Oplocení pozemku v uzemní rezervě pro bydlení

Dobrý den, už si nevíme rady. Máme dům a pozemek(modrá) a máme možnost odkoupit část pozemku(červená) a tím si prodloužit zahradu. Ale onen pozemek je na území, která má obec v - Územní rezerva pro bydlení - Dle stavebního úřadu tam nelze stavět a tedy nelze oplotit. Pán na stavebním úřadu řekl, že jsou možnost jak to udělat, ale neřekne nám je(super 😄 ). Na obci nevědí. Lidi radí, ať se na všechny vykašleme - koupíme a a oplotíme. Ale nechceme mít problémy, tak nevíme. Je možnost živý plot případně? To by nemuselo být bráno jako živá stavba.. Nemá někdo prosím zkušenosti, nelze vyjednat nějakou výjimku?(O tom se teda na SÚ nikdo nezmínil). Vzhledem k tomu, že bychom za pozemek vyplázli poslední ušetřené statisíce, tak nechceme kupovat pozemek, který pak nevyužijeme.. Máme psy, děti atd.. takže bez plotu nic. Moc děkuji za každou radu
Odpovědět
@keiko17 Co je na těch okolních parcelách? Je tam nějaké tzv. "veřejné prostranství"? Nebo les?
Odpovědět
@milanq Vedle pozemku který vlastníme(před náma, vlevo i vpravo) je řada domů - jde o nově vzniklou ulici. Šrafovaná část, kterou bychom rádi odkoupili - tedy uzemní rezerva pro bydlení - jsou pole(na pozemku není pachtovní smlouva apod..nic.
Odpovědět
@keiko17 Pokud je to tak a ani v územním plánu není žádné omezení, tak není žádný právní důvod k tomu, aby nebylo možné si pozemek oplotit. Protože se ale jedná (zřejmě) o extravilán, musí být oplocení povoleno nejméně tzv. územním souhlasem. Takže na ten stavební úřad stejně narazíte. Abyste teda měli nějakou jistotu, potřebovali byste mít předem v ruce nějaký papír. Doporučil bych Vám požádat o dvě územně plánovací informace (ÚPI). Požádejte úřad územního plánování o ÚPI podle § 21 odst. 1 písm. a) stavebního zákona a stavební úřad o ÚPI podle § 21 odst. 1 písm. c) stavebního zákona. Z toho se už nemohou vykroutit a Vy budete mít jasno.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?