Odvlhčení sklepa, jak ho vysušit?

Koupili jsme částečně podsklepený domek,(jednu místnost),sklep je ale celý vlhký,podlaha,stěny i strop.Poraďte jak ho vysušit.
Odpovědět
Začal bych tím, že odstraníme příčinu. Pak stačí jen větrat, nebo v časové tísni použít odvlhčovač. Odstranit příčinu znamená ji nejprve identifikovat a navrhnout správný funkční a ekonomický způsob. Většinou se jedná o celý soubor opatření. Příčiny vlhkosti jsou pak v drtivé většině dány již nefunkční hydroizolací. Druhá v řadě možnost, je rosný bod z důvodu prochladajících zdí. Za třetí to může být blízký pramen ze kterého proniká voda. Za čtvrté to bývá vadné potrubí. Vezměte an místo odborníka. Těch pár stovek vynahradí spoustu času a mnohdy mylnou diagnozu.
Odpovědět
@stavitel_if kdo je na toto odborník koho mám pozvat?
Odpovědět
@lireli Obecně by to měl být projektant pozemních staveb. Jsou firmy které se zabývají odvlhčováním obecně nebo jen aplikují metody a systémy které řeší jen dílčí části. Osobně se těmito věcmi zabývám a mám za sebou nejednu dost problematickou stavbu. Pokud jste do 100 km od Teplic, pak vám chci nabídnout tuto službu. Tedy na místě prohlédnout stav, zaměřit objekt provést sondáže a zjisti nejpravděpodobnější příčinu. Může zůstat u této konzultace na místě, kdy vám polopaticky vysvětlím co s objektem udělt svépomocí pokud je to možné. Nebo vypracuji projektovou dokumentaci s konkrétním a přesným řešením s konkrétními materiály a systémy. Rozšíření je pak vypracování položkového rozpočtu. Na základě mého projektu je pak i laik schopen provést malou sanaci svépomocí a jsem mu pak připraven pomoct dozorem na dprováděním nebo i elektronicky když se nejedná o velký problém. Samozřejmostí je pak i samotná realizace těchto problémů. Pokud je vzdálenost větší, pak je lépe se obrátit na místní odborníky. Doporučuji, nejprve nechat prohlédnout nezávislého projektanta nebo specialistu na tyto problémy a nechat si vypracovat projekt. Nemusí to být projekt pro stavební povolení, ale jen technická dokumentace k provádění. Pak teprve oslovíte firmu realizační. Doporučuji aby to byla firma s autorizovaným inženýrem nebo autorizovaným stavitelem a s pojištěním proti škodám. Kdyby se něco nepovedlo tak ať má te po kom co vymáhat. :-) Rád se Vám budu věnovat. V případě Vašeho zájmu je pod reakcí odkaz na moje www. Faltýnek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?