Jaké vidíte výhody sušáku na zahradě?

Profilova fotka
ahoj holky, bydlíme v RD a máme venkovní sušák na prádlo, který na zimu schováváme. pomalu předěláváme zahradu, tak přemýšlím, jestli sušák tu má stále své místo. sousedi třeba mají dva skládací sušáky (vnitřní) a dávají je ven, případně je zase schovají před deštěm. říkám si, jestli by nám to taky nestačilo.. jak jste na tom vy, vidíte výhody sušáku na zahradě?
Odpovědět
Mě vyhovuje spíš ten zahradní venkovní, protože ty skládací vnitřní se mi větrem převracely nebo zavadil pes.... bílé prádlo jsem mohla prát znovu. Ten venkovní má výhodu i v tom, že se zasadí do otvoru, který je v zemi, takže když nechceš, aby sušák hyzdil zahradu před návštěvou například nebo v zimě, kdy se nesuší, tak v zemi zůstane jen držák a sušák se vysune a schová třeba do garáže :-). Ten venkovní je taky větší a víc se tam toho vleze, což považuju za další výhodu. V zimě jsem ale doma používala ten skládací vnitřní samozřejmě. Co máme ale sušičku, tak vnitřní leží někde hozený v koutě a používám vyjímečně jen ten venku zahradní na velké kusy např. sušení/ provětrání peřin v létě atd. ;-)
Odpovědět
Zrovna tohle teď řeším. Momentálně mám na zahradě ten skládací sušák, který je určený do bytu. Jenže na venkovní podmínky se moc neosvědčil, padá i při menším větru. Navíc se na něj špatně věší ložní prádlo. Teď zvažuju jestli koupit ten venkovní sušák a nebo udělat klasické šňůry na prádlo.
Odpovědět
@maximka33 @l.d Sušičku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kstablova @l.d @aneri53 holky, moc díky za názory.je pravda, že na ložní prádlo je venkovní sušák super, rychle to uschne. doma to věším po dveřích, a to manžel nerad vidí. jinak psa nemáme, jen dítě, ale sušák mám na balkoně, kam on nesmí.
Odpovědět
@aneri53 asi časem bude, jsem rak zpátečník - teprve teď jsem se dopracovala k myčce :-)
Odpovědět
@maximka33 teď je ještě otázka jaký venkovní sušák, to taky nebude jen tak. Koukala jsem se v Obi a cenově jsou tam docela velké rozdíly.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximka33 Já sem rozhodně pro venkovní sušák, máme na zahradě od Leifheitu, když se složí, šňůry zalezou dovnitř, takže nejsou špinavý a sem s ním spokojená, prádlo není na sobě namačkaný jako na vnitřním skládacím sušáku, takže to schne rychle, rozměrnější prádlo taky bez problému. Šňůry natrvalo bych nedala, sušák jednoduše složíš a je to.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@l.d Jak sem psala, Leifheit je sice dražší, máme teď asi za 2000, ale fakt je k nezaplacení, jak se šňůry schovají, složit i rozložit se dá jednou rukou, je lehounkej, předtím sme měli nějakej obyč a když to porovnávám teď, tak je to fakt jak nebe a dudy..
Odpovědět
@lucie777 O tom leifheit jsem slyšela samou chválu. Je pravda, že takový sušák když je složený, tak je nenápadný, ale stálé šňůry jsou pořád na očích. Jaký model toho sušáku máte? V OBI měli dva druhy od této značky a byl tam zdíl v ceně.
Odpovědět
Profilova fotka
@l.d Myslím, že máme tento http://www.kasa.cz/dum-zahrada-krmivo... ona ho má teda moje máma, ale prozatímně bydlíme v jejím domě, takže ho používám já, ale pak na naší zahradu budu taky určitě Leifheit, prádla se tam vejde opravdu hodně, píšou že 4 pračky, když nejsou extra narvaný, tak jo. Hlavně se dá jednoduše vyndat, my ho máme v takovým šroubovacím držáku, kterej i vyndáváme ze země, když se seká tráva, takže někdy vůbec nepřekáží a nehyzdí zahradu. :-)
Odpovědět
@lucie777 díky za informace, cenově vychází celkem v pohodě a 4 pračky je teda fakt hodně :-o
Odpovědět
Profilova fotka
@l.d jen si k tomu pořiď něco jako toto http://www.leifheit-online.cz/drzak-s..., ale my máme obyč držák asi za 100 z Lidlu a funguje to taky, jestli nebudete betonovat ten jejich držák, co k tomu dávají, a já mám v plánu ještě pořídit toto http://www.leifheit-online.cz/clip-na... na ponožky, ale to ještě vyzkoušený nemám.. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lucie777 jo, to je dobrý. Zvlášť když si nejsem jistá, kam ten sušák dát. Zahradu máme velkou, tak přemýšlím kam ho vůbec umístit.
