Dvě vrstvy kari sítí do základové desky. Jak na to?

Profilova fotka
Podle projektu máme základovou desku 35 cm vysokou (dáno geologickým posudkem). Jedna vrstva kari sítí má být 5cm od spodu, druhá 5cm ze shora. Tzn. 25cm nad sebou. Desku si budeme dělat sami a nevíme, jak na to. Po té horní vrstvě budeme muset přece při rozhrnování betonu chodit. Máme je na sebe nějak navařit pomocí nějakých sloupečků? Nebo podložit kameny. Nebo úplně jinak? Nevíte někdo? Díky za každou radu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nedával 2 vrstvy kari sítí?
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t Dávali jsme, ale do stropu a ne tak daleko od sebe (strop má 18 cm). V krajích se použila taková "účka", která vynesla horní vrstvu. Houpalo se to, ale dalo se po tom normálně chodit. Každopádně jsme to měli zpracované ve výkresu výztuže, který detailně řešil dolní i horní výztuž. Ten nemáte?
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t tu spodní vrstu jednoduše vymezíte takovými plastovými distančníky, mají je všude tam, kde prodávají betonářskou ocel (Kondor atd.). Další vrstvu uděláte tak, ja má Hugo znázorněno na obrázku a ty pruty mezi s sebou pořádně provažte drátem, který také prodávají v prodejně s hutním mmateriálem. My to nikdy nesvařovali, ale poctivě jsme to k sobě kotvili vázacím drátem. Třeba v tom Kondoru vám to železo i patřičně naohýbají a myslím, že mají i službu, že vám to podle půdorysu desky jsou schopní připravit celé na míru. Noa to železo, když se dobře prováže tak je fakt dobře pochozí - váha se roznese.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky, ukážu to manželovi, jestli mu tento popis stačí. Pokud má někdo ještě jiný nápad, tak ho také vítám. :-D
Odpovědět
Ahoj, distance se provadi vložením distancnich prvku (disty). Jsou to takove "zebricky" kterymi se karisite prokladaji a provazuji. Viz foto.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas15 Řekl bych, že to bude to, co @klara.t hledá. Vypadá to jako nejsnazší řešení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Našla jsem diskuzi asi na podobné téma http://forum.living.cz/viewtopic.php?...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už jsme rozhodnuti dát mezi vrstvy ten hadovitý distančník, ale nikde nemohu zjistit, jak daleko se od sebe musí dávat? my budeme mít kari sítě 8mm 100x100, jedna síť má 2x3m. Jak daleko první distančník od okraje, jak daleko pak k dalšímu? Poradíte?
Odpovědět
Profilova fotka
nikdo neví, jak daleko od sebe?
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme distanice dávali cca 500 mm od sebe, podívej se do mého alba - dělal jsem to jak u desky rodinného domu tak u garáže. U garáže jsem je měl za dobrou cenu (za darmo) a tak jsem je dával po půl metru a dalo se po tom luxusně chodit. Ale mělo by stačit i 750 mm.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?