Ahoj Breberka, moc dekuji, svatbu jsem mela svou vysnenou :) Kdyby to slo, beru se casteji, samozrejme s manzelem :))))
U nas je cely den slunecno, takze jsme zas zalivali desku. Tam kde prset ma, neprsi, kde nema, prsi :)))
díky kremrolka, já jsem se do zelený zamilovala. Tak je to tam, přijímám kritiku i chválu, návrhy a připomínky :-D. Jen zelená bude samozřejmně světlejší + obklad a podlaha taky, ale to program nebo jen já neumí :-D
ahojky, breberko, kuchyňka moc hezká, máme naprosto stejný vkus co se barev týče :-D
u nás se taky ještě stále čeká a protahuje se to
pán co nám dělá zemní práce a základy tak kvůli dešti se zdržel u někoho jiného komu lil beton a stejně aby mohl u nás kopnout do země musí být aspoň tři dny sucho :-(
Ahojky, jsem u rodicu, ale vecer kouknu a pisnu :) Myslim, ze ten poloostruvek by tam moooc pasoval a nemusela bys ostruvek do prostoru porad obchazet. Ze strany obyvaci casti by jsi si tam dala barove zidlicky, pres ostruvek nejaky vyvyseny pultik a pro rychlou ranni kavicku je to tam jak delany :)
Jinak vsem pekny, misty slunecny den :)
veru, prosim tě, potřebuju radu. předělávam tu tu kuchyni, docela mě nakonec ten poloostrůvek nadchl, tak uvidíme, co s tim vyrobim :-D . Prosim tě, jak hlubokej ostrůvek máš ty? já bych chtěla min 1 m. Existuje prac. deska 1,2 m hluboká, myslim, že jsem ji někde viděla
tak a konečně se pomalu u nás něco děje, začínám zapisovat do našeho stavebního denníku. Kaplička je hotová, elektrika též, takže už jen přijdou z E.onu a daji hodiny - hurá první stavbička hotová :-D :-D
Ahoj, my jsme vyřizovali ohlášení stavby na začátku března a kdyby nám nechyběli nějaké řezy od projektanta, tak jsme ho měli za 2 dny. Jinak po 10 dnech jsme měli povolení doma. Opravdu záleží na úřadu a ochotu úředníků. V pondělí nám začali stavět dům, dnes se bude pokrývat střecha a za měsíc se snad pomalu začneme stěhovat. Kolaudovat, doufám, budeme na začátku července - musíme postavit ještě opěrnou zeď ze svahových tvárnic a zakopat nějaký sloupek na plot. ;-) 8-) 8-)
rapid 661, tak to gratuluju. Takových úředníků víc.
veru, tak vám vyšlo pěkně. Myslím, že už to u vás pěkně pofrčí. My ostatní vám můžeme jenom závidět :-D :-D
Ahojky všem, takže supr radost, včera sem na stavebním úřadě podavál ohlašení stavby a do dvou týdnu mě má přijít vyrozumění, pokud bude kladné, začné se hned kopat :-D ( sem netušil, že jde to tak rychle)
veru, tak to je fajn.
terule, hlavu vzhůru, ono musí někdy přestat ;-)
Já nevim, ale u nás je tedy celkem hezky, sice pod mrakem, trošku zimno, ale zpívaji ptáčci, tak to de. Obávam se, aby až budeme moct začít, aby zase nelilo nám :-D nu známe zákon schválnosti, že.
Ahojky, tak na to, ze na zakladovku zacalo po zaliti prset, vypada pry dobre :) Kaluze mame male jen uprostred, coz nevadi, dulezite jsou okraje. A kdyby nahodou, poupravi se to, ale pry to nebude potreba. A mame kvalitnejsi beton a jeste neco, takze stavebni dozor rikal, ze staci schnout 14 dni, jak rikala breberka :) Takze 1.cervna bychom mohli snad zacit :) A pristi tyden by melo byt lip!!!! :)))) Slunicko se na nas vsechny konecne usmeje :)
tak u nás je sice sucho, neprší, základovat bychom už dávno mohli, ale nám to pro změnu zdržuje úřad ]-(
holky, až my se tady za rok, za dva sejdem a každá si už oddechnem ve svém domečku :-D
Ahojky!
Veru - no, super! :-D
Terule - my jsme bagr odsunuli kvůli počasí už 2x a ani tuhle středu to nevidím optimisticky.... Počasí je opravdu špatný :-| A ty povodně, to je děs :-(
:-) Ahojte...tak nám minulý týden měl přijet bagr na základy, ale počasí nám opravdu nepřeje, takže budeme rádi, když přijede příští týden, protože je tam bláto a ještě do toho pořád vytrvale prší a prší, jinak :
kremrolko: máme naprosto stejný plán, včetně stavebního materiálu..... :-)
Ahoj, tak jsme asi blazni, ale mame zalito!!!!!!!!!!!!!!!! :) Sice domichavac byl ten drazsi, ale to uz se v te cene domu ztrati:) Celou noc, cele dopoledne prselo, na poledne na 2 hod prestalo, tak se to nejak stihlo. Sice uz zase na to prsi, ale PRY to nevadi...:))))))))) A na tyden mame destem vystarano :) Presto bych byla radsi, kdyby neprselo, skrze povodne, je mi tech lidi lito, ale prirode se porucit neda...
Sorka 77 : U nás je to vzhledem k okolnostem všechno nějak složité a nelogické. Ale takový má být postup po dohodě se stavebním úřadem. Proto jsem z toho tak na větvi. Normálně bychom zbořili starý dům a postavili nový. Ale holt jak se říká "na posraného aj hajzl spadne" :-(
dneska sme šli na parcelu sekat... aby mohli začít příští týden dělat lavičky... bylo tam hrozně pampelišek.. a přítel těch 1200m2 sekal křovinořezem 3 hodiny.. chudák.. já to teda všechno hrabala.. taky pěkná práce :-/ na trávu si pak asi koupíme traktůrek :D
lumber: Moc tomu nerozumím. Zeď není předmětem vkladu do katastru. A základy nemůžeš dělat bez stavebního povolení - mimochodem ani zdi vyšší 1 m (alespoň tuším, to nechci kecat). Pokud rozdělujete pozemek, tak k tomu zeď nepotřebuješ. Ale zaměření a vypracování trvá dle firmy - také se dává na katastr potvrdit a záleží i jak dlouho to tam trvá. U nás cca 1 měsíc, než dostaneš od geodeta a potom asi týden, než vyřídí vklad.