Stavba ne jaře 2010. Plánujete také někdo?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojte, protože plánujeme stavbu na jaro, tak hledám spřízněné duše pro plánování .....
Odpovědět
Profilova fotka
@chimny My jsme sli do meranti, chteli jsme tmave drevo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, obnovuji diskuzi :) Krasne pocasi vas svadi byt venku a diskuze nam slabne :) Jak se mate a jak pokracujete se stavbou a kdy planujete stehovani? :) @hhranolka Jak vypada planovane zvetseni domu, pujde hejbnout nosnou zdi?:) Dnes privezou dlazbu do obou koupelen, tak se moc tesim, hlavne jsem zvedava, co mi pokladac rekne na kvalitu. Rodicovska koupelna bude od PARADYZ, detska RAKO, obe chci bezsparove, dle kachle se uvidim, jestli to pujde :) Jsem desne nervozni, protoze Paradyz meisha jsme vybirali jen dle obrazku, nikde ji nemeli vystavenou, je to novinka, tak mam trosku strach, ale nafoti a dnes hodim do albicka :) Jinak stale delame chladici stropy, ale jimi se to uz zaklapi. Resime ted fasadu, resp.kamen na fasadu. Cekam na navrh od architekty, ale udelala jsem nejake navrhy sama, tez potom hodim do albika :) Dostali jsme se na nejnizsi cenu exter.kamene 1350 Kc bez DPH/m2 a do interieru chteji 2600 bez DPH, takze mazec, kdyz beru, ze do interieru potrebujeme 17m2 a na exterier (dum a plot) cca 400m2+plus kamen na prijezdovku a chodnik), tak se nam protaci panenky a hledame levnejsi variantu nebo mene obkladu. Pristi tyden si jdu vybrat desku do kuchyne, mame vybranou, ale mam si vybrat, z jakeho presne kamene :) Jinak dnes nam dovezou el.krb do loznice a uz dorazila i sedacka do pracovny rozkladaci Polstrin design. Jinak rusime kulate sloupy na dome, budou hranate, zmenila jsem jeste trosku plany pristavby, pridala vice oken a prosvetlila to a zitra zaciname bragrovat a podstojkovavat dum, konecne!!!:) Dale se nam zvetsila terasa na dome, takze ted bude mit 60m2, chteli bychom ji dat do dreva, to sam i zavetri 10m2, ale uvidime, bylo by to hezke :) Tak tot u nas asi vse, tesim se na vase novinky a fotecky :)
Odpovědět
Profilova fotka
to se nam to tu pekne rozrusta ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,jak to tady pročítám, tak koukám, že to máte všechny už pěkně rozjeté:)Můžu se taky přidat?My jsme začli v červnu vloni a aktuální stav je takový, že vybíráme okna. Chtěla jsem se zeptat těch co mají dřevěná okna, pro jakou jste se rozhodli dřevinu? Nic moc jsem o tom na internetu nenašla...
Odpovědět
@breberka jojo, teď manžílek natahuje zdi lepidlem, pak na to přijde štuk. Budeme mít v přízemí i 1. patře podlahové topení, na to máme objednanou firmu na konec května. Dělá vše po práci, ale stihnout by to měl. Dům je velký 11x9,5m + garáž 3,9x7,3m. Nad garáží bude terasa. Mám doma scan jenom na A4 a výkresy jsou větší, neumím to pospojovat :-( v celek, jinak bych poslala půdorysy.
Odpovědět
@jirulina moc pěkný, takže teď jste v té fázi na posledních fotkách? ;-) jak je dům veliký?
Odpovědět
Fotky jsem přidala, ale protože jsem je nanašla v PC od počátku stavby, tak je dokumentace trochu neúplná. Máme fota založená doma v albu, takže jsem je v počítači zřejmě po vyvolání mazala....
