Neptun Vodní automat NHA-E 68

Ahoj, chtěl jsem požádat o radu. Kouoil jsem si z Bauhausu toto čerpadlo do retenční nádrže a bohužel se mi nedaří zprovoznit. Pochopil jsem z návodu, že bych do něj měl nalít vodu. Sací hadici mám 4 metry dlouhou v na dně retenční nádrže zatěžkanou, tak aby byla stále ponořená, ale pořád mi jede motor nasucho a pak se po cca minutě chodu hodí na automatu chyba... Elektriku mám z čerpadla zapojenou do toho vrchního modulu, ale netuším, jak tahle věc funguje. Návod jsem procházel.... Jednou se mi na krátko povedlo z čerpadla dostat trochu vody, = funguje, ale nevím jak. Snažil jsem se do čerpadla nalít vodu ( to mi prijde hrozne otravné) a všechny kohouty utáhnout.... Díky za radu
Odpovědět
@orasare a sací koš na konci sací hadice máte? A když čerpadlo zalijete mizí voda nebo drží plnou hladinu? Po zalití máte utahnute všechny ucpávky? Sací hadice je dobře připojena k čerpadlu?
Odpovědět
@edison101 Sací hadice má koš, a je i dobře připojená. Vodu do čerpadla liju, ale je asi propojená s otvorem pro sací hadici, tzn. kdyz jsem tu sací hadici odmontoval, tak tudy tekla voda, kterou jsem tam lil.
Odpovědět
@orasare samozřejmě, že je sací hadice propojená s čerpadlem. Jinak bu čerpadlo nefungovalo. Musíte vodou zaplnit jak tu hadici, tak čerpadlo. Podmínkou je samozřejmě těsná zpětná klapka v sacím koši
Odpovědět
@orasare to téct musí, většína čerpadel si sama nedokáže nasát hlavně když mate ochranu proti chodu na prázdno. čili než čerpadlo nasaje tak se vypne. musíte lít vodu dokud nepřestane odtékat potom zatáhnout ucpávky (nalévací otvor) a potom zapnout. Pokud ani tak nepojede tak někde saje vzduch nejlépe napojit na výtlačnou větev hadici s vodou z domu vytáhnout koš z vody a pustit vodu jestli někde voda neteče. A ještě se zeptám má ten koš i zpětnou klapku nebo je to jen sítko?
Odpovědět
Hadici mám také z bauhausu https://www.bauhaus.cz/neptun-saci-ha... Zdál se mi to malý otvor (3mm) na to, abych tam lil tolik vody, zítra tedy zkusím ještě více, popř. zkontroluji hadici, ale odhadem jsem tam mohl 1 litr nalít.... Jinak čerpadlo točí třeba 30 sec a ž minutu, a pak hodí chybu, to opravdu nenasaje samo? A prí každém zalévání budu muset předlívat vodu?
Odpovědět
@orasare nn jak se to zalije tak už se potom nemusí ikdyž s takovým drekem jako je ta hadice kdo ví. odpojte tu sací hadici a a nalíjte do ni vodu až bude plná napojte na čerpadlo a dolijte čerpadlo do plna. pokud nepujde hadice naplnit tak ji hoďte hned do popelnice a kupte něco pořádného.
Odpovědět
Super, dekuji za radu, zitra provedu a dam vedet 😂. Jeste jednu otazku..Tento typ cerpadel asi musi byt nekde zakryty pred povetrnostnimi vlivy ze? Popravde jsem se v návodu nic moc nedočetl 😞
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?