Odpověď na příspěvek od kofejn:
Stavím suchou zídku pro dorovnání terénu a abych … @kofejn Manželka v záhrade stavala suché kamenné steny, niektoré aj vyššie ako meter a drží to dobre. Akurát sa to priebežne dosypávalo hlinou a dávala aj dlhšie kamene, ktoré zasahovali hlbšie do hliny, aby sa to zafixovalo. Urobiť takto tenkú suchú stenu a prisypávať to až potom je riskantné, môže sa to pohnúť.Odpověď na příspěvek od roman_:
@kofejn Manželka v záhrade stavala suché kamenné … @roman_ Někde jsem se dočetl, že zasypaná výška by měla být maximálně trojnásobek základny a to v pohodě splnuje. Základ je cca 40-50cm a rozdíl výšek bude cca 30cm. Ono můžu vozit hlinu jen když je mokrá, nenalepí se na lopatu a není to zmrzlý. V létě to ani neukopnu.Odpověď na příspěvek od kofejn:
@roman_ Někde jsem se dočetl, že zasypaná výška b… @kofejn tak tu hlinu nekopejte a použijte techniku ... třeba rotavátorOdpověď na příspěvek od xkarlos:
@kofejn tak tu hlinu nekopejte a použijte technik… @xkarlos Vytvrdlý jíl pro rotavátor není dobrý.Odpověď na příspěvek od kofejn:
@xkarlos Vytvrdlý jíl pro rotavátor není dobrý. @kofejn psal jsi hlínu... na jil není, ale jde to ... a určitě líp, jak krumpáčem ... otázkou je, proč si po zahradě rozvážet na vrchní vrstvu jíl ...Odpověď na příspěvek od xkarlos:
@kofejn psal jsi hlínu... na jil není, ale jde to… @xkarlos Psal jsem hlínu a jílovici. Na vršek přijde ornice, to je extra hromadaOdpověď na příspěvek od kofejn:
@xkarlos Psal jsem hlínu a jílovici. Na vršek při… @kofejn tak příjemnou zábavu, já už hlínu nemůžu ani vidět :-) .. letos jsem po pěti letech dodělal terénní úpravy a během té doby jsem rozvezl minimálně 150 kubíků jílu a ornice ... takže vím, co to obnáší "kopat" 3 až 7 let uleželou hlínu/jílOdpověď na příspěvek od xkarlos:
@kofejn tak příjemnou zábavu, já už hlínu nemůžu… @xkarlos Bylo toho víc, 10 trambusů si vzali známí a postupně se toho zbavuju. Jen to není moc na mechanizaci. Na to co připravím na závoz se to nevyplatí a technika by po zahradě udělala víc škody než užitku.Odpověď na příspěvek od kofejn:
@xkarlos Bylo toho víc, 10 trambusů si vzali znám… @kofejn měl jsem to podobně... všechno ručně, jen na přemístění posledních 20 kubíků ornice mimo pozemek přijel bagr ... naštěstí už mám hotovo