Odpovědět
@jirulina ahoj, klidně se přidej a hoď nějaké fotečky do alba, ať se taky můžeme podívat ;-)
Odpovědět
Mohla bych se k vám přidat? Začali jsme stavět loni v dubnu svépomocí. Máme toho už docela dost hotovo, ale ještě více před námi o zahrádce si mohu nechat leda tak zdát. Teď manžílka čeká natažení stěn lepidlem a perlinkou, pak omítky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lumber tak to je fakt dobrý :-D no tak alespon budete mit čersve bramburky :-D
Odpovědět
@lumber :-D tak mě zase babi chtěla frknout rajčata, ale nedala jsem se :-D kdo by to tam zaléval a hlavně, kam bych je fala netušim, když se bude rovnat terén. Hlavně nechci tam nic takového moc ani mít, jen bylinky a třeba chcerry rajčátka
Odpovědět
Profilova fotka
všechny tady po dlouhé době zdravím. Pročítala jsem si příspěvky co je u vás nového a nestačím se divit. U nás se ten den nějak smrskl. Potřebovala bych ho o pár hodin natáhnout. Když je pěkně jsme s děckama buď na baráku nebo někde venku a chodíme domů až večer a jsem ráda že stihnu něco podělat.. Prababička mi aktivně koupila dvě bedýnky sadbových brambor abychom si je zasadili na zahradě - nyní spíš staveništi. Jako bychom i tak nevěděli co dělat dřív! No ale odmítnětě něco 80 leté paní , že? Tak jsme teda ryli a sadili. Ohromné x-)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem taky myslela, ze bezesparova dlazba byt nemuze,.. protoze pri podlahovem topeni podlaha pracuje... nicmene, treba jsou jiz nejake jine technologie... jinak u nas uz zbyvaji dodelat omitky v prizemi v chodbach a v patre chodby, wc, koupelna, satna... a bude hotovo :-) chlapi se snazí 15.4. chteji odjet domu na velikonoce... ;-) jinak elektriku nechci uz nikdy videt,.. byla to hrůůůůza! ale dost jsme usetrili, takze dobry ;-)
Odpovědět
ahoj holky, je tu nějak mrtvo, tak to oživim :-D včera jsme poptali předokenní rolety, tak čekáme na nacenění + okapy (asi dáme hliníkové, aby ladily s těmi okapničkami na oknech a kováním). Pak jsme rozštípli, že chceme udělat pod pergolou "palubu" ze dřeva a moc se nám líbí messaranduba. Nejvíc se podobá oknům a chození na dřevě bosky bude paráda :-D. Nebudete taky někdo mít dřevo?
Odpovědět
@veronikapulkertova já nevim proč, ale říkal mi tchán, že to chce alespoň 6mm spáru, takže celkem velkou, nu třeba to ale neni pravidlo a jde to =-) já se rozhodla, že zůstanu u Defile, tak snad neprohloupíme :-N, ptala jsem se na to a prý to jde případně reklamovat jako zmetky
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Bezparova spatne k podlahovemu topeni? Proc, nam nic nerikali?
Odpovědět
Článek se načítá
@veronikapulkertova no bezspárová by se mi taky moc líbila, ale prý to je blbý k podlahovce, tak holt nic. No s dveřmi je to pech, to jsou fakt lempli, já právě zrovna dneska řešila, že teď se u nás pomalu začne dělat fasáda, tak jestli si pořádně zalepí okna,...aby nám je nepo....
