Inspirace zahrady, pochlubte se

V letošním roce, bych si chtěl začít vytvářet zahradu u našeho domečku. A jak to tak bývá po stavbě domečku nejsou bohužel penízky nazbyt :-( , ale člověk by chtěl na zahradě vytvořit něco hezkého, kde by se mu příjemně odpočívalo. Jelikož je zima a jsou dlouhé večery, určitě mnoho z Vás si dělá pořádek ve fotkách. Mohly by jste se třeba pochlubit svou zahradkou, oblíbeným koutkem,..... Pořád přemýšlím co na zahradu, kde dát stromeček, keřík, kytku,.... Nebo, zdali máte typ na nšjakého šikovného zahradníka z opavska, se kterým by se dalo nějak domluvit. Nebo pokud by se někdo večer nudil a měl nějaký nápad :-x , byl bych rád. sis
Odpovědět
Profilova fotka
@rapid661 :))) krásná možnost kouknout na stránky ekozahrady.com a jestli tě to chytne, tak nemáš co řešit,,, vybuduješ něco zdravého, nádherného a po čase soběstačného :-D, mnoho zdaru!! :)
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/h...
Odpovědět
ekozahrady mě moc nechytly, toto není zřejmě pro mě. Helik007 hezké a utulné, já mám ovšem zahradu o dost větší. Nikdo jiný nemá žadné fotky nebo odkazy?
Odpovědět
Profilova fotka
@rapid661 My jsme na tom úplně stejně, chtěli bychom ji také letos začít budovat vlastními silami, bohužel máme něco mezi jílovištěm a štěrkovištěm, budeme se muset porozhlédnout po nějaké levné zemině a v první fázi ji na pozemek navézt... Přemýšlíme, že bychom si aspoň nechali udělat návrh od zahradního architekta, ale vůbec nevím, na koho se obrátit... Na jaře začneme asi živým plotem, habrovým a založením trávníku a pak se uvidí, určitě bychom tam chtěli nějaké stromky a trvalkové záhony... Mám schovaná dvě loňská čísla časopisu Naše krásná zahrada, vyšel speciál 1/2012 o malých zahradách a 2/2012 o květinových záhonech, byly tam i moc hezké návrhy, my máme zahradu cca 500m2. Bude to ovšem běh na dlouhou trať ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rapid661 všetko závisí od plochy, štýlu a iných podmienok ale pre inšpiráciu
Odpovědět
V mém fotoblogu najdete naši zahrádku. Bydlíme teď v únoru tři roky. Je tam album léto 2011 a léto 2012. Tak můžete vidět, jak to postupně buduji. Je to dost levná varianta, ale vypadá to efektně.
Odpovědět
@dracula Koukla jsem na tvůj blog a musím říct - kloubouk dolů. Moc, moc krásné.
Odpovědět
@aneri53 díky Navíc opravdu pokud máte kamarádky, které vám dají trvalky, tak to není velmi náročné finančně.
Odpovědět
Profilova fotka
a tu je naša záhrada :-) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/n...
Odpovědět
@dracula Máš to krásné. Jsi šikovná. Máš talent na zahradničení.
Odpovědět
@yvonahk Děkuji. Je to jen tak pocitově. Baví mě to, ale jinak moc o zakládání zahrady nevím. Jen mě něco vždy napadne. Letos mám už zase plány v hlavě a nemohu se dočkat jara.
Odpovědět
@dracula To já do teď věděla jen jak s pěstováním jahod,mrkve, brambor, okurek,paprik a ostatní zeleniny. Nyní poprve po nastěhování mě čeká i okrasná část zahrády.Zatím nejsou ani terení úpravy,Momentálně je tu samé bláto. takže bez holinek ani ránu.Tak budem mít co dělat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Velmi by pomohla fotka a bližší informace, abychom mohli poradit alespoň v jakém stylu a s jakými rostlinami byste mohli počítat vzhledem k ploše, poloze, orientaci ke světovým stranám a typu stavby, aby vše se vším korespondovalo. Každý preferuje něco jiného a přiklání se k jinému stylu. Jaké máte představy? Co byste tam určitě chtěli, jaké záhony, otázka je kolik travnaté plochy požadujete, jaké drobné stavby, dominantní strom, zda vymezit plochu i pro užitkovou zahradu, jaká je půda?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?