hmm tak jsem neodolala a dočetla vás, veru gratulace k výročí,
lumber gratulace k povolení :-)
breberka ať vám jsou základy od ruky a počasíčko ať vydrží, to samozřejmě přeji všem 8-)
Ahojky holky, nestíhám vás dočíst, u nás teď momentálně stojíme, máme odstojkovaný strop, a čekáme na spravení kanalizace, máme objednané dřevo na střechu ale bude až 14.9, takže asi tak :-|
Večer vás dočtu a dám další fotečky ;-)
Ježiš já bych pila, ale co ti naši dva cipísci. To bych je taky večer mohla ve vaně utopit - samou radostí. Nechám si tu euforii asi raději na tu bouračku. ;-)
Veru gratuluju k výročí. My jsme s mojim přemýšleli nedávno, že jsme spolu už 6 roků. Ani mi to tak nepřipadá.
tak jupííííííííí. Dnes nám došel souhlas s provedením stavby. Volejme sláva a tři dny se radujme!!!! :-D :-D :-D . O víkendu můžeme vesele pokračovat v demolici. ale ted to vezmeme pořádně. Já už se nemůžu dočkat. Jenom furt čekám nějaké komplikace. Příjde mi to až neuvěřitelné.
@veronikapulkertova tak to je krásný Veru, oslavte to pořádně. :-)
U nás se dodělává dnes ztracený bednění a v pátek bude manžel pokračovat se základama - dnes a zítra je v práci. Jinak já se teď zaobírám koupelnama, do toho mi tady náš Matěj sem tam udělá pěknou vsteklou scénu (prej tomu říkají první puberta), takže celkem zábava :-)
Ahojky holky, po dlouhe dobe u nas vykukuje slunicko, KONECNE se zacne neco dit se strechou :)
Jinak jsme dnes 2 hodiny resili krb, neni to jen tak, jak jsme mysleli, prijdeme, ukazeme a koupime krb a pak jej tam jen dame:) Resi se u toho tlouska sten, komin a dalsich milion veci :)
Bylo to slozite, skrz zachovani vizualizace architekta, ale mame vybrano, brunner krb, ma dvojite sklo, teplo se uvolnuje postupne a i po vyhasnuti, delsi dobu oproti ostatnim krbum, sala teplo. Super se otevira a je komplet moc hezky :) Jen ta cena :(((
Dnes jdeme na stavbu probrat jeste okna, protoze nam z eurooken doporucili zvetsit rozmer nekterych oken, skrz panty, treba z 1x60 na 1x70, ze to lepe drzi...
Dnes mame vyroci tri roky svatby, toto leti :)
A co noveho u vas? :)
@mavo@kremrolka01
díky za názory holky, to jsem ráda, že se líbí nejen mě. Jen to Via Venero Rosso je takové s nádechem do růžova, ale myslim, že to bude hezký takhle s tou tmavou hnědou. Ještě jsem objevila španělský obklad Nirvana, ale nevim, jaká je to kvalit, ale hlavně v Siku máme velikou slevu, tak to asi stejně nebudu moc řešit a zůstane to tak, jak je to vybrané a bude klid :-)
Zjistila jsem, že je dobře, že dlažbu vybírám teď, protože jsme měli chodbu jen 1 m a ta 30x60 by se mi tam 2 vedle sebe nevešly, tak chdbu o asi 23 cm rozšíříme na úkor koupelny, ale to naštěstí neva :-D. A zjistila jsem, že když máme podlahovku, tak spáry mají být min. 6 mm, to jsem byla překvapená
@breberka: Verčo, super obklady! Jak defile - vypadá fakt parádně! Tak i ten červenohnědý obklad-viděla jsem v albu, snad to platí! Hlavně jsi to moc hezky vybrala a barvy se ti nebudou tlouct, i když je každá koupelna jinde tak budou pěkně sjednocený, základ hnědá a jedna se smetanovou a druhá s červenou... Taky bych to tak chtěla... hnědosmetanovou a hnědosmetanovo oranžovou :)
Defile je moc hezka dlazba :) My take budeme mit tmave hnedou s tou kremovou :) Ono to vypada jinak, kdyz je vystaveny jeden kus a kdyz je z toho udelana koupelna :)
Kolik tech koupelen mate breberka :) To bude uklidu :) Bamboo i Via vento roso jsou moc hezke obklady :) BUde to super pokoupani :)
hurá tak dlažba je vybraná, nakonec bude to Defile hnědé, viděla jsem ho naživo pěkně v koupelně v prodejně a je krásný :-D. No a do spodní koupelny půjde to Bamboo. Ale stále váhám nad těma 2 zbylýma koupelnama, zda to Via veneto roso, líbí se vám?