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka My predelali elektriku a okna ve dvou dispozicne menenych mistnostech a v pristim tydnu si podbagrovavame cast domecku, pro budouci sklep v nove casti :) Tak snad se nam domecek nesesune, delam si srandu, tedy snad :)))) Jelikoz sklep bude velky, premyslime,co tam, ale asi nejakou vinoteku :) Posunuli jsme stehovani na pulku cervence, protoze by jsme se tam asi zblaznili, delcici by tam rachotili a porad by po nas neco chteli, jak je znam, v te pulce cervna uz bude nova cast hotova, bude se pracovat uz jen vevnitr :) Jinak pristi tyden delame obklad koupelny, vyzadala jsem si bezsparove pokladani, cili jednu koupelnu budou pokladat pry mesic :( Detskou necham asi sparovou, jen podlahu bez. Jinak vybirame ted interierovy obkladovy kamen, zvolili jsme bridlici pasky, takze bude prirodni kamen, jupi a na krb travertin :) Tez se u nas pracuje venku, na plote. Dnes jsem se hodne nastvala, protoze jim uz pres 14 dni rikam,at zakryji veskera drevenna okna a dvere a dnes tam prijdu a ejhle, vstupni dvere za 50 tis poskrabane. Tak jsem zurila a manzel zastavil stavbu, dokud to neoblepi, tak snad pak prelakovani pomuze ( Jo, kdyby pracovali na svym, chovali by se ke vsemu jinak.
Odpovědět
ahoj holky, to je parádní počasíčko, co? u nás se maká venku i ventitř, takže paráda. Já jsem se pošťourala v koupelně a kuchyni a udělala změnu obkladů :-D
Odpovědět
@hhranolka ahojky, no my už el. máme, jen vše osadit krabičkama, pak zbytek po malování, teď už děláme vodu, spodek sádroše....takže celkem to taky frčí :-D. v pátek jsem nevydržela koupila buřty, jé ty byly výborný, taková idilka na stavbě :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
devcata, jak jste na tom? my uz konecne finisujeme s alektrikou, tento tyden chlapy udelaji venkovni spalety, aby mohli dorazit na rolety. ve ctvrtek dorazi vodak, aby udelal stenove topeni...tak se snad pohneme, ta elektrika nas hrozne zdrzela
Odpovědět
@mavo promin melo byt vytru :-D
Odpovědět
@mavo ten jsi po nich mela chtit - odhad pred praci pred uzravenim smlouvy a pak samozrejme u kazde faktury...me kdyby nekdo nedal ke kazde fakture soupis tak si s tou fakturou leda tak vytri vis co :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no holky to ste mě moc nepotěšili.... tak jestli budou chtít ještě něco zaplatit, řeknu si o celkový soupis materiálu a tak, aby si na mě nemohli vyskakovat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@mavo my na vse dostáváme fakturu na práci a pak veskere faktury k nahlednutí, kolik byl placen materiál, dostáváme vždy podrobné vyučtování a ve fakture je uz jen, ze fakturuje treba zatepleni domu... jinak elektriku si delame sami kabely a chranicky zatim cca 40tis + k tomu ramecky a to jeste nevim, co bude stat..
Odpovědět
Profilova fotka
@mavo bohužel i já se musím přidat k ostatním, nás stála elektrika komplet do 80 tisíc, vč. vypínačů a zásuvek, venkovních vývodů např. k bráně, přípojky atd. a to bez jakýkoliv slev ze známosti, normálně od firmy =-)
Odpovědět
@mavo jejda Marti, tak to je fakt ranec, protože zatim máme roztahané všechny kabely na el. i zabezpečovačku a stály nás cca 26.000,-, takže počítám, že do 100.000,- se vejdeme bohatě i se strojkama a krabičkama, rozvodou skříní a prací
Odpovědět
Profilova fotka
taky se mě zdá, že je to neskutečná cena...
Odpovědět
@mavo pardon ze sem lezu, nicmene ta palka za elektro me vazne dostala...muj otec je elektrikar, par baraku uz dela, vecer se zeptam...nicmene ve fakture bys mela mit presne specifikovana za co je to: natazeni kabelu, projeni zasuvek, atd atd a samozrejme samostatne material: kabely takovy a makovy, zasuvky, vypinace,....
Odpovědět
Profilova fotka
@mavo na zednickou práci máme od firmy rozpočet kde je materiál a práce rozepsaná. Co nám teď dělají plyn tak to máme v cenovce vč. práce. Když nám instalovali okna tak tak tam byla taky položka montáž. A nyní na dveře je montáž taky rozepsaná. A za tu elektriku to my prijde docela ranec. Co v tom máte všechno započítané?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?