Odhad domu

Dobrý den, Mám dotaz Jak vypočítat cenu domu. Někde jsem četl že bylo 7000 x M3. Nebo 40 000 x M2. Je to na dnešní dobu ještě aktuální? Jde mi o to jak vysoké pojištění domu. Mám bungalov 150 M2, 113m2 obytná plocha. Předem děkuji
Odpovědět
Je to veľmi orientačná cena, dosť často sa to používa na odhad ceny domu pri štúdií od architekta, kedy sa s veľmi veľkou nepresnostou vypočíta cena domu. Napr gservis ma info o tom tu https://www.gservis.cz/rady-a-tipy/ce... ale nie sú tam žiadne informácie o tom kedy tu hodnotu aktualizovali. Ta cena za kubík, zohľadňuje objem stavby ako takej, pretože môžete obytné podkrovie, ale aj nezbytné, ale v oboch prípadoch bude nejaká izolácia strechy a podobne. Netreba zabúdať na to, že vás dom ešte nestojí a ani tak skoro nebude a preto si treba nechať aj nejakú rezervu. Dosť často sa udáva 15-20%. Keď sme v lete riešili studiu domu, tak architekt nám počítal za kubík 12.000, ale neskôr prešiel na "bezpecnu" hodnotu 15.000. Pri stavbe na kľúč. Pri objeme netreba zabudnúť započítať aj hlbku základov a samotnú strechu strechy. Budeme mat bungalov, cca 20cm podlaha, 2.7 vyska stropov, celkovo cca 4.5m vyska s ktorou sme počítali x zastavaná plocha. Ale upozorňujem už to bolo trochu napadovane na nás dom. Pri cene za m2, je potrebné si presne zistiť ako k tomu číslu sa niekto dopocital. Je rozdiel či niekto podelil cenu domu obytnou alebo zastavanou plochou. Tie hodnoty sú vypočítané z priemerných cien materiálov a prác od rozpoctarov. Myslím, že sa to dá dohladat na nejakej stránke. Ale ešte raz upozorňujem je to veľmi nepresne. Počíta sa s konkretnymi hodnotami, ale berie sa do úvahy priemerná cena za m3.
Odpovědět
Ešte doplním, že v cene nie sú započítané prípojky, projekt, pozemok, cena za okolie domu, dlažby, plot, brana. Cena je extrémne individuálna. V starších témach si nájdete cenu za m2 niekde v rozmedzí 30.000 - 60.000. Su to najcastejsie hodnoty.
Odpovědět
@pepco2 jde mi o to jak vysokou hodnotu , respektive za kolik bych dnes postavil dům kdyby třeba vyhořel. Teď mám pojištěno na 6 mil. Vybavení a okolí domu je pojištěno zvlášť,
Odpovědět
Profilova fotka
@cbr600rr řešili jsme nedávno a bylo nám doporučeno od makléřky, abychom vzali cenu za kolik by se dal takový dům v okolí koupit (tržní cena). Samozřejmě bez pozemku atd.
Odpovědět
@sikovnytata mě včera to řekl finanční poradce 😄. Jenže jak zjistit cenu bez pozemku, plotu a okolí domu? Už jsem se i díval za kolik by to dnes bylo na klíč. A vypadá to tak za 6 mil. A to mám pojištění do teď.
Odpovědět
Profilova fotka
@cbr600rr Obecně nám bylo řečeno, že je lepší dát cenu vyšší nežli nižší 🙂. Doporučuji se obrátit na pojišťovnu, u které máte pojistku, aby Vám to zkontrolovali. Oni jsou první a poslední, kdo rozhodne o výši plnění v případě pojistné události.
Odpovědět
Ja teď pojišťoval 80m2 s odhadní cenou pojišťovny 2.5m , za 2500kc , pouze stavba .
Odpovědět
Děkuji za reakce 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?