Jakou venkovní kameru, když nechceme Čínu

Ahoj, jaké máte bezpečnostní kamery? Dáte mi někdo tip na kamerový systém ze západního světa? Žádná Čína ani Rusko. Jo vlastně Rusko elektroniku neumí... Díky 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
98,9% výrobků je Made in China (a zrovna v tomhle segmentu obzvlášť), tak jsem zvědavej co ti kdo doporučí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

98,9% výrobků je Made in China (a zrovna v tomhle…
@ozzy77 No Ai mi doporučilo kamery Hanwha - což by měla být Jížní Korea. Víte co, já i FVE a střídače budu chtít "západní". Moje obavy zesílili potom co odhalili možnoti dálkového ovládání a vypnutí z čajny. U kamer mi to příjde stejně tak problematické...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@ozzy77 No Ai mi doporučilo kamery Hanwha - což b…
@rumcajk Čo Vám to pomôže, že Váš striedač nevypnú, keď vypnú všetky okolo a spôsobia blackout.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@rumcajk Čo Vám to pomôže, že Váš striedač nevypn…
@roman_ no tak budu právě v klidu, protože budu mít pravděpodobně něco v baterkách či elektromobilu a šanci si to přes den dobít. Zatím co ti s vyraženým střídačem budou nahraní..
Odpovědět
Profilova fotka

@ozzy77 No Ai mi doporučilo kamery Hanwha - což b…
@rumcajk ježíši kriste, no tak pokud věříš tomuhle, tak potěš
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

@rumcajk ježíši kriste, no tak pokud věříš tomuhl…
@ozzy77 https://sei.gov.cz/?p=9697 Možná ale víš víc. Nevím 🤷‍♂️ já čínským produktům důležité infrastruktury jednoduše nevěřím. Jak kamerám, tak střídačům či mobilům.
Odpovědět

Ahoj, jaké máte bezpečnostní kamery? Dáte mi někd…
@rumcajk shánět se to bude velice těžko všechno se vyrábí v Číně a třeba ty komponenty odepírání ta Jižní Korea z Číny taky. S nevím jak je to úplně přesně v podmínkách ale fve by bez sítě fungování normálně neměla. Buď se to udělá jako ostrovní systém a nebo se to spojí se sítí. Ale nevím jak to úplně přesně je.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@rumcajk shánět se to bude velice těžko všechno s…
@edison101 Ak striedač podporuje ostrov, tak sa v prípade blackoutu dá zhodiť hlavný istič, aby teda do siete nič nešlo a zapnúť ostrov.
Odpovědět
Dá se to řešit tak, že kamery dáte do izolované sítě (vlan nebo separátní switch), pak si "domů" nezavolají, mnohým to vůbec nevadí (např Hikvision). Pak potřebujete (západní) rekordér s dvěma síťovkami, kdy jedna jde do té kamerové sítě a druhá pak do internetu. V industriálním segmentu si kamery můžete koupit od německého Basler, ty jsou ale násobně dražší a musíte to seskládat z jednotlivých částí (tělo, objektiv, přísvit).
Odpovědět
No tak to vypadá, že jediná možnost je Hanwha, kterou mimochodem, alespoň u nás ve městě montují povinně do škol a třeba k měšťákům. Prostě ve výběrovkách mají zakázanou čínu. Tak asi nejsem jediný, který to potencionální riziko spatřuje. Jen je fakt škoda, že se v tom nějak rozumně neangažuje nějaký západní výrobce. Naprostoro vyklidili pole číně... A když to někdo ze západního světa dělá, tak to stojí raketu, jako například kamery od Bosche...
Odpovědět

No tak to vypadá, že jediná možnost je Hanwha, kt…
@rumcajk Pretože na to nebola poptávka, tak by sa neuživili. Každému stačila čína a neriešili důsledky. To sa začína riešiť až posledné roky.
Odpovědět
Pokud chceš seriózní a spolehlivý venkovní dohled, tak Axis P3265-LVE + PoE + NVR.
Odpovědět
Další možnost je UniFi z USA, ti taky mají venkovní kamery.
Odpovědět
Udělal jsem si v domě komplet řešení od UniFi a neměnil bych. Sice je to celkem dražší řešení, ale zatím vše šlape jako hodinky. Konkrétně to mám: UDM Pro ➡️ Switch USW-24-POE ➡️ Kamery G5 Turret Ultra V UDM Pro mám 8TB HDD, který vše nahrává. Ke kamerám mám samozřejmě dotažený LAN kabel ze switche.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wacko:

Další možnost je UniFi z USA, ti taky mají venkov…
@wacko UniFi má aktuálne na oficiálnom store black friday, ale ten pravý americký, ceny výrazne nižšie ako zvyšok roka a doprava zdarma.
Odpovědět

Ahoj, jaké máte bezpečnostní kamery? Dáte mi někd…
@rumcajk máme levnou venkovní kameru za asi 1500,-, už několik let, bez poruchy. Takové blbosti nemá cenu nějak složitě řešit. Odejde,koupím novou za pár šupů.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od catle:

@rumcajk máme levnou venkovní kameru za asi 1500,…
@catle Jo, pokud jde spustit na vnitřním serveru bez přístupu k internetu a nevyužíváte jejich cloudy, tak by mi to asi nevadilo. Jinak si cenním soukromí a Čínské kamery pro mě představují určité riziko. Ale každý soudruh to může vnímat jinak. Nevýhoda západních kamer je samozřejmě jejich cena, kdy za jednu dáte to co za sadu kamer z číny. No a co jsem měl zatím prostor vidět, tak i rychlost a odezva systému je u některých dost tragická a obyčejná čína je v tom lepší. :-/ Je to dost flustrující.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?