Domek za Prahou a práce v Praze - jak to zvládáte?

Ahojky,byla bych vděčná za příspěvky jak velkou máte hypo,kolik vás vyjde dojíždění a jestli to utáhnete i s mimčem:-) Děkuju moc...
Odpovědět
Tak já mám opačný problém - dojíždím z Prahy. Počítá se to?:-D
Odpovědět
asi jo :-D jak daleko? a na kolik tě to tak měsíčně vyjde? jezdíš každý den? dík
Odpovědět
@bayt asi jo jak daleko? a na kolik tě to tak měsíčně vyjde? jezdíš každý den? dík
Odpovědět
Profilova fotka
dojíždíme denně, pořídili jsme si na to feldu na LPG, vyjde nás to levněji než vlak + mhd pro dva a nejsme vázaní na čas..
Odpovědět
@lajlinka78 hmm..hezký nápad..dík..to by mohla být inspirace..starou feldu? a na kolik vás to vyjde?
Odpovědět
Profilova fotka
tankujeme 1xtýdně za 650 Kč. Najedíme denně 60 km. Jezdíme dva
Odpovědět
@petruskapeta no jelikož dojíždím jen já a auto by na to bylo zbytečně drahé a navíc si připravuju v buse věci do práce, tak jezdím tedy busem. Vyjde to na 2 tis. měsíčně, takže pohoda. Je to hodina z Prahy.
Odpovědět
@petruskapeta Jezdíme každý den, 80km celkem (tam+zpět), cca 50 minut jízdy. Koupili jsme si na to citigo a nechali ho přestavět na LPG. Vychází nás kilometr na korunu. Tedy i v jednom je to levnější, než jet autobusem a v Praze pak metrem.
Odpovědět
Profilova fotka
Dojíždíme asi 15km do Prahy, naštěstí bydlíme vedle D1 a pracujeme u magistrály, takže za 20minut jsme v centru - když nejsou kolony. Jezdíme z práce a do práce spolu, střídáme auta. Každý měsíc tankuji benzín za 1000,- (samozřejmě nejezdím jenom do práce).
Odpovědět
Profilova fotka
Dojíždíme do práce do Prahy denně z domova 55km jedna cesta,takže 110km denně čistě jen za dojíždění do práce.Jezdíme oba s manželem spolu tam i zpět jedním autem.Ročně celkově najedeme dost,něco málo pod 60tis.km,takže roky už jezdíme na LPG,jinak bychom se nedoplatili...
Odpovědět
Profilova fotka
Já dojíždím busem a pak metrem, asi 60 minut do centra Prahy. Za měsíc dám kolem 1000 Kč. Manžel rovněž, i když jen na okraj. Když vyjímečně nestíhá nebo cestou něco většího nakupuje, tak volí auto. Já bych za parkování u práce zaplatila víc než vydělám, takže volba mhd je jasná.
Odpovědět
taky jezdím cca 15 km do Prahy, někdy autem do města na vlak na Masaryčku, někdy busem na Černý Most, měsíčně 2 500 Kč. Cesta do práce v centru mi trvá hodinu.
Odpovědět
Článek se načítá
Já jsem rok dojížděla 100 km do Prahy + přes celou Prahu metrem. S dvouletým dítětem. Stálo to za vyližkapsu, ale přežít se to muselo. Denně to bylo 2x 2 hodiny a 20 minut. Měsíčně to dojíždění stálo přibližně 3000-3500 (autobus), záleželo to, jestli jsem opravdu jezdila každý den, občas jsem přespala v Praze. První dva měsíce jsem jezdila autem na LPG, to vyšlo asi na 5000-6000 Kč měsíčně, ale pak už nebylo možné udržet celou cestu pozornost, a usínala jsem za volantem, tak jsem začala jezdit autobusem.
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás ted dojíždí manžel z prahy do MB cca 55 kilometrů každý den. Jelikož nemá zrovna slabé auto, tak to je docela dost peněz a s kolegama se nikdy nedohodli na uplně pravidelném dojíždění. Jeden měsíc dal za naftu okolo 8 tisíc (jezdili jsme teda i o víkendech). Ted se stehujeme a ja budu dojízdet do prahy a on bude mít o polovinu kratší cestu. Počítala jsem to a auto by se mi nevyplatilo. Budu jezdi 40 minut na Masaryčku za cca 3800 za čtvrt roku (i s pražskou MHD)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 Tak to si neumím vůbec představit. U nás v práci maj otvírat dětskou skupinu a já zvažuju, zda tam mám vůbec malýho hlásit, protože tu hodinovou (i delší cestu) mhd sotva vydržím já, natož tříletej prcek...
