Zahradní nábytek z tropického dřeva. Máte tip?

Profilova fotka
Zvažujeme koupi zahradního nábytku z tvrdého a odolného dřeva (teak, meranti atd.). Máte někdo tip na "levný" nábytek v dobré kvalitě? Jak jste spokojeni např. s prodejci typu Ikea, Jysk aj.? Které dřevo s ohledem na omezené finanční prostředky volit? Díky za všechny názory :-)
Odpovědět
Jysk bych nedoporučovala. Je to všechno zboží nižžší kvality a troufám si říct, že tomu jejich teakovému dřevu bych nevěřila. U Ikey nevím, nemám zkušenost. Obecně lze ale říct, že pokud chcete mít nábytek trvale venku, byť to bude sebekvalitnější dřevo, vždycky bude venku trpět a časem se to projeví na každém dřevu. My máme nábytek od firmy Doppler a i když je to kvalitní akátové dřevo, tak po necelé sezoně strávené venku, byť přehozené igelitem, to bylo znát... :-| Já bych doporučovala každopádně skládací nábytek (aspoň židle) a nejlépe kovový, který je většinou kombinovaný se dřevem (rukojeti). Vypadá dobře a kupodivu je strašně pohodlný (osobní zkušenost od rodičů) a může být celou sezonu klidně venku. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar No na zimu ho určitě budeme schovávat, přes léto by byl venku, ale plánujeme zastřešení posezení :-) Kombinace dřevo kov je taky možná. Nevíš jaký nábytek mají rodiče?
Odpovědět
@bobulle Tak to teď nevím, ale zjistím. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já právě přemýšlím, že pokud by nebyly nějaké extra negativní ohlasy, tak půjdeme i do levnějšího dřevěného (př. dřevo/kov) nábytku z Jysku a nebo Ikei. Vím že kvalita asi nebude zázračná, ale vzhledem k nižší pořizovací ceně.... Jysk bude mít zahradu v nabídce od března, Ikea od dubna (už jsem si to zjišťovala :-D ) Tak co máte někdo nějaké zkušenosti? Dobré i špatné?? ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?