Jak dlouho jste stavěli domek svépomocí?

Ahojky, zájímá mě jak dlouho jste stavěli domek svépomocí do nastěhování? Případně jak veliký a v kolika lidech? díky
Odpovědět
Profilova fotka
začali jsme září 2012 a a stěhujeme se září 2013, ale spousty toho není hotového, budeme dodělávat za chodu @maaga
Odpovědět
Základová deska se lila srpen 2012, tedy před rokem a na Vánoce bychom chtěli bydlet. Samozřejmě, že venek se bude ještě dodělávat dlouho. Stavěl manžel + zedník + občas ještě tchán. Ale střechu dělala firma (vazníkovou) a elektro a vodu taky + anhydrit též. Ale taky znám lidi co staví i 5 let. Záleží i na financích...
Odpovědět
Děkuji, zatím to je pozitivní :) Manžel dodělává desku, myslím si že by jsme mohli do 14 dnů zalívat betonem. Jen toho má teď hodně v práci, musím ho dokopat že alespoň jednoho človíčka bude potřebovat k sobě nebo nebudem bydlet ani za pět let :-( Střechu si také dáme udělat firmou ale co zvládne sám tak si chce dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
stavíme druhý rok, měli jsem tam 3 x brigadu- 6 lidi, na sklep, desku a ted na tramy .. vse sme delali sami, rucne, i desku...prevazne jsme tam sami dva, ted o prazkach jeho bracha s nama, ale jinak jedeme ve dvou... ted budeme delat strechu.. je to pomalu, cloveka, hlavne me, to stve, ale hodne penizku je usetrenych....
Odpovědět
Profilova fotka
My stavěli 7 let. Narodil se nám mezitím syn, takže tři roky jsme žili jen z jednoho platu...to se pak moc stavět nedá. Ale zase bylo víc času vymýšlet a plánovat ;-)
Odpovědět
Před dvěma lety jsme poprvé hrábli do země (pak byla přes zimu přestávka až do března) a za měsíc se chceme stěhovat. S tím, že bude hotové přízemí a patro doděláme časem. Máme 5+1 s garáží a stavíme sami. Mezitím se nám narodilo miminko, tak já musela přestat tahat cihly a tak vůbec :-( Hodně manželovi pomáhal náš taťka, střechu, omítky, el., vodu a anhydrid jsme si nechali udělat. Pak samozřejmě venku zahrada, chodníky, plot... to bude ještě na dlouho!
Odpovědět
Loni v březnu 2012 začátek (zákl. deska),teď jsme před zalitím podlah. Hrubou dělal manžel sám, vnitřky el, vodu a odpady taky. Nechávali jsme si jen dělat omítky, budou nám dělat zateplení a fasádu, protože jinak bysme se letos nestihli nastěhovat. Jak jsem psala manžel to dělá sám o víkendech,párkrát měl na to dovolenou, párkrát nám někdo pomoh. Přes zimu byla 5 měsíců pauza.
Odpovědět
Jak pročítám tyto příspěvky,vyplatí se vůbec finančně stavět svépomocí? Já pokud jsem předělával byt,na vše jsem jednal řemeslníky,nic jsem skoro nedělal.Sám jsem OSVČ ,dělám malířské práce a pokud vezmu čas,který mi to zabere,vyplatí se mi najmout řemeslo a jít na fušku,kde vydělám další peníze.To samé mám u lidí,kde mám zakázku.Přibývá mi lidí,kteří pochopili,že je lepší jít do práce,vydělat peníze a práci nechat na řemeslníkovi.Ušetří čas a tím i peníze,protože to ,co já udělám za den oni dělají tři dny.O kvalitě provedení ani nemluvím.
Odpovědět
@maitland ... svépomoc se vyplatí jak z finančního hlediska tak z kvalitativního v případě, že je člověk šikovnej a snaživej a dokáže si toho dost udělat sám ... pokud tyto vlohy nemá, musí si hold najmout firmy a platit a platit a platit ... u nás se svépomoc vyplácí hodně ;-)
Odpovědět
děkuji všem za příspěvky, svépomocí se vyplatí určitě i když to schlamstne hromadu volného času ale takhle ušetříme dost peněz.
Odpovědět
Profilova fotka
8 měsíců ytong (bez fasády a podbití), 2 -3 lidé aktivně
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 toho bych také ráda dosáhla :DDD ale do těch 12 měsíců to snad zvládneme :-)) Hlavně stihnout hrubou+okna+zateplení do zimy..a pak se může dělat vnitřek :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@maaga V listopadu 2009 základová deska, v roce 2011 jsme dům obydleli, ale spouta toho bylo nedokončeného a dokončujeme stále. Přehled je tady: http://www.domeceksnu.cz/Retrospektiva Vzali jsme si velké sousto, zastavěno 170m2, dvě patra. Stavěli jsme všechno sami se ženou, na výpomoc s deskou jezdil bratr a na hrubou stravbu zase táta. Teď už stavíme volným tempem, ale na začátku bylo tempo nadoraz. Jsme u sádrokartónů a podlahové krytiny. Tedy už těsně před dokončením. Firmu jsme měli na okna, dveře a na podlahy. Ostatní sami. Omrkněte deník, uvidíte co nám jak dlouho trvalo http://www.domeceksnu.cz/stavebni_denik
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 v klidu ten rok, 8 měsíců protože ex manžel dělal ve dne v noci..teď mám strašně šikovnou a pracovitou partu a budeme bydlet za 6 měsíců..:)))bez venkovních úprav
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 tak my nějaké pomocníky mít budeme..jinak sami , tak jsem zvědavá jak to dopadne..do 12měsíců to být musí hvůli hypo za zelené.. :// Ale zase máme suché stropy tak se nějaký čas ušetří.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?