PENB

Dobrý den, je tu prosím někdo kdo umí číst v PENB protokolu a vyčetl by mi z toho kolik má dům tepelnou ztrátu? Projektant je v současné době na dovolené, tak pokud by mi to někdo byl schopen vyčíst, byl bych rád. Zašlu na email. Děkuji
Odpovědět
Pokud mate takovy PENB, jaky jsme dostali my, pak to z neho nevyctete. Musi se to jeste spocitat ze skladeb. Budto to sami orientacne spocitate treba na tzb-info.cz, nebo zkontaktujte energetickeho specialistu, ktery vam prukaz vyhotovil.
Odpovědět
Myslím, že mám PENB ze kterého se to vyčte, jen já se v tom nevyznám. Na netu jsem našel návod, kde jsem zadal hodnoty z mého PENB a vyšlo mi tepelná ztráta cca 4,5.
Odpovědět
My ted poptavame tepelne cerpadlo a dostali jsme nabidky se sirokym rozpetim kW, coz nas zaskocilo. Tak nam to doupresnovala energet. specialistka. Nekteri prodejci cerpadlo nabidli jen s ohledem na objem domu, jeden jediny chtel poslat PENB.
Odpovědět
Profilova fotka
@nemeasis přímo to tam napsané není. Musí se to odvodit z tabulky "Ukazatel energetické náročnosti budovy" a tam jsou hodnoty pro celou budovu "Vytápění" + "Větrání".  Sečtou se tato 2 čísla (u mě 3,6 a 0,2 mWh)  Tady si můžete najít délku topné sezony (u mě 263dní)  http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... Takže u mě bude:  3.6+0.2 = 3.8mWh = 3800kwh/263dní = 14.45/24 = 0.6kW/h
Odpovědět
@nemeasis Pokud se nepletu tak v protokolu PENB máte hodnotu měrná ztráta prostupem tepla, která je udaná v jednotkách W/K. Pokud se tato hodnota vynásobí rozdílem výpočtové venkovní teploty a teploty na kterou se bude vytápět (např. -15 st.C a 20 st.C) vyjdou TZ prostupem. K těmto je třeba ještě připočítat tepelné ztráty větráním.
Odpovědět
@nemeasis Pošlete mi PENB na SZ. Není to problém
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?