@veronikapulkertova veru, úžasný stránky, líbí se mi všechny. I ty japonský stěny a římský rolety, tak to bude taky oříšek :-D
ceny oken zatim nevim, všechny nabídky nedorazily, ale plast prej tak cca 200 tis, tak uvidíme, co zbytek
U nás dneska zdíme ztracený bednění, tak snad počasí bude dál přát
Holky, nasla jsem uuuuuzasne stranky, zastineni oken. Kazde zastineni je opatreno videem. Na strankach jsou i markyzy, zluzie, rolety, japonske posuvne steny atd, tak kdo ma zajem, juknete, maji vse hezky zpracovane!!! :)
http://www.rolrols.cz/twinrollhttp://www.rolrols.cz/silurollhttp://www.rolrols.cz/fasetroll
Ucim se do skoly jiz od patku, uz mi z toho hrabe, tak se odreagovavam ne netu:)
Breberka: myslim, ze kombinace jineho formatu muze byt zajimava:) A doufam, ze nabidka oken te prijemne prekvapi :)
@veronikapulkertova díky Veru, takhle v koupelně to vypadá moc pěkně, tak já fakt nevim. Včera jsem na tom seděla v noci a jsem z toho hin. Líbí se mi taky Tahiti (a cena je super), Zingano tm. hnědá (cena je šílená), Sandstone Plus hnědá a pak to Defile. Zkusim to ještě objevit někde na živo. Potřebuju to právě do více místností, takže to je cca 60 m2, takže cena tu hraje velikou roli. No a koukam, že tu u toho nemaji takový ty lišty/sokly, tak to se řeže přímo z té dlažby, nevíš?
Plus řešim celkem zásadní problém. Chodbička je na začátku 1m široká a až u schodů se rozšiřuje a tim pádem se tam nevejde dlažba 30 x 60 na šířku ani na dýlku, takže uvažuju o kombinaci s těma čtvercovýma stejného druhu, možná jen jiný odstín, co vy na to? Díky za rady.
S vodou je to bída, to tě chápu, já bych taky vymetala :-| :-( . Snad se počasí umoudří, aby jsme to všechny mohli dát pod střechu a pak bude klid.
Já dneska jedu ke tchánovcům a dozvim se nabídky oken, tak jsem zvědavá, jestli půjdu do kolen :-S
Hezke rano holky,
vcera jsem opet vymetala vodu z domecku a dnes opet presi. Soused se smal, proc to delam, ze se tam voda zas vrati, ale me je je uzko u srdicka, kdyz vidim ty zatopene pokoje, kde stoji hodne vody :( Uz at mame strechu...potrebuji uzdravit mozoly na ruce ze zametani :)
Breberka, nekde na netu jsem videla fotku realizace, zkusim pohledat:)
Eculinda: o rekuperaci ti pisnu az v pondeli, jak se manzel vrati, centralni vysavac ne, zas tak velky domecek nemame :)))), ale o robotickym premyslim, uvidime :)
Hezky den vse, bez deste alespon, kdyz ty mracky (mraky:( jsou....
Holky, děkuju za reakce :-D Co je rekuperace víme, spíš mi šlo o realizaci a možná i cenu 8-) Domluvili jsme se, že zadáme dvoum firmám a uvidíme.
