Kuchyň oddělená od obýváku

Ahoj, prosím zachraňte mě 🙂 Že máte někdo kuchyň oddělenou od obýváku?! Alespoň částečně... A podělili by jste se o půdorys? Jsem z toho nešťastná, neumím nic najít.. Třeba se tady najde někdo s inspirací 🙂 Děkuji!
Odpovědět
1
2
Vložila jsem si část půdorysu do alba, můžete nahlédnout. Ale příště bych to nedělala takto uzavřené, s dětmi se mi špatně vaří. Volila bych ostrůvek, abychom se všichni vešli.
Odpovědět
@katharinat ahoj, my budeme mít oddělenou kuchyň od obýváků (docela se těším, po letech kuchyně v obýváku). Jedná se o developerský projekt (dispozice se nedají měnit a je to řadovka). Do budoucna se možná rozhodneme dát dveře mezi kuchyní a obývákem, zatím zůstane bez dveří.
Odpovědět
Rozděleno a použili jsme prosklené dveře, ať na sebe vidíme, ikdyž zavřeme kvůli smradu z cibule a pod.
Odpovědět
Sice dum teprve na papire pripravujeme,ale take budu mit kuchyn oddelenou od obyvaku. Castecne stenou a cestecne soupacimi dvermi zmlecneho skla az ke stropu. Ja nemam rada otevrenou kuchyn. Kvuli pachum, hluku, uklidu,kdyz ma nekdo prijit... treba kdyz pripravuji pohosteni vsude mam roztahane veci, drobky a mit tohle na ocich mi neni prijemne. A pak abychom jedli u stolu v klidu bez rozptylovani 😄
Odpovědět
Já mám kuchyň spojenou s obývákem a chci Vám vyjádřit podporu, protože pro příště už bych raději kuchyň oddělenou. Velmi nás propojený provoz ruší, dá se s tím žít, ale nám to nevyhovuje (digestoř, myčka ...).
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme odděleno, mezi kuchyní a obývakem jsou posuvné dveře do pouzdra. Mít možnost tyhle dva prostory oddělit, považuji za 🔝řešení. Máme ale starý dům, nevím, zda by půdorys pomohl. Každopádně obývák je asi 20m2, kuchyně 16m2. Do obou místnosti je ještě vchod z chodby.
Odpovědět
@katharinat Oddělená kuchyň byla manželčina podmínka v novém baráku. Budou tam dvoukřídlé šoupačky.
Odpovědět
@kofejn Jee, přesně takhle bych si to představovala. Akorát my budeme mít bungalov 😞
Odpovědět
@dita_a_ivan Děkuji, už jsem myslela, že jsem jediná 🙂 Kdyby náhodou se Vám chtělo najít ten půdorys - ráda se podívám - ráda bych právě měla dvoje dveře z chodby.
Odpovědět
Jinak s plánem domu taky bojuji, aby to vyšlo jak má :/
Odpovědět
@cloo A daří se? Budete mít bungalov nebo na patro?
Odpovědět
Taky mám oddělenou kuchyň a obývák, nechtěla jsem je mít spojené. Rekonstruovali jsme tedy starší dům.
Odpovědět
Článek se načítá
@herminka Zdravím, píšete starší dům - čili předpokládám na patro?
Odpovědět
Zdravím, my to máme takto. Posuvné skleněné dveře. Původně to mělo být propojeno. Nakonec se vyzdila mezi kuchyní a obývákem příčka a zbytek průchodu se udělal z posuvných dveří (skla). Původní prostor mezi obývákem a kuchyní byl 3,2m. Příčka má 1,7 m a posuvné sklo 1,5m. Maximální spokojenost.
Odpovědět
@katharinat No, já plánuji bungalov, muž chce patrový. Ale jelikož na to ani nehrábne, tak bude bungalov. Já si to stejně prosadím, z bytu nechci, jdu kvůli němu, tak bude muset ustoupit 😄 Jde a nejde. Mám představu, které místnosti kde chci mít, jak velké, ale jak tu čtu diskuze k projektům, tak zjišťuji některé nedostatky a asi budu výchozí koncept zase celý překopat. A pak bojuji s technickými parametry, abychom se vešli do regulačního plánu obce.
Odpovědět
@radek84 Za mě skvělé. Přesně takové dveře chci, jen udělám pojízdné na strop.
Odpovědět
@katharinat Ano, patrový dům.
Odpovědět
@cloo Je to nekonečný boj 😄
Odpovědět
@katharinat Ano, na jednu stranu jsem ráda, že máme čas vše promyslet a hledat inspiraci. Ale zase do toho zabředávám a trávím u toho už hodně času, až to člověka přestává bavit :/ Ale musí se.
Odpovědět
Ahoj, Taky mame oddelenou kuchyn a obyvak, v kuchyni mame i jidelni stul, ac je ti v poslednich letech ,,hit ci samozřejmostí,, my spojene tyti prostory nechceme. Stejně tak jako nosti jidlo do obyvaciho pokoje. Stavime novostavbu, přízemní domek. Misto mezi kuchyni a obyvakem bude mozne ,,spojit,, otevřením soupacima dverma do pouzdra. Nebojte se jit proti standratum. Jiste je mnoho tech kterym domek stylu open space vyhovuje. Nyni mame hotovou hrubou stavbu.
