Smlouva o dílo se stavební firmou

Zdravím, může mi někdo říct, jestli jsme v nějaké výhodě/nevýhodě když nemáme uzavřenou smlouvu se stavební firmou která nám staví dům (nemáme ani stavební deník)?Bylo řečeno, že smlouva se uzavře než se začně čerpat hypotéka. Všechno probíhalo v přátelském duchu. Začalo se stavět, přišla právní faktura, pak druhá, další atd..vše šlo jak má. Jenže po novém roce se stavba zasekla na 3 měsíce a teď nám přijde, že to pomalu ,,flákají,, nedostatky na lepidle s perlinkou, křivé rohy a špalety, po upozornění na nedostatky firma řekla, ze vše opraví. Bohužel do teď stále nic.. Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od odenisa:

Zdravím, může mi někdo říct, jestli jsme v něja…
@odenisa Nezlobte se, ale to je opravdu velmi naivní dotaz. A odpověď asi tušíte: Bez řádné smlouvy máte všechny nevýhody které existují, výhody nemáte žádné.
Odpovědět
řeknu to takhle. Pokud jste jim zaplatili jen realně odvedenou práci, tak neplatit už ani korunu a říct že bez smlouvy to dál nepůjde. Samozřejmě co firmy rády dělají je, že si naůčtují na začátku více a když pak řeknou že to balí. Pak najednou zjistíte že máte jenom hrubou stavbu a zbývá vám jen milion na dokončení a budete muset shánět další 2 miliony co reálně na dokončení potřebujete. Do smlouvy napsat termín dokončení, penále (fixní částka za den, žádné procenta), co je součástí dodávky a jak probíhají platby, záruka. Fakt tohle nepodceňovat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od odenisa:

Zdravím, může mi někdo říct, jestli jsme v něja…
@odenisa A má vůbec ta "firma" oprávnění na provádění staveb? Protože to by mohl být důvod, proč nemáte smlouvu. A nikdy mít nebudete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?