Finská sauna na zahradě - rady a tipy co to vše obnáší

Je tu někdo kdo má doma či na zahradadě finskou saunu ? Zajímá mě vše . Jak ji máte velikou , zda vytápíte elektrikou nebo kamny na dřevo , jestli u ní máte ochlazovací bazének (sprchu beru jako samozřejmost ) a nějaké lehátka na odpočívání . Jak často ji využíváte atd . Předem děkuji za vaše reakce .
Odpovědět
Ahoj, tak já se pustil do výstavby sauny svépomocí z jedné poloviny garáže. Momentálně jsem ve fázi,kdy už dělám lavice a bude to hotovo. Jako topidlo jsem zvolil kamna Harvia BC80 protože mají vlastní regulátor a nemusíš dávat další 3 tis. za řídící jednotku. Sauna je velikosti 2,6 x 1,4 m. dveře jsem koupil skleněné v Polsku a vyšly mě na 4 tis. u nás je mají nejlevněji za 7.500 Kč. Obklad je z olše. Ještě musíme koupit vanu, kde bude sprcha na ochlazování, momentálně není skladem bude to vířivka, takové malé wellnes v garáži. Jestli budeš chtít poradit s výstavbou tak napiš. Ahoj Milan
Odpovědět
Doporučuju určitě s bazénkem nebo jezírkem. A ještě lepší, když je možnost v zimě skákat rovnou do sněhu. To je neskutečný zážitek. Řádili jsme tak letos na svatební cestě v Laponsku, jsem rozhodnutá si saunu domů pořídit. Každou dovolenou si pronajímáme domek nebo hotel se saunou, kam chodíme každý večer, abychom si to dostatečně užili.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zrovna to řešíme do projektu, chci ji mít jako součást domu z jedné strany zastřešené pergoly. V té místnosti chci ještě sprchu a právě je tam vchod na terasu,kde bude ochlazovací káď. Lehátka venku a pokud se vejde, tak i jedno dvě dovnitř,případně pod pergolou a přikoupím ohřívač vzduchu když bude hodně zima, aby se tam dalo chvíli relaxovat. Osobně mi stačí 5, max. 10 minut a další kolo. Prodloužení garáže zní zajímavě, jen nevím co s přívodem vody a sprchou, tahat všechno do garáže se mi nechce kvůli tomu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@milan1965 ahoj mohl bys mi napsat více? Kolik byla nakonec výsledná cena atd? Premyslim o výstavbě sauny v garáži pouze na dřevo vodu tam máme zavedenou ... Ale vůbec nevím čeho se chytit moc tomu nerozumím.
Odpovědět
Ahoj,zrovna jednu dělám u sebe taky v garáži, i když původní plán byl venku. Určitě lepší el kamna v létě by bylo divné kouřit z komína i když kámoš to tak má. Posílám pár fotek z výstavby a ta prosklená je od kámoše, týden stará nové zajetá 😀.
Odpovědět
@milan1965 fotky jste nepřidal
Odpovědět
@secuser1 nereaguje to přes mobil dám přidat a nic
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Bazének nebo ochlazovací káď určitě, osobně doporučuji káď Budfitter, mrkněte na webovky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Saunování je nejen příjemnou formou relaxace, ale také osvědčenou metodou pro zlepšení zdraví. Tato starobylá praxe má své kořeny v různých kulturách a nabízí mnoho výhod pro tělo i mysl. Často se říká, že saunování dává zapomenout na všechny starosti, a únava se rozplyne jako pára nad hrncem. V tomto článku se zaměříme na správné saunování, jeho výhody a zajímavá historická fakta. Pokud se rozhodnete pořídit si vlastní saunu, máme pro vás několik užitečných rad. Na trhu je mnoho typů saun a výběr závisí na tom, jaký druh relaxace vám nejvíce vyhovuje. ➡️ https://www.modrastrecha.cz/magazine/...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Zajímá mě, jak často tohle lidé doma opravdu využívají, že se jim to vyplatí mít...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od gapim:

Zajímá mě, jak často tohle lidé doma opravdu využ…
@gapim Zrovna dokončujeme tu naši na zahradě, tak po zimě napíšu, jak se využívala.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od puhelin:

@gapim Zrovna dokončujeme tu naši na zahradě, tak…
@puhelin dobrý den, mohu se zeptat jakou máte venkovní saunu? Zda zděnou nebo jen dřevo, zateplené steny nebonjen silnější latě či roubenou? Chci stavět take saunu ze dřeva a rozhoduji se, zda sendvič s 60mm vaty ve stěnách nebo 44mm saunove latě bez zateplení. Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mpavka:

@puhelin dobrý den, mohu se zeptat jakou máte ven…
@mpavka Dřevěná rámová konstrukce s izolací. Vně i uvnitř je dřevěný obklad.
Odpovědět

@puhelin dobrý den, mohu se zeptat jakou máte ven…
@mpavka Ve stěnách je 80 mm vaty (zbyla ze zateplování domu), z vnější strany obklad z modřínu, z vnitřní strany saunový obklad smrkový. Na podlaze polystyren, pod střechou vata. Plus folie. Vše v interiéru je saunový sortiment (i nábytek), ostatní je z pily a stavebniny. Střecha bude zelená, časem porostlá netřesky atd.
Odpovědět

@mpavka Ve stěnách je 80 mm vaty (zbyla ze zatepl…
@puhelin Děkuji. Nechávali jste nějaké mezery mezi vatou a obkladem? Já jsem limitovaný šířkou, takže každý cm se celkem počítá. Vnitřek mám namysleny podobně. Zvenku dám asi cetris, na podlahu XPS a střechu vatu, cetris, asfaltový pas, geo a HIF fólie, vše mi zbylo ze stavby.
Odpovědět
Článek se načítá

@puhelin Děkuji. Nechávali jste nějaké mezery mez…
@mpavka Ještě jsem zapomněla, že mezi modřínem a rámovou konstrukcí jsou OSB desky. Takže obklad, OSB desky, folie, rámová konstrukce s vatou. To samé na střeše. Mezera není, modřín je vrtaný do OSB desky. To dřevo jsme chtěli kvůli stylu zahrady a domu.
Odpovědět

@mpavka Ještě jsem zapomněla, že mezi modřínem a …
@puhelin děkuji za info.
Odpovědět

@gapim Zrovna dokončujeme tu naši na zahradě, tak…
@puhelin Jasně, dej vědět. Protože vím, že kdyby se něco takového udělalo u nás, tak ze začátku by kolem toho bylo velké haló a každý by tam chtěl být, a pak by to opadlo a všichni by se na to vykašlali.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od gapim:

@puhelin Jasně, dej vědět. Protože vím, že kdyby …
@gapim My jsme na saunování a studenou vodu zvyklí, jen nás nebaví za tím jezdit.
Odpovědět

@gapim My jsme na saunování a studenou vodu zvykl…
@puhelin To chápu, motivace je vždycky klíčová 👍️ Když to člověk má blízko a pohodlně dostupné, tak je větší šance, že to vydrží. Ale když je to daleko, člověk to rychle vzdá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?