Projekt zahrady - sami nebo od projektanta?

Hezký večer všem. Asi to znáte všichni. Stále přemýšlím a vymýšlím jak udělat zahradu. Velmi hrubou představu mám, ale stále tomu chybí nápad a jiskra. A tak se zkusím zeptat i tady. Dělali jste si návrh zahrady sami nebo jste si nechali udělat projekt nebo jen jednoduchou studii? A pokud ano, jaké byly Vaše zkušenosti s projektanty? Smím se případně zeptat i na cenu? Doporučili by jste nějakou firmu, nejlépe v regionu Severní Moravy, která Vám dělala projekt a se kterou jste byli spokojeni?
Odpovědět
Profilova fotka
Původně jsem chtěl architektku. Asi jsem měla smůlu, ale ty děvenky, co se mi chodily představit, byly jasný. Pak jsem našla, že v Ostravě se pořádá workshop na téma zahradní architektura. Přihlásila jsem se a za těch 8 hodin jsem si namalovala úžasnou zahradu, dostala hromadu rad, katalog rostlin atd. Stálo to cca 4 tis.
Odpovědět
@slabici To zní zajímavě. Díky za typ. Ten workshop byla jednorázovka nebo se to i opakuje?
Odpovědět
Profilova fotka
Dělá to pravidelně a můžu jen doporučit: http://kurz-navrhovani-zahrad.cz/?pag...
Odpovědět
Tady v profesionalech koukni, pan mi psal ať pošlu foto zahrady a něco vymyslí 😉
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@janasep mohla bych poprosit o kontakt na pána? děkuji
Odpovědět
Tyhle rychlokurzy jsou fakt směšné... Určitě to nenahradí několikaletou výuku ve škole a následnou praxi.
Odpovědět
@casmaria bohužel musím nesouhlasit. Ono hodně zaleží na škole a taky na tom kdo kurz vede. Pak se může lehce stát že člověk kdo vede kurz naučí víc, líp a rychleji než škola. Bohužel bohudík mám osobní zkušenost kdy kurz byl veden užasnou osobou, která dokazala užasně ukazat, naučit než nás naučili učitele na škole. Nejednalo se sice o zahradní architekturu, ale aranžování květin. A právě proto že mám srovnání ze školy tak jsem byla v němem užasu co dokazali uvazat ženy ( člověk by řekl že mají x let praxe ) na konci kurzu a to na začatku kurzu drželi květiny v ruce poprvé v životě
Odpovědět
@leknicka nevymyslel nic, poslal mi cenu za jakou něco vymyslí. Vůbec jsme se nepochopili 😉
Odpovědět
@smajlik345 Někomu to jde lépe, někomu hůř. To chce prostě talent, a hlavně v tomhle oboru :-) Je to super pro lidi, co chtějí se naučit pracovat s rostlinami a chtějí si sami udělat zahradu a aspoň trochu tomu rozumí. Člověk kterého to nebaví, to prostě nic nenaučí. Ale opět zdůrazňuji, nesrovnávala bych 5 let školy a 4 hodiny s učitelem, za 4 hodiny se taky všechno nedozvíte, jen vám pomůže s konkrétní zahradou a to nemůžete aplikovat obecně pro všechno... :-) Musím říct že škola mě nakopla, a praxe mě pomohla samozřejmě ze všeho nejvíc. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?