Odpovědět
Profilova fotka
Dojíždím denně 30km do Phy. Potřebuju do centra, takže nejrychlejší a nejlevnější je vlak - cesta trvá 25min. Sp nebo 40min. osobákem a měsíčně zaplatím 814,- Kč.
Odpovědět
@komenska koukám, že jsem to napsala dost dvojsmyslně, tak jsi mě možná pochopila špatně :-) to dítě bylo doma, nejezdilo se mnou tu štreku do práce :-) ale i tak to bylo hodně náročné ... když jsem po 14 hodinách "na nohou" dorazila z práce domů, a pak doma ještě fungovat :-| nerada na to vzpomínám.
Odpovědět
Profilova fotka
aha, to jsem fakt pochopila, že dítě jezdilo s tebou, ale i tak to muselo být náročné
Odpovědět
Profilova fotka
Já jezdila 60 km, kombinace bus + metro. Jedna cesta mi trvala hodinu a třičtvrtě a už bych do toho nikdy nešla...
Odpovědět
Já jezdím cca 70km do pce, 70km z práce...10 km do Prahy, přes celou Prahu a pak po D5... cesta o prázdninách, když není provoz hoďka, teď jezdím hoďku a 15 min... je toho někdy dost...naštěstí služebním autem...ale ten ztracený čas je taky nic moc,...
Odpovědět
Profilova fotka
@petruskapeta Na ceně za dojíždění bude asi dost záležet na vzdálenosti od Prahy. Taky bydlím za Prahou a měsíčně platím za MHD (kupony na pražské + 1. pásmo) 650 Kč. Za necelou půl hoďku dojedu na Smíchov, busy ve špičce jezdí každých 15 minut, takže s dojížděním nemám problém. Hypotéku nemáme a dítko ještě taky ne, takže to nekomentuju...
Odpovědět
Ja muzu porovnat několik cest z Prahy a po Praze, začala jsem jako vysokoškolačka dojiždět 3x v tydnu jednu cestu 150 km tam a 150 zpet, jelo to 2 a pul hod. Jedna cesta...ted jen kroutim hlavou, jak jste byla schopna i třeba 10 hodin v kuse se soustředit:-). Poté jsem žila asi 10 km od Černeho mostu, autem 5 minut, busem 30 jen na Černý most, ted jsme zacali stavet domecek u Kutne Hory, tady jsem sedla na vlak a za hodinu cesty jsem byla v Praze v centru rychlikem. Ale to se stalo neunosné a asi jsem i svým zpusobem zlenivěla, tak jsem si našla praci v místě. Ale když porovnám pohodlnost dojižděni vlak nebo autobus-metro tak jednoznačně vede vlak... Pokud mate v lokalitě možnosti dojižděni do centra vlakem, tak bych se toho tolik nebala, i treba za te situace, ze budu o 10 km dal od Prahy...ušetři to opravdu hodně času. Jinak me osobne to vzdy vychazelo okolo 2-3000 mesicne. Na druhou stranu zpětne si řikam, že vyměna pŕace za práci v místě byl nejlepší napad, ten čas stravený na cestach človeku nikdo nevratí. Ty dámy co maji male děti a denně dokaží takhle dojiždet maji muj obdiv... Ja přiznam nevím jak bych to zvladala.
Odpovědět
Ja dojizdim zatim take a cesta mi do centra trva asi hodinu. K metru 15 minut, jak kdy, samozrejme. Ale to nakonec nebyl ten hlavni problem, cestuji i lide co bydli v Praze a stejnou dobu, ale nejvetsi problemem je pro me ta rozdvojenost zivota. Po peti letech mi prislo najednou vsechno tohle uplne padle na hlavu. Jedna cast zivota v budu A, druha cast v bodu B a pripadala jsem si najednou jako balik, ktery se stale jen prevazi, jeho zivot ridi mhd a nikam vlastne nepatrim. Zjistila jsem, ze chci zit tam, kde bydlim a ne zit nadvakrat, nebo jen prespavat, to uz pak je vlastne jedno, kde prespavat, tak proc tak daleko od prace a vsech mych aktivit a pratel? Nahle to bylo jasne a ja se doufam co nejdriv budu stehovat. A zrejme se take preucovat, co s volnym casem :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?