Podlaha pod kamny a bojlerem

Dobrý den , v přízemí máme skladbu podlahy od základové desky 12 cm EPS 100S , 7 cm beton ve kterém jsou rozvody PT a finální podlaha- dlažba, případně vinyl. Je třeba v našem případě nějak specielně připravit skladbu podlahy pod 200 L bojlerem s vodou, který bude stát v technické místnosti na podlaze a krbem, který váží cca 150 kg? Mám na mysli dát pod bojler i kamna polystyrén s větší únosností, případně jen vyšalovat na úroveň čisté podlahy beton, nebo lze položit krb i bojler vpohodě i na výše uvedenou skladbu podlahy bez dodatečných opatření? Děkuji za odpovědi 🙂
Odpovědět
V domě jsme dávali EPS 150, do technických místností EPS 200, právě kvůli větší únosnosti, v jedné máme boiler na 375 l, kdy jen sám boiler váží nějakých 190 kg, v druhé TM je technologie pro TČ - teplovodní nádrž nějakých 300 l - nádrž váží něco přes cca 100 kg. Výška potěru 8 cm, podlahová krytina keramické dlaždice 120 x 20 tl. 0,8 cm. Dle těch s nimiž jsem konzultoval je pevnost EPS dostačující a beton + keramická dlažba tu váhu roznese ( nádrže mají 3 malé podstavce ) a podlaha by snesla ještě větší zatížení. Pokud chcete mít klid, tak místo té 200 dejte klidně 300 ( cenový rozdíl mezi tím EPS zas takový není ).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od majkl1993:

Dobrý den , v přízemí máme skladbu podlahy od zák…
@majkl1993 a co projekt nebo stavební dozor ? Jde o to že nic se asi nestane a můžete to na tu podlahu klidně postavit a všichni vám to tu potvrdí ale náhodou se něco stane a z nějakého důvodu podlaha pod tím praskne budete to pak tady na fóru reklamovat? Nebo u firmy co vylévala podlahu s tím že na fóru na internetu vám řekli že to na to můžete postavit? Je potřeba zjistit jaké zatížení na m² můžete mít.
Odpovědět
Dle mých informací má EPS 100S únosnost při 10% stlačení 10 tun, tzn. 1% stlačení na 1 tunu na 1m2. Bojler i s vodou bude vážit cca 350 kg...takže na toto zatížení by to snad mělo být v pohodě i s klasickou skladbou podlahy s tímto polystyrenem 100 S.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od majkl1993:

Dle mých informací má EPS 100S únosnost při 10% s…
@majkl1993 A je ten bojlej skutočne rovnomerne rozložený na ploche 1 m2? Stačí, že bude stáť na relatívne úzkych nohách, povedzme na ploche 0,1 m2 (čo je pomerne dosť) a naraz je tlak 3,5 t/m2 a nie 350 kg/m2.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@majkl1993 A je ten bojlej skutočne rovnomerne ro…
@roman_ Bojler bude sedět na podlaze, rozměry má 60x60, takže pravda , není to 1 M2, ale i tak by to mělo být vpohodě
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@majkl1993 A je ten bojlej skutočne rovnomerne ro…
@roman_ To je síce fajn, ale zabudol si, že bude stáť na dlažbe, ktorá to rozloží váhovo do betónu a ten bude teda skoro rovnomerne tlačiť do polystyrénu. Ak bude dlažba nalepená poriadne na lepidlo bez dutín, tak je to vporiadku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?