Odpověď na příspěvek od gapim:
Zajímá mě, jak často tohle lidé doma opravdu využ… @gapim Zrovna dokončujeme tu naši na zahradě, tak po zimě napíšu, jak se využívala.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@gapim Zrovna dokončujeme tu naši na zahradě, tak… @puhelin dobrý den, mohu se zeptat jakou máte venkovní saunu? Zda zděnou nebo jen dřevo, zateplené steny nebonjen silnější latě či roubenou? Chci stavět take saunu ze dřeva a rozhoduji se, zda sendvič s 60mm vaty ve stěnách nebo 44mm saunove latě bez zateplení. DěkujiOdpověď na příspěvek od mpavka:
@puhelin dobrý den, mohu se zeptat jakou máte ven… @mpavka Dřevěná rámová konstrukce s izolací. Vně i uvnitř je dřevěný obklad.Odpověď na příspěvek od mpavka:
@puhelin dobrý den, mohu se zeptat jakou máte ven… @mpavka Ve stěnách je 80 mm vaty (zbyla ze zateplování domu), z vnější strany obklad z modřínu, z vnitřní strany saunový obklad smrkový. Na podlaze polystyren, pod střechou vata. Plus folie. Vše v interiéru je saunový sortiment (i nábytek), ostatní je z pily a stavebniny. Střecha bude zelená, časem porostlá netřesky atd.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@mpavka Ve stěnách je 80 mm vaty (zbyla ze zatepl… @puhelin Děkuji. Nechávali jste nějaké mezery mezi vatou a obkladem? Já jsem limitovaný šířkou, takže každý cm se celkem počítá. Vnitřek mám namysleny podobně. Zvenku dám asi cetris, na podlahu XPS a střechu vatu, cetris, asfaltový pas, geo a HIF fólie, vše mi zbylo ze stavby.Odpověď na příspěvek od mpavka:
@puhelin Děkuji. Nechávali jste nějaké mezery mez… @mpavka Ještě jsem zapomněla, že mezi modřínem a rámovou konstrukcí jsou OSB desky. Takže obklad, OSB desky, folie, rámová konstrukce s vatou. To samé na střeše. Mezera není, modřín je vrtaný do OSB desky. To dřevo jsme chtěli kvůli stylu zahrady a domu.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@mpavka Ještě jsem zapomněla, že mezi modřínem a … @puhelin děkuji za info.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@gapim Zrovna dokončujeme tu naši na zahradě, tak… @puhelin Jasně, dej vědět. Protože vím, že kdyby se něco takového udělalo u nás, tak ze začátku by kolem toho bylo velké haló a každý by tam chtěl být, a pak by to opadlo a všichni by se na to vykašlali.Odpověď na příspěvek od gapim:
@puhelin Jasně, dej vědět. Protože vím, že kdyby … @gapim My jsme na saunování a studenou vodu zvyklí, jen nás nebaví za tím jezdit.Odpověď na příspěvek od puhelin:
@gapim My jsme na saunování a studenou vodu zvykl… @puhelin To chápu, motivace je vždycky klíčová 👍️ Když to člověk má blízko a pohodlně dostupné, tak je větší šance, že to vydrží. Ale když je to daleko, člověk to rychle vzdá.