Jakou hydroizolaci na základovou desku?

Ahoj, prosím vás o radu a vaše zkušenosti. Snažíme se vybrat hydroizolaci na základovou desku, ale nevíme si s tím moc rady. Radonový index je nízký. Jakou hydroizolaci byste nám doporučili v poměru cena/kvalita? Děkuji
Odpovědět
Bral jsem glastek special mineral z deku. Kvalitní v porovnání s levnější z jiných stavebnin.
Odpovědět
Glastek 40 speciál minerál :-). Nemáte to napsané v projektu :-)?
Odpovědět
Teď mají navíc Glastek v Dektradu v akci 😉 manžel kupoval minulý týden.
Odpovědět
Profilova fotka
Je mi jasné, že každý jde po levnější variantě - Glastek, elastek atd.. ale nepřemýšlel někdo o hydroizolační folii např od fatry ? Je tam složitější postup a musí to dělat firma, ale předpokládám, že by to mohlo lépe fungovat. Viděl bych to ale někde u středního radonu + hydroizolace. Podle toho co jsem četl, tak se používá jen jedna vrstva a né jak u ipy dvě vrstvy. Nepíšu to zkrz nějakou reklamu, ale taky to teď řeším. Máme vylitou desku a na jaře chci udělat izolaci.
Odpovědět
Měl by to specifikovat projekt - my měli v projektu Glastek special mineral, ale nakonec jsme ho (se schválením projektanta) nahradili za charBIT ELAST G S40. Cena byla o něco nižší a parametry (hlavně součinitel difuze radonu) jsou v podstatě stejné jako u Glasteku. Pro náš klid jsme dávali ještě druhou vrstvu z charBIT ELAST PV S40.
Odpovědět
@slamer Já jsem dával na desku Fatrafol 803. Pod zdi přišla folie o tloušťce 2mm, na ostatní místa jsme navařili 1,5mm folii. Nad i pod folii se dává geotextilie 300g/m2. Cenově to podle mě nevyjde o moc dráž než asfaltové pásy. Dá se to udělat i svépomocí, ale je k tomu nutné mít (půjčit si) pistoli na svařování. Největší problém vidím při zakládání zdí na těch geotextiliích, ale jde dá se to překonat. Celé řešení je prý trvanlivější než asfaltové pásy, takže uvidíme za 30 let, jestli to mělo smysl :-) http://www.modrastrecha.cz/blog/ufoun... Ještě kvalitnější je prý hydroizolace EPDM, ale cenově je o dost výš.
Odpovědět
@zdenda111 plánuji to udělat podobně. A mohu se zeptat, proč jste zrovna pod zdi dával 2mm? A chápu to správně tak, že jste to tedy nejprve dal pod zdi a příčky a poté až budete delat podlahy tak to navaříte po celé ploše?
Odpovědět
@petr13 Pod zdi jsme dali 2 mm z důvodu, že tlak na hydroizolaci pod zdí je mnohem vyšší než pod podlahou (patrový dům s betonovými stropy). Dali jsme tedy pod zdi silnější = odolnější hydroizolaci. Ano, nejprve jsme dali izolaci pod zdi a příčky. Postupovali jsme tak hlavně z toho důvodu, že na stavbě občas něco upadne a pokud by byla hydroizolace všude, mohla by se tak poškodit. I takhle jsme našli jedno místo, kde bylo třeba izolaci opravit. To samé ale platí i pro asfaltové pásy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?