Poraďte, jak esteticky schovat nádrž na vodu?

Prosím o radu, popřípadě o foto pro inspiraci. Manžel dlouho chtěl naše tři sudy na zalévání zahrady vyhodit a nahradit něčím estetičtějším. Koupil takovou tu děsnou nádobu, co je v kleci. Je to velká nádrž na vodu. Esteticky to je hnus. Zakopat ji nemůžeme, protože v místě u okapu, kam je možné ji dát, máme zrovna okap sveden do trativodu. Takže bude muset toto "strašidlo" být na zahradě. Napadlo nás nějaké dřevěné obití kolem té nádrže, aby nebyla tolik vidět. Nebo máte někdo nějakou jinou zkušenost? Ráda bych tu "obludu" nějak schovala. Díky za Vaše reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
Co nějaká popínavka? Udělat takovou tu dřevěnou ozdobnou mříž okolo, a k tomu popínavku, nejlépe stálezelenou.
Odpovědět
@zamilovanadonej Ale jakou stálezelenou, když ne břečťan? :-) Poradí někdo?
Odpovědět
@dracula stalezeleny je jeden zimolez (lonicera henryi), ten dokonce i kvete☺
Odpovědět
@adelkav Děkuji za tip. A jak rychle se rozrůstá? Je to lepší než břečťan?
Odpovědět
@dracula urcite rychlejsi nez brectan. Jen nevim, jestli nebude zase moc rychly ☺
Odpovědět
@adelkav To já si poradím nůžkami Toho se nebojím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, a kolik vody budeš potřebovat. Abys neřešila 1m3 nádrž, ale fakticky by ti stačilo něco 200l? A to se už v nějakém designu udělat dá. A nebo pak překopat okap a ten dát do nádrže pod zem(která by měla přepad do trativodu) a čerpadlem zas hnát vodu nahoru na zalévání.
Odpovědět
sousedi řešili zmiňovaným zimolezem a vypadá to dobře.
Odpovědět
@jonnyj Ta nádrž už straší na zahradě. Letos bylo vedro a já mám dost kytiček,takže nádrž najde uplatnění.
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula Dnes se dost používají palety, takže využít by se daly i ty. Po bocích i na vrch. Dokonce můžete vytvořit i odnímatelný kryt a zakryjete nádobu celou. Vrch palety můžete vysadit také kobercovými, převislými trvalkami a skalničkami. Mnozí si vytvořili i kovovou konstrukci kolem a ozdobili si ji různými závěsnými nádobami a s letničkami, muškáty ... nejefektivnější řešení je výsadba stálozelených popínavek i v kombinaci s opadavými. Přísavník - Psí víno je například efektní během celého roku i v zimě, když nemá listy svými červenými výhonky. Stálo zelené jsou například: Lonicera henryi. Brslen není sice popínavka, ale velmi dobře se tvaruje i vyroste do výšky, šířky jako potřebujete a je stálezelený.
Odpovědět
@rostlinky_cz Díky za další názor.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?