@hhranolka :-N chci sklokeramiku. No ta Mora, jak jsi mi tam dala je naprosto stejná jako ta co jsem psala já, jen je rozdíl v těch plotýnkách (design) - prý je to jen novější model. Taky se mi líbí víc, ale už je o cca 2.500,- dražší
já zrovna prošla komplet včechny hrnce doma a fakt mam největší 23 cm průměr, takže bych tu velikou asi ani nevyužila
@baraz pravdou je, že když nekoupim standartní rozměr 50x60 cca, tak až se mi pokazí budu muset koupit obdobnou, protože v prac. desce bude větší díra :-)
@baraz Baru právě že mezi ničim. Hledam nějakou, která by se mi líbila, protože ta původní je k nesehnání. Holky mě navrtaly do té široké, což se mi líbí, takže teď spíš šounim a koukam po cenách
@breberka co me vedlo?my mame v praci vzdy soutez o dovcu,vylet do nejake zeme.takhle uz jsem byla na madeire,v egypte,ted vietnam a prave nam zacla nova soutez o bali..takze tak..jsem rada za to,ze mame takove motivace!
@hhranolka@baraz@ivik3@veronikapulkertova holky, tak jsem s truhlářem debatila, zda by se mi na ostrůvek vešla ta varná deska MORA VD 4327.201B 90 cm, tak prý ano. Co myslíte, mam do ní jít?
@hhranolka ale prosim tě, vždyť to byl teprve první pokus :-D. Já mam 2 kluky a jsem fakt moc spokojená, když si to vezmu, holka je asi víc starostí :-), ale je jasný, že bych taky jednu brala, tak uvidíme..... :-D
@baraz já jsem upřímně řečeno smutná ... já chci holku, nicméně manžel, ten je nadšen, unešen, lepší zprava byt pry nemohla :-D zdravi je nejdulezitejsi,... to je jasny,... ale .....
@hhranolka gratuluji ke klukovi :) bylo něco, co jste chtěli víc? hlavně at je zdravý :)
verčo - slevu bych žádala - to rozhodně .. hnusný jednání fakt .. asi ví, že nemají tolik konkurence ...
@breberka mám fotky na rajčeti - http://baraz.rajce.idnes.cz/
je to moc krásná země, lidi jsou milý. chudoba je tam oproti nám opravdu znatelná, ale řekla bych, že oni si z toho moc nedělájí - jsou skromní, pracovití .. vietnamci hodně málo kouří a nechodí do hospody .. to se mi na nich fakt líbí :)
všude je dost jídla - ovoce (např. naše a jejich mango se nedá srovnat), rýže ..
není tam žádný sociální systém, takže každý se musí uživit sám .. a oni se opravdu snaží .. tu zemi všem doporučuji .. jen ten let byl děsný :(
@veronikapulkertova Veru, fakt po nich chtějte nějakou slevu, protože tohle je bordel nad bordely. Já se tu čílim, že už měsíc čekam na dodání chybějících 5 ks madýlek ke kuchyni, tohle tohle je oproti vám jen maličkost
@baraz Baru, vítej doma, tak povídej, vyprávě, jak bylo a hlavně jak tam žijou?
@hhranolka :-D kluci jsou fajn.
Ti moji teď oba marodí (malej má antibiotika - zánět průdušek), Maty už jen kašle, ale byl min. víkend s manželem přes víkend v nemocnici - laringitida. Do toho tu já kašlu a mam rýmu, takže veselo.....
bohužel se celý víkend bude makat na baráku a já nemůžu :-(, tak snad manžel bude hodně fotit, abych viděla, co stihli a jak nám to tam krásně roste....
