Okrasná stěna z klacků

Ahoj, poradíte, chceme si vybudovat okrasnou stěnu z klacků ve výšce 2,5 metrů v délce asi 5metrů. Byla by vzdálená cca 3 metry od plotu. Existuje nějaké pravidlo na výšku?
Odpovědět
Tohle mi právě nepřijde jako okrasná stěňa, nic ve zlém.
Odpovědět
@tynkasss super velký hmyzí domeček 🙂
Odpovědět
To je okrasa tak na 5 let, pak se rozpadne
Odpovědět
Je to žádoucí....než dorostou keře. Klidně ji budu budovat novou každou rok než snášet sousedy. Někdo odpověď k tématu?
Odpovědět
Co třeba něco takového? Nepřemýšleli jste o něčem takovém? Jednoduché řešení.
Odpovědět
@tynkasss a proč tomu říkáte stěna? Pevné základy to nemá, umístění bude 3metry od hranice, plot tam asi nějaký taky už máte .. vidím to tedy na hranici uskladněného dříví a její výšku ani umístění na pozemku zákon nijak nereguluje. Nicméně dobře tady už tady někdo výše poznamenal, že se Vám v tom může držet hmyz (pavouci, vosy, sršni atd.)
Odpovědět
@tynkasss myslím si, že by bylo dost nákladné a časově náročné něco takového postavit, výška 2,5 m už musí být stabilní, aby to na někoho nespadlo a nezranilo. Nevýhody jsou taky samotný materiál, který vám přiláká i spoustu nechtěného hmyzu jako vos. A jak na to bude pršet zacne to tlít a dost smrdět. Pokud jde o odstineni sousedů než vyrostou keře, dá se koupit něco takového viz obrázek a přidělat přímo na plot, jak to zaroste, tak se to tam nechá a máte klid. Jinak jsou i levnější verze jako tkanina, PVC materiál, rakosova zástěna a další.
Odpovědět
Profilova fotka
Ak Vám vadia susedia, dajte si tam zložiť pár metrákov dreva, tak 2+ metre od hranice pozemku. Na to Vám asi nemôžu nič povedať.
Odpovědět
@artep1987 Hromada klestí není hromada trávy, rozkládat se to bude několik let a smrdět to nebude. Já jsem asi divnej, ale mně se taková stěna z klestí docela líbí a ten hmyzí domeček beru jako plus, zase to přiláká ptáky a ještěrky.
Odpovědět
Podle mě to není stavba. Je to dost daleko od plotu. Možná bych řešil, jestli musí být 2.5m a nestačilo by 2m. Ale jinak za mě - proč ne. I si to na naší zahradu dokážu představit, kor jestli je dostupný materiál, protože ho bude potřeba vlastně asi docela dost. Za mě rozhodně lepší, než zelená tkanina na plot. To je pro mě největší hrůza hrůz.
Odpovědět
Máme venkovský dům, jsme na venkově a nějaký pvc a nesmysly nepřipadá v úvahu. Děkuji všem za názory k tématu. S tím, že je to v podstatě sklad dříví jsme si taky mysleli. Tak jste nám to jen potvrdili. Díky (mimo jiné toto je foto z internetu. My to budeme mít do oblouku. Klacků máme bezpočet)
Odpovědět
Pak není o čem. Vypadá to, že jste stejně odhodlaní takovou zeď postavit. Pokud máte dostatek materiálu, nebrání vám to v ničem. A pokud se rozhodnete ji zrušit, můžete dřevo ještě použít.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?