Sázeli jste rostliny už při výstavbě domu?

Profilova fotka
Dělali jste někdo to, že jste si vysázeli malé rostlinky na zahradu jen aby se rozkořenily a až další rok, kdy se bude teprve dělat zahrada je zase vyrýpnout a dát už na své místo ? Hrozně se na zahrádku těším a nemůžu se dočkat, až keříky budou už trošku povyrostlé a zahrada tak byla rychleji zarostlá.
Odpovědět
Asi to není problém, jestli máte místo. My jsme pořád měli v plánu těžkou techniku na zahradu, takže nějak moc prostoru na keříky nebylo. Teď bych třeba byla ráda za vzrostlejší túje. Ničemu to nevadí, když máte místo, kde už nebudou jezdit bagry. :-)
Odpovědět
@ally8 my tak měli pár tújí a hortenzie......bohužel hortenzie tak zarostly, že jsme je už pak nenašli ;-), ale túje a stromky to přežily bez úhony, přesazovali jsme se 2x ....... dělali jsme to ale jen proto, že se jich chtěl příbuzný zbavit a jinak by je vyhodil. Protože šlověk nikdy neví, co ještě pojede za stroje na zahradu, nemusí to být ideální ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 Právě tak to dělám já...
Odpovědět
Profilova fotka
Několikrát jsem takto přesazovala a nikdy s tím nebyl problém...spíše bych ale nechala 2 roky,ten jeden rok mám pocit,že je málo na řádné zakořenění a ani ten růstový přírůstek většinou za to nestojí...za dva roky už je to poznat...mám v KZ z kvěna vidět na fotkách takové porovnání rostlin za dva roky,tak se můžeš podívat...
Odpovědět
Já osadila celou zadní část.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nemůžu, protože nakonec se bude zahrada zarovnavat do roviny. Ani plot předem udělat nemůžeme
Odpovědět
Mela jsem jeste pred zbouranim stareho domu v dolni casti zahrady normalne zeleninovy zahonek. Presadila jsem pred demolici nejake kosatce (nedali to), pivonky a primule. Ale priznam, ze pak ten dalsi rok, kdyz uz bylo postaveno, na to nebylo moc myslenek. To az tak rok po stavbe jsme se obuli do zahrady, az jsme byli zabydleni a v zahrade meli ujasneno, co kde jak bude.
Odpovědět
já tak zasadila zlatý déšť a stejně mi byl sťat...nerada jsem musela uznat, že zasadit, ať po všech akcí bagrů..
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, zasadili jsme radu Buxusu a jsme moc radi, ze jsme to udelali 😊
Odpovědět
Profilova fotka
super, díky za rady. Máme (spíš manžel ) teď právě trochu volněji, protože se v baráku dělá voda, elektrika, omítky. Tak se asi vrhneme na srovnání pozemku a pak bych někam, kde už nebudeme nic kopat a bagrovat, zasadila nějaké keře a stromky. Ty buxusy určitě. Něco mi už předpěstovává maminka, ale už se jí to na zahradu nevejde.
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 Jednak před stavou živý plot...a během zadek zahrady...mám vše v albu :) Pomalu se to rovná bagrem :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?