Odpověď na příspěvek od ozzy77:
98,9% výrobků je Made in China (a zrovna v tomhle… @ozzy77 No Ai mi doporučilo kamery Hanwha - což by měla být Jížní Korea. Víte co, já i FVE a střídače budu chtít "západní". Moje obavy zesílili potom co odhalili možnoti dálkového ovládání a vypnutí z čajny. U kamer mi to příjde stejně tak problematické...Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@ozzy77 No Ai mi doporučilo kamery Hanwha - což b… @rumcajk Čo Vám to pomôže, že Váš striedač nevypnú, keď vypnú všetky okolo a spôsobia blackout.Odpověď na příspěvek od roman_:
@rumcajk Čo Vám to pomôže, že Váš striedač nevypn… @roman_ no tak budu právě v klidu, protože budu mít pravděpodobně něco v baterkách či elektromobilu a šanci si to přes den dobít. Zatím co ti s vyraženým střídačem budou nahraní..Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@ozzy77 No Ai mi doporučilo kamery Hanwha - což b… @rumcajk ježíši kriste, no tak pokud věříš tomuhle, tak potěšOdpověď na příspěvek od ozzy77:
@rumcajk ježíši kriste, no tak pokud věříš tomuhl… @ozzy77 https://sei.gov.cz/?p=9697 Možná ale víš víc. Nevím 🤷♂️ já čínským produktům důležité infrastruktury jednoduše nevěřím. Jak kamerám, tak střídačům či mobilům.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, jaké máte bezpečnostní kamery? Dáte mi někd… @rumcajk shánět se to bude velice těžko všechno se vyrábí v Číně a třeba ty komponenty odepírání ta Jižní Korea z Číny taky. S nevím jak je to úplně přesně v podmínkách ale fve by bez sítě fungování normálně neměla. Buď se to udělá jako ostrovní systém a nebo se to spojí se sítí. Ale nevím jak to úplně přesně je.Odpověď na příspěvek od edison101:
@rumcajk shánět se to bude velice těžko všechno s… @edison101 Ak striedač podporuje ostrov, tak sa v prípade blackoutu dá zhodiť hlavný istič, aby teda do siete nič nešlo a zapnúť ostrov.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
No tak to vypadá, že jediná možnost je Hanwha, kt… @rumcajk Pretože na to nebola poptávka, tak by sa neuživili. Každému stačila čína a neriešili důsledky. To sa začína riešiť až posledné roky.Odpověď na příspěvek od wacko:
Další možnost je UniFi z USA, ti taky mají venkov… @wacko UniFi má aktuálne na oficiálnom store black friday, ale ten pravý americký, ceny výrazne nižšie ako zvyšok roka a doprava zdarma.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, jaké máte bezpečnostní kamery? Dáte mi někd… @rumcajk máme levnou venkovní kameru za asi 1500,-, už několik let, bez poruchy. Takové blbosti nemá cenu nějak složitě řešit. Odejde,koupím novou za pár šupů.Odpověď na příspěvek od catle:
@rumcajk máme levnou venkovní kameru za asi 1500,… @catle Jo, pokud jde spustit na vnitřním serveru bez přístupu k internetu a nevyužíváte jejich cloudy, tak by mi to asi nevadilo. Jinak si cenním soukromí a Čínské kamery pro mě představují určité riziko. Ale každý soudruh to může vnímat jinak. Nevýhoda západních kamer je samozřejmě jejich cena, kdy za jednu dáte to co za sadu kamer z číny. No a co jsem měl zatím prostor vidět, tak i rychlost a odezva systému je u některých dost tragická a obyčejná čína je v tom lepší. :-/ Je to dost flustrující.