A co centrální vysavač???? :-D
@veronikapulkertova no je to bída, hodně dělaji jiný formáty než chci, tedy nee 30 x 60 a když jsou, tak blbý barvy. Viděla jsi defile položené nebo jen kusovku? Já právě jen kusovku a ta se mi tolik nelíbila. Budu muset obejít studia i tady u nás a okouknout to znovu. Přeci jen to neni záležitost na chvíli, ale na roky :-).
Pro evculinda: Prevzato z netu:
Novostavby jsou dokonale vzduchotěsné a aby byla zajištěna hygienická výměna vzduchu, je potřeba dodávat do těchto domů a bytů čerstvý vzduch. Klasické větrání otevřením oken je velice nehospodárné, protože ohřátý vzduch se vyvětrá ven, a dovnitř do místnosti se dostane sice čerstvý vzduch, ale studený. Tímto dochází k velkým ztrátám energie, protože musíme ztracené teplo opět dostat pomocí topení zpět.
Větrání pomocí rekuperace má tu výhodu, že z místností se odsává vzduch, který je potřeba vyměnit a jde přes rekuperační výměník ven z domu. Naopak dovnitř do domu jde čerstvý venkovní vzduch, který přebírá v rekuperačním výměníku tepelnou energii, a je dodáván předehřátý dovnitř. Teplo je tedy předáváno v rekuperačním výměníku, ale čerstvý a vydýchaný vzduch se spolu nemíchají – je to dáno konstrukcí rekuperačního výměníku.
Zároveň s výměnou vydýchaného vzduchu dochází také k regulaci vlhkosti, a to především z místností, kde je zvýšená tvorba vlhkosti, jako například koupelny a kuchyně.
Většinou rekuperační jednotky odsávají vydýchaný vzduch z kuchyní, koupelen, WC a přivádějí čerstvý vzduch do obývacích pokojů, ložnic, dětských pokojů. Tento způsob je sice nejběžnější, ale dá se použít také lokální rekuperace, která zajistí výměnu vzduchu pouze v jedné místnosti, takže pomocí jednoho otvoru ve stěně je odsáván znečištěný, ale i dodáván čerstvý vzduch.
My rekuperaci musime mit z duvodu chladicich stropu.
@evculinda: my rekuperaci nemáme, ale snad trochu tuším o čem to je... jestli se nepletu, tak se dělá spíš do pasivních domů, protože když máš rekuperaci tak se nevětrá. Rekuperace jsou takový hranatý trubky a je tím poháněný vzduch, takže by si měla mít vývod v každým pokoji aby se ti tou rekuperací topilo, nebo myslím i ochlazovalo. Snad sem to moc nepopletla, myslím, že takhle nějak to je...
Mavo, to me mrzi, doufam,ze najdete brzy nejlepsi reseni a stavba domecku bude moct pokracovat. Na druhou stranu te obduvuji, jak se v tom vsem vyznas, manzel je taky uplny laik, takze to vse nechavame radsi na stavebnim dozoru a stavebni firme (manzeluv znamy), jinak by jsme pokazili vse, co by se dalo. Proste Pat a Mat ...
@lumber: celý projekt stojí za prd, to je taková rychlokvaška.. ale i v tom blbým projektu jsou napsaný aspoň 10ti cm!!! a já viděla u stavitele na stole napsaný ytong a celý to stavíme z porothermu, tak sem mu volala, že příčky uděláme taky z porothermu a ne z ytongu a že do té koupelny chceme 14,5 AKU! a on tam dá 7!!!!!!!! :( a to nechápu jak mohl udělat, protože nad tím jinak přemýšlí a dělá nám tam super věci který jsme v projektu neměli a mají hlavu a patu.. jako odvodnění domečku - terasy, schod na terasu protože nad terasou máme ve svahu pole tak kvůli přívalým dešťům... a teď tohle :(((