Odpovědět
Profilova fotka
@l.d No právě, na trvalo bych ho dala někam bokem, aby nebyl moc na očích, ale na druhou stranu se mi nechce chodit přes celou zahradu někam daleko s košem s prádlem, takže my ho teď měli přímo před terasou, když v držáku nebyl sušák, šoupnul se tam někdy slunečník.. 8-)
Odpovědět
@l.d @lucie777 taky jsme letos pořídíli leifheit linomatic 500. Jsem s ním naprosto spokojená. 4 pračky krásně v pohodě, a to věším ještě většinou ob šňůru, aby to rychleji uschnulo a provětralo. Na netu v akci jsem tenkrát koupila lehce přes 2 tis. Dokoupila jsem si pak v obchodě ty klipsy na ponožky. Věší se na to dobře, i dobře drží. Ale pokud se to zaplní celé,když je hodně ponožek :-D , ta je jedna těsně u druhé a dýl trvá, než uschnou. Takže plánuju koupit ještě jeden ten držák a budu je dávat ob tu dírku. Ale pořád lepší, než věšet padesát ponožek extra kolíčkem 8-)
Odpovědět
Na ponožky je výborný ponožkovač. Ponožky se sepnou k sobě a hned zavěsí na šňůru. Výhodou je, že se nemusí po uschnutí hledat druhá do páru :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Bez sušení venku (i v zimě) si nedokážu představit praní nebo větrání peřin. Doma máme asi 4 - 5 šňůr na dvoře po 20 metrech a 3 stejně dlouhé šňůry v průjezdu, tam věšíme prádlo, když prší. Na takovém běžném sušáku dovnitř schnou dvě pračky několik dnů. Do baráčku mám v plánu také věšet prádlo ven. Ještě nevím, jakým způsobem to provedeme. Buď to bude nějaký venkovní sušák, nebo natáhneme dvě tři šňůry na dvorku. Asi bych byla nejraději pro šňůry. Snad vymyslíme jednoduché sundávací šňůry. Dala bych na dvě strany dvorku háčky a navlékala bych na ně šňůry s očkem. Jen nevím, kam půjdou připevnit. Dále mám v plánu na verandě natáhnout vnitřní šňůry pro sušení v dešti. Ke stropu bych přivrtala skobičky a šňůry natahovala jen podle potřeby. Vnitřní sušáky vážně nemám ráda. A navíc to u nás k tomu přímo láká, veranda má 10m na délku, tak je to úplně nasnadě.
Odpovědět
mě teda ten domácí klasický skládací sušák štve. Výhoda je, že se dá strčit pod stříšku, prádlo je na terase blízko ke dveřím, a po usušení zase schovat do skříně. Ale posezení vedle vypraných plínek není moc atraktivní ;). Až budeme opět něco betonovat, nechám si v nějakém schovaném koutě píchnout do země klasická téčka alá sídliště 80. let, na to hezky šňůry a budu riskovat, že mi to zmokne. Tyhle leifheit anténové sušáky taky nejsou žádná estetická hitparáda a peněz jak šlupek. V zimě (nebo když je hnusně) sušíme elektricky, na to nedám dopustit. V létě se snažím chovat ekologicky a ekonomicky. A taky, ze sušičky je sice prádlo měkké a příjemné, ale není nad vůni slunce a větru, i když mám z toho ručníku odřenou hubu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Každý rodinný dom so záhradou by mal mať aj veľký sušiak na prádlo, ktorý je ľahko skladovateľný v zime, aj pre tých, ktorým esteticky prekáža vtedy, keď sa prádlo nesuší. Z architektonického hľadiska by mal byť v záhrade umiestnený na mieste, kde je dostatok slnka alebo polotieň, dostatočné prúdenie vzduchu. Neumiestňuje sa v blízkosti psa, iných zvierat, blízkosti stromov a krov, ktoré by mohli znečistiť prádlo ( moruša, baza ). Pod sušiakom by mal byť trávnik, bez okrasnej výsadby. K sušiaku dobrý prístup z každej strany a relatívne čistá a pevná plocha pod sušiakom. Výhodou je stabilita, pevnosť, veľkosť – najmä na veľké prádlo aj prevoňanie perín. Prádlo je v dostatočnej výške, mnohé sa dajú nastavovať aj otáčať. Navyše prádlo sušené vonku oveľa intenzívnejšie vonia a vôňu si prechováva oveľa dlhšie ako sušené v byte. Vhodné je sušiť vonku aj v zimných mesiacoch, kým ešte nemrzne. Zbytočne nezvyšujete vlhkosť v byte, dome. Ak rozmýšľate trochu ekologicky, tak nad sušičkou neuvažujte a aj malá prechádzka na čerstvý vzduch do záhrady má význam pre Vaše zdravie.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Kam byste umístili sušák na prádlo na zahradu? Máme v plánu pořídit všemi oblíbený Leifheit, ale teť přemýšlíme kam s ním - jestli spíš na slunečné místo nebo raději do stínu? Na slunci se obávám vyblednutí tmavších barev... Myslíte, že je dobrý nápad ho umístit do stínu? Jak to máte vy?
Odpovědět
@evaa.s určitě stín nebo alespoň polostín. Vyvarovat se hlavně poledního sluníčka, to dokáže barevné prádlo během jednoho sušení úplně vyšisovat a zničit. Ranní a odpolední sluníčko tak nevadí. My teda moc stínu na zahradě nemáme, ale i tak jsem našla koutek kde sluníčko zasvítí jen ráno a pozdní odpoledne, tam mám sušák a spokojenost. Pozor na plot, nedávat moc blízko, protože když zafouká vítr a je na sušáku třeba povlečení, může se zahačit, nebo ušpinit.
Odpovědět
Rozhodně ne na sluníčko, někam do polostínu a do volného prostranství.
Odpovědět
@evaa.s mám na slunci a po hodině sundavám, nic nebledne. Mám ho u zadních dveří kde je pračka
Odpovědět
není lepší způsob než sušit venku na sluníčku když to jde, prádlo krásně voní a je hned suché. Používám kdykoli, když dovolí počasí
Odpovědět
Rozhodně jsem pro, pokud jsou podmínky pro sušení na zahradě, nemusíte tam mít doma ze sušáků "překážkovou dráhu" :) Navíc prádlo rychleji uschne a je takové svěží ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?