Skleník svépomocí

Profilova fotka
Zdravím všechny zahrádkáře, Plánuji letos stavět skleník, a rad bych se do toho pustil svépomocí. Zajímalo by mě, jestli jít do skla nebo polykarbonátu?A hlavně jestli mate někdo zkušenosti? Z jaký materiálu konstrukci? Asi ideálně pozink? A nejdůležitější věc... mate někdo nějaký fotky, návod, plán, jak to svarit? Díky moc za nápady, návody a rady..
Odpovědět
Profilova fotka
oba porovnane nemam, mam jenom jeden a menit ho nehodlam. Ujali jsme se jednoho co mel skoncit ve sberu. Noví majitele nechteli nic pestovat, tak jsme si jej rozebrali, natreli, vymenili skla u sklenare, udelali zaklady a na zaklady sklenik polozili. Svarit by zrejme taky sel ale nevim zda ti to vyjde vyrazne levneji nez koupit novy, anebo pouzity a zrenonovat, to si musi spocitat sam. Jenom ta skla byl docela ranec.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, tak my jsme koukali, že bychom si také udělali sami, ale když jsme počítali tak levněji nás vyjde si skleník koupit. Co se týče materiálu, půjdeme do skla. Známá, co prodává zeleninu v bedýnkách si polykarbonát pochvaluje na předpěstování, ale jinak ji tam zelenina nedozrává, loni se rozloučila s hromadou krásných nezralých lilků. Moje babička si ho také chválila jen do prvního většího větru v Beskydech, kdy sbírali skleník po sousedovic zahradách. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@ondrej_havlicek Já udělal skleník ze starých velkých oken rozměry 150x150 cm pod ne jsem udělal základ proarmovane dvě rady ztraceného bednění.Okna se sesroubovala k sobě a má střechu jsem zhotovil ackovy rám z jeklu a na to přišli ty sama okna. Vstupní část jsem udělal z polykarbonátu .Foto dodám večer. Úroda byla každý rok velika. Myslím že to sklo je odolnější za tu dobu co jsme byly v kolonii tak pár polykarbonatovych skleníku po vychrici jsem viděl prestehovane na vedlejší zahradě 😂. A hlavně okna byly za odvoz.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?