Maximální možná cena za kW

Ahoj, Jsem ve fázi stavby. Jak dostavím, chci si vše zařídit. Jaká je maximální sazba za 1 kW? Známý mi říkal, že platí 9 kč za kW. Je to možné? Na internetu jsem našel, že maximální cena je 6 KČ za 1 kW (zastropování ceny) Moc díky za objasnění. Nerozumím tomu
Odpovědět
@zateplovak Postupem času se všichni dostanou na "strop" to je těch asi 6,05kč/kWh a zároveň to je ta nová ustálená budoucí cena i beze stropu...jedná se o cenu za silovku, takže bez distribuce no a s přenosem k tobě domu to dělá těch cca 9kš/kWh.
Odpovědět
@zateplovak pro letošní rok je strop 6kc/kW silovky a potom záleží na sazbě u elektrického topení nebo TC to bude vy výsledků 6,50-7kc/kw u d02 to bude těch 8,5-9kc/kW. Navíc letos zrušen poplatek POZE 0,6kc/kW. Co bude další rok nikdo neví obchodníci s cenou dolů tak snadno nepůjdou a vlády si to v tak velkém stylu dotovat dlouho nedovolí. Navíc i ceps chce zvýšit poplatek za stabilizaci sítě protože co se teď děje s FVe je hrůza a obrovský to destabilizuje síť. Osobně věřím tomu že všichni postupně přejdou na okamžité ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak surovka nám na burze letí slušně dolů, pokud trend vydrží, tak příští rok budeme pod stropem i bez dotování státem. Dvě kačky za komplet kWh už to asi nikdy nebude, ale 3 - 4 nejspíš ani.
Odpovědět
To nie je iste. Cena elektriny leti dole, lebo leti dole cena plynu. Cena plynu leti dole, lebo je tepla zima a je dostatok plynu v zasobnikoch. Trh je momentalne pozitivne naladeny. Co bude za mesiac alebo dva bude zavisiet od toho ake bude pocasie, ako sa Vladimir vyspi a ako sa nam podari zazmluvnovat a vozit LNG do Europy. Dlhodobo to bude o tom ako sa nam bude darit znizovat zavislost na plyne...
Odpovědět
@zateplovak Cena elektřiny se skládá z obchodní ceny a ceny za distribuci. V roce 2023 mají snad všichni obchodníci cenu 6,05Kč/kWh, tedy tu zastropovanou. Cena za distribuci se liší podle tarifu (domácnost bez topení, bojler, přímotopy, tepelné čerpadlo) a v součtu s obchodní cenou se pohybuje od 6,50Kč/kWh do 8,30Kč/kWh právě podle toho tarifu a k tomu se ještě stálé měsíční platby a měsíční platby podle hodnoty jističe. Ty jsou od 270Kč do 500Kč měsíčně. Konkrétní hodnotu najdete v každém ceníku ČEZ/eON/PRE ale musíte znát svou distribuční sazbu a hodnotu jističe podle smlouvy. Většina nových domů bude mít D57 - tepelné čerpadlo a tam to bude 6,50Kč/kWh + 430Kč nebo 500Kč měsíčně - podle hodnoty jističe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?