Odpovědět
Ahoj, Taky mame oddelenou kuchyn a obyvak, v kuchyni mame i jidelni stul, ac je to v poslednich letech ,,hit ci samozřejmostí,, my tyto prostory spolecne z mnoha důvodu nechceme. Stejně tak jsme se rozhodli mit jidelnu v kuchyni a ne v obyvacim prostoru. Stavime novostavbu, přízemní domek. Misto mezi kuchyni a obyvakem bude mozne ,,spojit,, otevřením soupacima dverma do pouzdra. Nebojte se jit proti standratum. Jistě je mnoho těch, kterym domek stylu open space vyhovuje a je to v pořádku. Uzpusobte si domek tak, at se tam dobře žije vám. Vsimejte si u známých, příbuzných na návštěvách... rozlozeni mistnosti, velikosti předsíně, chodby, ...divejte se a vsimejte si v jakem prostoru je vam dobře, útulno. Ja zjistila tímto zpusobem, že na me vetsina novostaveb přátel a známých pusobi na prvni pohled sice ,,wow,, dojmem, ale ty mega obyvako jidelno kuchyně jsou po opadnuti ,,wow,,dojmu neútulné, citim se tam jako v lepsich pripadech jako v ,, katalogu,, v horsich jako v hale. Nyni mame hotovou hrubou stavbu.
Odpovědět
@elifida jeee děkuji moc za podporu a milý komentář. Je pravda, že se hlavně musí dobře bydlet nám, nestavíme jej pro návštěvy. Ať se Vám stavba daří.
Odpovědět
@elifida Já teď řeším, zda dát stůl do kuchyně nebo udělat jídelní kout v obýváku. Protože přemýšlím, že když k nám přijde návštěva na večeři, tak abychom seděli v kuchyni, mi nepřijde vhodné, ale jak píšete nosit jídlo přes půl domu, taky nechci 😄 U kamarádky jsem viděla jídelní okénko z kuchyně do obýváku 😄 A nebo se stůl bude při návštěvách přenášet do obýváku, což znamená, počítat s ním v prostoru.
Odpovědět
@elifida PS: Máte přízemní či patrový dům? Jestli přízemní, neukázala byste mi pro inspiraci celý plán? Výřez co vidím, je velikostně dle mé představy, ale řeším některé technické komplikace při projektování, tak bych ráda další tip. Klidně do soukromé zprávy. Děkuji.
Odpovědět
@cloo ahoj, také děkuji za zprávu🙂 zkusím napsat soukromou zpravu a nemám problem poslat pudorys domku. Stavime domek přízemní, asi tedy ,, bungalov,, ovsem jsme v CHKO a proto mame tvar domu obdelnik, ne zcela typicky pro klasické bungalovy. Dum do patra se schody jsme (ac jsme jedini ze vsech novostaveb kt je 14) zamitli, v průběhu života nam mnoho situací a zkušenosti ukazalo, jak fajn a pohodlne je nemuset řešit vystupy do a ze schodů.
Odpovědět
@elifida Děkuji, děkuji. Také chci přízemní a musíme mít obdelník (regulační plán). U rodičů na chatě obýváme půdu a opravdu lítat nahoru a dolu, zvlášť když máme velmi malé děti, není nic moc a to jsme ještě mladí. Takže já mám jasno, ještě to jasno musím vsugerovat muži, který chce šetřit místo na pozemku.
Odpovědět
Profilova fotka
@katharinat my máme 😊 ,nebo spíš budeme mít 🙄 někdy 🤦 možná 🤭😁 oddělenou/ neoddělenou ...je oddělena, ale nemá dveře a má výdejní okýnko 😊 najdeš u mě v albu 😉 .....kdybych do toho mohla kecat, tak oddělím dveřma všecko ... kuchyň s obývacím pokojem mám teď ve starým a divím se, že ještě jeden z nás pořád žije... vlastně oba 😁😁
Odpovědět
Profilova fotka
@katharinat Taky máme oddělený obývák od kuchyně, zrovna teď zdíme příčky. Budou tam posuvné dveře které budou viset na kolejnicích. 🙂
Odpovědět
@luciekocur To vypadá zajímavě, ale nejsem si jistá jestli úplně tomu půdorysu rozumím. Nešlo by ho poslat v lepší kvalitě do zprávy? Děkuji moc.
Odpovědět
Nám se s přítelem zatím půdorysně líbí hodně tento dům - budeme rušit pracovnu, a jeden pokoj prohodíme s ložnicí. Rozměry úplně prosím neřešte - tohle jsme jen našli na internetu. Ale když zrušíme tu pracovnu, nevíme jak si poradit a oddělit vhodně kuchyň - jídelnu - obývák - nemáte někdo nějakou radu, tip, pomoc? Děkuji a přeji všem hezký začátek víkendu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?