Poradíte jak na program SketchUp 8?

Profilova fotka
Stáhla jsem si program sketchup 8. Je to úplně suprovní program, jak si blíže představit vysněné hnízdečko a možnost upustit fantazii uzdu :) Snažím se v něm naučit podle tutoriálnů na youtobe, ale je to tam všechno anglicky. Ví někdo o českých tutoriálech nebo má někdo zájem nás naučit, jak v tom lépe pracovat? Budu vděčná za rady, nápady i návrhy!
Odpovědět
Profilova fotka
Dokážu už postavit zdi, vytvořit okna a dveře, ale když udělám střechu, nevím, jak se vrátim dovnitř baráku. Jak "vypnout" tu střechu? Dělá se to nějak na vrstvy? Nebo si musím ukládat každý návrh zvlášť? Poradí někdo, jaké jsou klávesové zkratky?
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím aspoň o radu, jak využívat vrstvy! A jak pak vkládat vybavení místností. Prosím :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem samouk a jde mi to :) zatím jsem si na vše našla otázky sama :(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@neoness dobrý den, já na to koukám jak jelen, nejsem schopná to ani pořádně otočit, ale já to dám :-) jak to jde vám?
Odpovědět
Profilova fotka
@lavita dobrý večer :) zkoušela jsem tak dlouho, až jsem z toho dokázala udělat dům, jak sjem potřebovala :) naučila jsme se používat zkratky (písmenka) a pak to šlo rychle. Přidám fotky, rozměry domu původního a jak jsem ho pak poměnila :)
Odpovědět
Stáhnuto! A jdu se s tím učit ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@neoness Dobrý den, já stáhla včera a nedokážu ani ty stěny, netuším, jak tam dát rozměry, strašně s tím bojuju
Odpovědět
Ahojte, já si stáhla Sketchup 6, protože byla na internetu free verze v češtině. A taky jsem z toho trochu mimo :-) Rovněž neumím ani zdi, a to jsem si naivně myslela, že si v tom rozplánuji, jak bude vypadat koupelna. Nemám na to teď moc času, ale zkusím to přes youtube tutoriály, i když lehce jsem na něco koukala a mým schopnostem to moc nepomohlo. Potřebovala bych asi osobní kurz :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@michalkazanaskova @ajush_ka držím palce, ať se v tom rychle zorientujete. Já už to přes rok neotevřela, už bych teď v tom tápala taky. Chce to čas a moře trpělivosti,ale výsledek za to stojí ,)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Holky, obnovuji diskuzi, já zdi mám i vymalováno, i vložen nábytek, ale neumím ten nábytek otočit furt se mi to točí nahoru a dolu místo do stran, poradí někdo?
Odpovědět
označ si ten kus nábytku, který chceš otáčet. Klikni si na ten otáčecí nástroj. Objeví se ti ten kulatej úhloměr. Dej ho na rovinu, na který chceš otáčet. pravděpodobně chceš otáčet jakože po zemi, tak ho plácni na vodorovnou plochu - podlahu. Klikni a otáčej. Můžeš napsat i přesný úhel o kolik. Když bys chtěla otáčet třeba obrázek na zdi o úhel třeba 90°, tak zase jako rovinu otáčení zvolíš tu zeď.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?