Jak se zbavit koček co nám chodí na zahradu??

Prosím, existuje osvědčená rada, jak se zbavit koček, které nám chodí na zahradu? Máme malý pozemek a pořád jsou tady po nich bobky a prostě je to tady po nich cítit "kočičinci":(( Předem díky..
Odpovědět
@holkaaa Poridit si psa 😄
Odpovědět
@bayt Jejda, psa nechci ani náhodou😄 Vám to pomohlo??
Odpovědět
@holkaaa No kocky se teda rozhodne drzej dal od baraku rodicu i tchanovcu. Jedna to odskakala uz.
Odpovědět
@bayt Neměla prudit holt😄 Pes je asi logické řešení, ale pro nás absolutně nepředstavitelné..Ty kočky jsou potvory, ach jo. Máme dvě malé děti a fakt jim pořád nechci čistit boty. Tak snad něco vymyslíme..
Odpovědět
Pořídit si venkovní kočku, ze svého teritoria vyžene cizí kočky, ale nevím jestli to projde, když pes neprošel.
Odpovědět
@holkaaa známí problém řešili airsoftovou pistolí..
Odpovědět
Pokud si nechcete pořídit psa, je řešení proti kočičím výkalům umístění kočičího záchůdku někde v rohu zahrady a hlavně jeho pravidelné čištění. Je to sice trošku pracné, (starat se o záchůdek pro cizí kočky je opruz) ale míň náročné než pořizování jiného zvířete jako vyhazovače 🙂.
Odpovědět
@holkaaa z pozorování mohu říct, že existuje jediná věc, která spolehlivě kočku odradí někam lézt. A sice špatná (bolestivá) zkušenost. Kočky jsou velmi chytré a velmi si pamatují. Pro útlocitné: jen konstatuji. Je mi jasné, že kočky to mají v přirozenosti někam lézt. Na druhou stranu vy nemáte povinnost je strpět.
Odpovědět
Mám ten stejný problém. Nechápu to, celá zahrada volná a ony musí srát prostě na 2 místa hned vedle terasy. Posypal jsem ta místa pepřem na podzim, byl chvíli klid. Na jaro se chystám vysadit nějaké kytky, co je odpuzují. Citronovou trávu, levandule, eukalyptus a tak. Uvidíme. Kdyby to byl ale alespoň bobek, který se dá nabrat. Vždycky tu po nich je taková sračka, smrdí to neskutečně a hlavně to pálí díry do trávníku. Kočky mi nevadí, ale musí si prostě vybrat jiné místo 😄
Odpovědět
@davex Kočka to má prostě v přirozenosti někam lézt. Navíc se velmi množí, takže je jich všude spousta. Bydlíme na malém městě, skoro vesnici, tak vím. dnes je samozřejmě jiná doba... nelze radit a schvalovat týrání zvířat. Takže zbývá neúčinné "smrady". Můj otec, před revolucí, když jsem byl malý, to měl jednodušší. Chytl kočičku do sklopce (hlava z makrely byla tutovka) přesypal do pytle, vyprášil kožich. Kočce se ve výsledku nic nestalo, ale nedovolila si ten výlet k nám zopakovat. Dnes by útlocitní z toho dostali minimálně psotník a napráskali vás policajtům. Titíž lidé mají představu, že musíte strpět jejich dítka, kočičky i pejsky.
Odpovědět
Profilova fotka
@honzik75 vyprášit kožich, ale beze svědků 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@osecka teda čistit kočičí záchod od cizích koček na své zahradě =-) to se jeví to vyprášení kožichu jako efektivnější a jednodušší způsob..
Odpovědět
Článek se načítá
macke nerozkazes a asi vedia preco chodia -je tam vela miši ,alebo najdu na jedenie??po detoch
Odpovědět
@petta33 Jenže situace v jejich rodině už je nastavena na uklízení kočičáků po zahradě, z botiček, atd. a Ten kočičí záchůdek fakt funguje - pro mě je jednodušší uklidit cizí kočičáky z jednoho místa než pátrat po celé zahradě a lustrovat dětem boty, když to stejně tak jako tak musím uklidit.
Odpovědět
@osecka Tohle mi příjde trochu divné. Jakože kočky si to po sobě zahrabávají, proto mají rády třeba pískoviště, záhony a jiná místa, kde to jde zahrabat. Se mi nezdá, že by to dělaly na zahradě a šlo do toho šlápnout. Máme kočky dvě a vždycky to po sobě zahrabou.....
Odpovědět
@atilius O těch botičkách píše zakladatelka , já jen reagovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius souhlas, mame 2 kocky, porad se mrcasi kolem baraku, ale najit po nich neco je docela umeni
Odpovědět
S kočkami problém nemám, máme psy, radši k nám nelezou. I když ty naše ,,bestie" by je asi spíš ještě mazlily 😄 Co vím od známých, kteří žiji mezi chovateli, kde musí mít každý X koček a nekontrolovatelně se to množí, tak když dostane na zahradě vzduchovkou, tak se jen tak nevrací (tohle řešení se mi nelíbí, ale je prý účinné).
