,kachny, králíčky, tak jen ty pro radost kočku, psa.A jim je tu taky dobře u nás.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?