Reznutí nerezových spotřebičů. Co pomůže?

Ahojky, mám problém , že po dvou letech mi začali reznout nerezové spotřebiče, ne všechny, ale panel na myčce (máme boshackou myčku), začínají se objevovat rezaté skvrny na mikrovlnce a digestoři, a to používám drahé přípravky a nerezové spotřebiče např od Cilitu. Neznáte nějaký prostředek jak rez z nerezového spotřebiče odtranit?docela mě to zklamalo, nevím zda bych zase šla do nerezu, ale vypadá mnohem lépe než ty bílé spotřebiče.POradíte mi prosím, at už nějakou kosmetiku na údržbu nerezu tak i na odstranění rezatých skvrn z nerezu.?????? :-)
Odpovědět
Ahoj, me se rezavve fleky objevili na nerez spotrebicích hned po prvním přečistení a bohužel jsem jej nedstranila. Najehorsi byl panel emyčky (electrolux). Doporučuje se ocet a sul udelat kasicku a precistit. Jinak jsem presvedcena ze to zpusobit ten specialni sajrajt na nerez. Od té doby jsme používala vždy jen alkoholocý čistič na okna nebo odmašťovač a spotřebiče se leskly a bez rezu. Těď kdž jsem delala novou kuchyn v domečku tak mam spotřebicče sklo v kombinaci jen s proužkem nerezu nebo hliník. Nerez se moc ochmatava a blbě čistí alespon me :-)
Odpovědět
no tak to máme stejný názor, také mám pocit, že to způsobily ty spešl sajrajty na nerez, tedka dělám svařenou ostovou vodu na leštění a je to super, jen chlapovi to nevoní ale to má holt smůlu o úklid se nestraá tak at nekafrá, stou kašičkou jak píšeš, myslíš smíchat pouze ocet a sůl?????a pomůže to na rez?bohužel už bydlíme v doměčku takže to štěstí, že by chlap běhěm 2let souhlaisl s výměnou spotřebičů souhlasil mě asi nehrozí, no příště mě nerez ani nenapdne a nebo jen takový ten co se neochmatává, ale za pár let třeba bude zase něco jiného, jo a jen perlička když jsme to řešila s prodejcem tak mi řekli, že myčky nižší třídy( a to stála 17tis)prý pak reznou že si mám pořizovat spotřebiče střední nebo vyšší třídy, kde to sakra jsme?!jo jinak v černých ovcích bylo, že nerez na spotřebičích s epoužívá neklavlitní neodpovídající správné hodnotě nerezového materiálu, a i milele rezla vy vysoké třídě, holt asi kdo si tam nechá tápoty a neuklízí tak mu to asi nerezne :-)
Odpovědět
aj mne sa to stalo hneď na úplne novej plynovej varnej doske a protiotlačkovou úpravou na prvé umytie značkovým prostriekom na nerez.... ja som na to zavolala technika pre electrolux a on hneď vedel ako na to, že vraj sa to stáva dosť často..... na handričku dal cif cream- čo sa mne moc nepozdávalo, lebo to má tie mikrogranulky v sebe a ja by som si myslela, že to tú nerezovú vrstvu poškriabe, tou handričkou s kremom to jemne trel, ale upozorňujem, že JEMNE, netlačiť a hlavne nekrúžiť, nepoužiť žinku na riad, lebo sa vytvoria škriabance a hrdza zmizla.... zvyšok som si dorobila sama a doska je OK.... ale od vtedy už nepoužívam, bežne dostupné prostriedky na riad, čistím profi čističmi pre veľké kuchyne...... a už nikdy nechcem výrobok electrolux..... :-D
Odpovědět
@stanislava111 a prosím tě jaké tedy používáš prostředky, napíšeš mi prosím značku, pokusila bych se to sehnat?
Odpovědět
Profilova fotka
Holky neděste mě,akorát necháváme dělat novou kuchyni a budeme do ní kupovat nové nerez spotřebiče... :-N
Odpovědět
@xkacatkox ja teraz používam 2 výrobky od firmy WURHT - to U v slove má byť prehlasované, neviem napísať na klávesnici :-D. pracovne sme aj od strojariny, tak preto táto firma :-D na suchý povrch napr.umývadla nastriekam Ochranný sprej na nerez-tak sa to u nich volá, nastriekam , rozotriem ho a utriem papierovým obrúskom odstraňuje to aj usadeniny aj slabší vodný kameň a na to následne nastriekam Olej ochranný na nerez, znova jemne rozotrriem papierovou utierkou, ale tu už neleštím, nie je treba, celá operácia trvá cca 20 sekund a vyzerá to ako z katalógu. Je to testované, teda pre človeka nezávadné a je to určené do profikuchýň, používam to asi 4 mesiace a som nadmieru spokojná.....
Odpovědět
@ferinka no hlavně nepoužívej něco přímo na nerez, a pak to bude OK, kdybycg věděla, že octová voda je dobrá tak se mi to asi nestalo, blbec kupuji značkové sajrajty a nerez je v kyblu, na té myčce to zkusím tím cife a octovou hašičkou a pokud to nezabere tak zajdu nějakam do reklamky a nechám si na to vyřezat folii, mikrovlnku neřeším tak to nění tak drasticky vidět a doufám, že mikrovlknky půjde brzy z domu nejsem sní spokojená, ale tu měl chlap za svobodna a nemůže se nsí rozloučit @stanislava111 tak já se to tu pokusím najít a snad to už dá pokoj ale nejdříve potřebuji odstranit ty rezaté fleky, ach jo
Odpovědět
@xkacatkox tak budem držať palčeky.... ;-)
Odpovědět
A když na to koukám tak electrolux asi rezne vic me to tenkrát udělalo fleky na všem ale mirkovlnka a trouba fagor to jsem nějak rozčištila (ten ocet se solí, ale předpokládm že cif je podobný prostě to obrousíš :-), na té myčce se to zalezlo do hloubky a nepomohlo nic. Novou mám miele kupovala jsem v německu stála stejně jako electrolux, a je to někde uplně jinde :-)
Odpovědět
@sicinka no já to na té myčce mám asi také do hloubky, zítra se na to vrhnu, ale moc si nefandím
Odpovědět
tal holky, hlásím výsledek boje, udělala jsme si tu octovosolnou kašičku, no palen na myčce super až na 3 menší pidi tečičky je vyčistěn n na to jak vypadal je to luxus, digestoř také dobré, no mikrovlnka zepředu dobré, někde to je ve škýrách a to moc nejde, ale z boku nic moc, tam už to je zarané ale ten bok není vidět tak neva, díky za rady, ted už jen to ještě někdy zopáknu a snad už se mi to podaří, jen ta octová inhalace stále za to :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?