Stavba svépomocí - nejvíc nenáviděné práce :D

Jaká byla Vaše nejhorší zkušenost s prací na stavbě svépomocí? U mě vítězí stavba štítů z 500 porfixu - dal bych tomu 9/10 (34´C cca 80ks. 500mm porfixu nanosit, nařezat z přízemí do 7,5m. No a hned za tím, stavba schodů z Ytongu (řezání panelů 230mm flexou a svépomocné nošení a skládání 😄 super, ale ne až tak.) tak 8/10. Vatování by bylo tak na stejné úrovni 8/10 (ještě dnes kašlu zrcadla 10x10cm 😄) Dále vázání košů do věnce. Výborné....bambilion drátku, třmínků a roxorů, ještě dnes se budím se zepletenýma rukama 😄, ale dal bych tomu, tak 6/10. Broušení zdí 6/10. Kopání drenáže do jílu 5/10. A zbytek pohoda XD
Odpovědět
Likvidace stare skelne vaty ze stare strechy, to byl hnus nejvetsi 😉 jinak me to celkem bavi, clovek pak vidi, ze je za nim kus prace a neco dokazal 😉 ale celkem makacka byla od rozebrani stare strechy po pribiti lepenky na novou strechu, to bylo 12 dni v kuse fyzicky narocne prace od 8 do 20 h kazdy den, uz sem kolikrat myslel, ze mi zada upadnou, ke konci uz me i klouby bolely, ramena a zapesti, ale dal jsem to s vypomoci kamaradu kteri mi pomohli nanosit tvarnice, vytahat drevo na strechu atd atd. Sice se jedna puvodne chatu, neni to tudis tak velke, ale i tak malacka 💪https://kopecjan.rajce.idnes.cz/Rekonstrukce_podkrovi/
Odpovědět
Profilova fotka
@yesman cokoliv s omitkou nebo zdenim, nastesti jsem toho mel minimum, ale jak jsem zvykly delat hlavne se drevem kde prisroubujes a drzi tak nesnasim cokoliv co musi zatuhnout nebo to odpadava 🙂)
Odpovědět
Polystyren na strese, polystyren v podlaze, zasraný polystyren všude po polích když přišel uragán. Došlo to až do snů, kde mi bobr kradl polystyreny 😄 . Moje nervy. Ale teplo je to jo 😄 Jinak asi svislá hydroizolace a lepení parotěsu.
Odpovědět
@yesman rozhodně vatování, hlavně druhá vrstva, kterou jsem cpal pod rastr, tak to mě straší ještě dnes 🙂
Odpovědět
@yesman Já se snažím dělat převážně jenom to, co mě baví a co zároveň ušetří hodně peněz. Např. kuchyňské linky, potrubí, elektřinu - odbornější věci, bez mokrých procesů.
Odpovědět
Profilova fotka
@yesman Neřekl bych že bylo něco nejhorší, mě ta stavba velice baví a je to relax a i zkušenost do života, sbírání informací a dovedností, abych zas nekřivdil 😄 tak třeba blbá práce na začátku stavby a i v průběhu bylo betonování ZB a věnce pomocí pumpy , hodinu zápasíš z hadicí všude ti cáká beton, letíš v průběhu honem pro brýle a když si je nasadíš tak pak přeš ně stejně za chvíli nic nevidíš. 😬 😄 .A betonáž desky taky dost fyzicky náročná práce, když uděláš jeden mix tak pak si velice rád že další přijede za cca půl hodinky, protože mezi tím si pozbíráš plíce a nabereš trochu sil na dalších 7 kubíku betonu, a když nechceš ředit kvůli kvalitě tak o to to je horší. A to bylo 7 lidí . Vatovačka je taky super i když byla zima tak vůbec nejsi spocenej a pokousanej. Jo když člověk chce ušetřit ten 1-1,5mio tak si hold musí plivnout do rukou zatnout zuby a jít do toho. Určitě toho nelituji a jsem rád za to co jsme dokázali sami komplet od základů až po střechu. Mimo montáže oken a brzy betonové podlahy, zprovoznění TČ a zapojení rozvaděče elektro.
Odpovědět
geodett: zdění mi zase přišlo, jako celkem jednoduchá činnost, tedy kromě štítů 😄. Držet rovinu a plácat jednu cihlu za druhou, ale chápu, že každého nebaví něco jiného 😄 llsakstavitel: 😄 jooo na polystyren sem zapomněl. Ne, že by to byla těžká práce, ale jak píšete polystyren sem nosil domů i mezi půlkami XD ansgry: toto jsem čekal spíše u každého, kdo to dělal. protože to je opravdu otročina a kord, když je pod střechou minimum místa, jste hezký nepohodlně ohnutí a máte pocit, že vás ta vata žere za živa 😄 m_i_r_e_k: chápu, že pokud umí člověk i odborné práce, tak je to veliké +. Klobouk dolů. To jsou práce, do kterých se zase já raději nepouštím, jelikož mi nic neříkají. jarin1: je dobře, že to berete takhle sportovně 😄. Já měl celkem empatického pmpaře, takže "točil" beton, jak já stíhal a kromě jednoho rohu, kde jsem zakopl a vyplivnul kolečko betonu na zem, než mohl pumpař zareagovat, tak to šlo. Otročina byla snad až to hutnění a hlazení.
Odpovědět
vata v podkroví....... ostatní je legrace
Odpovědět
Profilova fotka
mně stačily už jenom samotný navážky matrošu ke stavbě... všechno vždycky složili na paletách za bránou a my to tahali o třicet metrů dál , abysme to zase druhej den táhli zpátky k díře ... nejlepší bylo, když měli přijet v jeden den dva různí dodavatelé a muselo se udělat za bránou místo hned 🙄 ....a hlavně největší problém mám při samotné stavbě s mým „stavby- vedoucím“ , páč i když mu čtu myšlenky už třicet let, tak se trefim maximálně v případě zajištění stravy , ale s podáním konkrétní propriety potřebné ke konkrétní činnosti už ne 🤦... a když se mi to náhodou povede, tak to je zhruba o deset sekund později než očekával , takže u nás nehoří termíny , nýbrž střecha...furt 🤔😁😁 jinak je stavba zábava a pohodička jak u Jarina @jarin1 .... akorát že u nás evidentně na celej život 🤭😁
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 na pumpu se neda zapomenout, zvlaste kdyz obsluha specha 🙂 https://www.modrastrecha.cz/blog/geod...
Odpovědět
Profilova fotka
Není to úplně stavba ale já při úpravě zahrady ručně katroval přes síto 6 tater hlíny, rozvážel na kolečku, vytahoval každý kamínek větší než 5mm,rovnal a valcoval po dobu 4 měsíců 🙂 .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?