Odpovědět
vy máte radši v zahradě potkany? To, že se vám nevys... na očích, neznamená, že vaše dítě nerejdí v jejich výtrusech 😉. A to nezmiňuji kuny a škody po nich, krtky a škody po nich... Holt, dům a zahrada většinou znamenají spojení s přírodou 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Zvířata milujeme, předminulý rok jsme i zachránili koťata....,ALE sousedovic kočky nesnáším a nejraději bych na ně použila vzduchovku...díky bohu se sousedi odstěhovali a kočky s nima. Jasně majitelům koček to je absolutně jedno, že kočky chodí srát sousedům do zahrádek a rozhrabávají záhony, peleší se v květinách a polámou je...a pak někdo napíše spojení s přírodou...Nefunguje na ně nic, ani pes...prostě vyprášit pořádně kožich, ať si pamatuje, že se k vám nechodí.
Odpovědět
asi kočky zlenivěly nebo co. Na naši zahradu také chodí cizí kočky a sbírám po nich na trávníku. Nezahrabávají :-(
Odpovědět
@akatla79 podle mě by člověk, který odkáže zvíře na toaletu, měl zůstat v bytě 😉. A doufat, že mu žádný potkan nevyleze stupačkami a že družstvo bude pravidelně klást pasti a jedy ve sklepech a okolí. Vedle se u nás prodává stará ruina. Majitelka (sociální případ) to prodala a obě kočky nechala svému osudu. Jsou plaché, ale pokaždé, když se přiblíží realiťáci se zájemci, se kočky někde objeví, a mají obrovskou radost, že se někdo "vrátil". Koukám na ně z okna a v jednom ze dvou případů pozoruju, jak lidi do těch koček kopou, aby je neobtěžovaly. Modlím se, aby takoví nebyli mými sousedy. Ty kočky přikrmuju a vím, co držely v tlamě, když občas proběhly kolem mých oken. Nebyly to žádní rejsci nebo malé myšky, byly to pěkně vyžrané krysy 🙂. Nerada bych, aby to něco, obývalo naši kůlnu nebo snad dokonce dům....
Odpovědět
K domu patri pes a macka, komu sa to nepaci, nech si zostane v panelaku, alebo nech zaklada temy "co robit ked mame v podkrovi kunu?"...
Odpovědět
@paulus33 Ano, ten pes a kočka patří k domu, ale majitele, ne k domům sousedů. Podstatný rozdíl. Jakékoliv domestikované zvíře má být naučeno a vychováno. Kdo toto nezvládne sám, pomůže mu s výchovou holt někdo jiný.
Odpovědět
@lukoid 😄 a ty nevychované zabte a vyprašte jim kožichy. Střílejte do nich airsoftem nebo je naházejte do pytlů s hlavou od makrely, ať si to ty mrchy zapamatujou a ať vás neobtěžují. Mmch vysakuje mi tu i téma, jak se zbavit ptáků na zahradě. Sakra, a já jim a včelám vymýšlím na svém pozemku jedlý les... jsem mimo a stejně tak všechny ty organizace na ochranu přírody a za zachování tradičních lesů a zahrad. Zrušit je, že? No jo, dneska fičí pozemky 300 metrů čtverečních a betonové ploty. Tam se už zvířata se svými výkaly nevlezou. Kdysi jsem pobývala služebně v Austrálii. Tam kočky nemají venku, protože mají venku hady. Možná řešení? 🙂
Odpovědět
@madejuli 1) Co nechápete na slově domestikované, vy včelo? 2) Vlastnictví zavazuje, a to oběma směry - k zodpovědnosti za zvíře vlastní i ochraně vlastnictví před zvířetem cizím. 3) Pomoc s výchovou zvířete může být (a primárně má být) řešení problému s majitelem, poté až řešení vlastní a klidně přímo se zvířetem - to paradoxně mnohdy může být chytřejší než majitel sám a pochopí hranice na první dobrou. Přeberte si to, jak chcete.
Odpovědět
@lukoid člověk, který dokáže oslovit cizí ženu, aniž by ji znal, vy včelo, mi opravdu nestojí za diskuzi 🙂
Odpovědět
@lukoid Abh bolo jasne, wikipedia vravi: Domestikácia je postupné cieľavedomé pretváranie divo žijúcich živočíchov na druhy vhodné na chov. Hlavná charakteristika zdomácnených zvierat je to, že poskytujú určitý úžitok (mäso, mlieko, práca) alebo sa chovajú na potešenie.... Nikde tu nevidim to, ze taka macka ma srať doma. Ty vies kolko taka macka za den obijde dvorov? Kde vsade chyti mys, potkana, kunu, ine chore zviera... Vsetky nase macky kym boli ako male v dome robili potrebu na urcene miesto, ked dorastli a obchadzali svoje teritorium, uz to nebolo pravidlo... Kazdy kto mal macku vonku na volno, vie o com pisem. Opakujem, ak vam vadia hovienka zvierat ostatate v panelakoch a ked chcete zit v RD s dvorom, uvedomte si ze aj vas dvor je sucastou zivotneho prostredia...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás také spolehlivě fungují naši vlastní psi a kočky jako strážci teritoria. Chápu, že pokud nechcete vlastní zvířata musí to být vopruz, ale u domku se zahradou je to jen otázka času kdy budete kromě koček řešit myši apod. Naše kočky jsou čistotné a bobky po sobě venku vždy zahrabou, po psech tedy musím uklízet, ale v létě téměř denně chytne buď kočka myš nebo pes pořádného potkana, nemáme problém s krtinci apod.. Střílení vzduchovkou snad někteří z vás ani nemohou myslet vážně..
Odpovědět
@madejuli Bože to jsou zase názory...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?