Který beton je levnější?

Profilova fotka
Zdravím všechny, potřebovala bych poradit s betonem. Potřebuji ho jen 2m3. Auto z betonárky jen doprava 2400,- , cenu betonu už jsem ani nechtěla vědět (bohužel nemám kde sehnat si vlastní dopravu a na vozík po kubíku, no nevím, nevím) Vzdálenost cca 10 km. Nebo nakoupit hotové pytle a jen umíchat v míchačce nebo nakoupit všechno zvlášť, navozit a namíchat. Nevím, jaká by byla spotřeba cementu (rada poměr 3:10 mi neodpoví kolik ho budu potřebovat). Má někdo představu? Do stavebnin to mám 6 km. Děkuji.
Odpovědět
Není beton jako beton, nepíšete jaký chcete. Pro představu budete potřebovat 500 až 600 kg cementu. Pokud jste poptávala cenu mixem, tak bude cena větší, ale je možnost to přivést jako zavlhlou směs na korbě, kde máte třeba dopravu jen 30kč/km. Beton může stát 5 až 7tis Kč. 1 kubík váží 2300 kg, takže na vozík těžko. Nejběžnější vozíky uvezou kolem 500 kg materiálu.
Odpovědět
- komponenty (písek, cement, štěrk) na domácí beton musíte také přivézt a navíc to všechno ještě ručně naházet do míchačky, míchat a dopravit na místo. Kvalita betonu bude nejasná. - beton v pytlích musíte také přivézt a míchat. Kvalita ok, ale cena vysoká. (1 pytel má 25kg a na 1m3 spotřebujte cca 100 pytlů) - beton z betonarky vyjde nejlépe. 2m3 zvládne přivézt kdejaká avie v kontejneru i v relativně tekutém stavu a jen to doma naházíte na místo. - Rozdíl 6 nebo 10km je zanedbatelný
Odpovědět
Profilova fotka
2 m3 betonu není zas až tak málo. Ale to ví jen ti, co už ho někdy míchali. Nechte si jej dovézt z betonárky a buďte ráda, že tu možnost máte. Jinak kubík betonu, co se pytlů týče je cca 83 ks. Mám za to, že pytel je 12 litrů. Samozřejmě je to stále ta nejdražší varianta.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied Děkuji za odhad.
Odpovědět
Profilova fotka
@pyramis Míchala jsem materiál na hrubou omítku na celý barák, takže prosím bez zbytečných komentářů. Děkuji za odhad.
Odpovědět
Když nevyhovuje varianta dovozu betonu s mixem - tak je možné nechat dovézt ten zvlhčenej beton ( mohla by jste ušetřit na dopravě ) a pak ho na místě stavby dát do míchačky a trochu naředit... Záleží jak potřebujete hustý. Nebo pak ta druhá varianta - betonová směs v pytlích ( ve stavebninách je v tomto docela slušný výběr co se týče i pevnostních tříd betonu ). Píšete, že vzdálenost do betonárky máte cca 10 km - tzn. tam i zpět cca 20 km - dle dostupných ceníků ta cena odpovídá dovozu mixem. Pokud by jste zvolila dopravu toho tzv. suchého betonu z betonárky obyčejným nákladním vozidlem, tak na té dopravě ušetříte nejméně 1000,-Kč. Většinou betonárky rozvážejí i tyto suché betony vlastní dopravou a nebo další možnost - určitě ve Vašem okolí jsou nějaké firmy, které by Vám beton za poplatek dovezly. 2m3 betonu - záleží na třídě - cca 5000,-Kč + dopravné na 20 ks - cca 6.500,-Kč. Záleží co si vyberete.
Odpovědět
Profilova fotka
@franti_p Děkuji, ten zvlhčený beton není vůbec špatný nápad.
Odpovědět
@kateee1111 nevím co sním chcete dělat, ale nedoporučuji ho ředit doma. Je stím spousta práce. To už ho můžete namíchat ze surovin sama. Berte alespoň S2. To v klidu na těch pár km kontejner zvládne.
Odpovědět
@requied Já nemyslel ho nějak ředit, když se vezme v rozumně vlhkém stavu, tak vzhledem k vzdálenosti od betonárky a s ohledem na podzimní počasí vydrží v manipulovatelném stavu dostatečně dlouho. My s ním dělali loni, když byla horka a asi půlku várky jsme pak dávali raději do míchačky, kam se ale přidalo jen opravdu nepatrné množství vody aby nedošlo k degradaci kvalitativní třídy betonu. Letos jsem dával asi 3/4 kubíku pod a v dolní části okolo plastového zhlaví vrtu a zdělali jsme ho během hodiny komplet a stále byl v použitelném stavu. Takže jak píšete alespoň ta S2 a pak rychle zpracovat.
Odpovědět
@kateee1111 beton je teď dráhy nevím co chcete betonovat ale aby beton vydržel je potřeba do Míchačky na 4 kolečka (240l) vychází 2 pytle počítejte že tam dáte 200l takže celkem potřebujete 20 pytlů cementu to vychází na 1800 Kč k tomu štěrk počítá se cca 1700kg je kubík ale to je přibližně záleží zda zrovna pršelo nebo jak je zvykem zda prodejce do něj pumpuje vodu . A opět záleží co chcete betonovat zda vám stačí štěrk 0-16 to máte za 400kc/T tedy 1400 Kč za stěrky nebo zda potřebujete poterovy ten je za 514 tedy 1800kc. Takže doma beton máte za cca 3600kc plus dovoz stěrku takže třetinové náklady vůči betonárky. A umichat 2 kubiky betonu je pohodicka na 2-3 hoďky. Jinak do pytlovaneho určitě nechoďte.
Odpovědět
Profilova fotka
@edison101 Podlahu v garáži. Děkuji za propočet.
Odpovědět
@kateee1111 Podlahu v garaži? Co tady řešíte, dovéste si betonový potěr (aspon 25, hustotu S1, max S2) z betonarky ,,,
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?