Co si myslíte o bydlení v azylovém domu?

Profilova fotka
Ahoj :-), chtěla jsem se Vás všech zeptat na názor bydlení s dětmi v azylovém domě. Znáte nějakou ženu, které se to týká? Jaké ženy se do azylových domů dostávají a proč? Co si o nich myslíte? Píšu na toto téma bakalářskou práci a zajímal by mě pohled žen s i bez dětí, které mají pronájem, svůj byt nebo si staví dům...Budu Vám všem moc vděčná za pomoc a jakýkoli názor! Díky, Eva ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj crawler, já jsem naštěstí nikdy nemusela řešit, jestli jít do azylového domu. Bydlím s manželem v rodinném domě, který bude brzo náš. Azylový dům máme u nás ve měste. Já jsem ráda, že tyto domy existují, myslím si, že pomůžou hodně lidem. Mám známou, která tam málem šla, takže ti můžu napsat jaké ženy a proč se tam taky můžou dostat: Ta holka je o rok starší než já (tj. 28 let), byla vdaná za muže o cca 30 let staršího. Ona měla základní školu, zamilovala se, vzali se, měli spolu dvě děti. Žili všichni v jedné vesnici. Kluci neměli žádné hračky, hráli si s kamínky a klacíky, neuměli mluvit, i když už věk na to měli. Ten muž jednoho dne zemřel. Ona musela odejít z baráku kvůli penězům. Do té doby jsem ji vůbec neznala. Ten muž byl kamarád mého strejdy, proto si známou i s dětmi vzal k sobě na chalupu. Žili tam několik let, děti se naučili žít normálně, naučili se mluvit a začli chodit do školy. Strejda jim hodně pomohl. Ale potom se něco zlomilo a když se postavila na nohy, tak se strejda s tetou k ní začali chovat špatně. Nadávali jí, dělali si z ní jen služku. Ona chtěla pryč, ale nedokázala si poradit sama. Proto ji moji rodiče pomohli, ona si našla byt, naši ji přestěhovali a podpořili ji. Pak si našla nového přítele. Dnes je šťastně vdaná a dodělává si střední školu. Kdyby ji tenkrát strejda nepomohl, nebo později moji rodiče, tak by ji nic jiného než azylový dům nezbývalo.
Odpovědět
Ahoj crawler,mohla bych ti dat kontakt na moji kamaradku,samozrejme s jejim souhlasem,ktera delala socialni pracovnici v domove pro matky s detmi v tisni.ted je na materske,ale myslim,ze by ti o tomto temate vic rekla sama nez abych ti to tlumocila ja.pokud budes mit zajem pisni do IP. :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
spagatice:taky moc děkuju za příspěvek! a nevíš, jak hodně je AD u vás ve městě obsazený? ze zkušenosti vím, že často bývá hodně plno - což je pro AD dobré - mohou fungovat, ale jistě se všichni shodneme, že by bylo úžasné, kdyby byla situace taková, že by AD ani nemuseli existovat.. :-S
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?