@veronikapulkertova hruza, fakt bych po nich chtela velkou slevu - jsou to dost podstatne veci ... a hlavne uz od nich nic neberte!
holky,... asi čekáme KLUKA :-N
Holky, kdyz to shrnu:
1. Kemen Exterier (plot, dum), interier (oblouzeni krbu atd.), quarzit na zem pred dum - objednavavka za 655.529 Kc mimochodem, OBJEDNAVKA 6.5.2001, DODANI cca pred mesicem!!!!! Cili 5 mesicu zpozdeni
2. Kamen do kuchyne a zadveri, mramor, bezsparove kladeni - kamen prisel z 80% polamany, nektere kusy mely rezave kolecka a byly opravdu hnusne, bohuzel ze slibovanych 14 dni dodani to bylo 2 mesice vice. Kamen se musel vzhledem jiz k nalehani kuchynaru polozit. Kamen je dokonce prohnuty. Doted nikdo nevyresil jeho prebrouseni, vyplneni pryskyrici a napenetrovani. Nemluvne o tom, ze opravdu spatne kousky, jeste nebyly dodany do ted a nebyl dodan kamen do zadveri z objednavky 1.6.20011
3. Parapety-spatna objedavka (spatne zmerene), pry to 3 kontrolovala, ale jaksi zapomnela na 3 okna, objednavka stejne nesedela s dodavkou, 1 parapet zlomeny, 1 parapet poskozeny tmelem, objednan 1.6.2001, do ted zpravidla nemam nic, stoji nam skrz toho barva na fasadu. Zednici maji strach, v jakem stavu bude jiz zakoupena barva na fasadu na jare.
Travertin- objednan 1.6.2011, NEDODAN DO TED!!!!!
FIRMA DEMARMI Prostejov
ahoj holky,jsem týden po dovče doma a dočítám vás ..
@veronikapulkertova verčo to je mazec fakt .. jak píše hranolka - chtělo by to kompenzaci .. peněz jim nedáváte málo takže by se měli činit a omlouvat.
jinak u nás nic nového - přítel musel ted dost vypomáhat u tchánovců - nahazovat,štukovat, betonovat ... tak snad už bude klid a budem zase dělat na svém.
do 14 dnů by měli přivézt sedačku tak se moc těšíme :)
a jinak vietnam - nádhera holky ..
Holky dekuji za podporu, aby toho nebylo malo, parapety jsou dvou barev, hnede a nacervenale. Mrzi me, ze se mela v pondeli davat fasada do barvy, takhle to bude az po dodavce parapetu, ktera by udajne mela byt za tyden, ale jelikoz pani ma vzdy se vsim 4 a vice mesicni zpozdeni, nepocitam s fasadou letos :( Fakt si myslim, ze tohle uz neni normalni. Uz mi dosla trpelivost. A jeste me mrzi, ze jsme na te zenske zavisli, protoze potrebujeme doobjednat original kamenicke rohy na plot, takze budeme u ni muset udelat dalsi objednavku. Dnes mi maji volat ze Spanelska.
@hhranolka Zamilovany skladnik, to je hezky :)
@veronikapulkertova zrovna parapety nam privezli nektere taky se spatnym rozmerem... ale vzali to tak... aha spatny, tak se objena novy - to same s listama k podlaze - objednavali jsme do prizemi 48m a do patra 58 .. a co myslite, tech do patra privezli 48 a do prizemi 58 :-D jako co na to rict .. nicmene nase problemy jsou v zanedbatelnych castkach oproti vam.. takze jsme ani nemuseli reklamovat, nic resit - jen to proste trva dyl...
rekla bych ze problemy jsou na kazde stavbe - u vas je to trosku horsi, ze mate hodne veci dovoz z ciziny... coz reklamace a vyroba noveho proste trva dlouho.. nicmene lemplove, co zkazi objednavku, ci skladnici, co vam poslou neco jineho...tak to se deje uplne vsude :-p
treba nase slavne kotvy do polyse.. normalne jsou od objednani do druheho dne.. takze my na ne cekali 14-dni.. kdyz jsem si je vytezoslavne privezla domu, tak mi jeste tyz den pozde vecer volalo cize cislo a ze je pry obchodak od kotev a ze ze zavodu nam poslali do firmy, kde jsme to kupovali krabice, ktere jsou spravne oznacene, ale uvnitr, je urcite neco jineho - pry maji zamilovaneho skladnika :-D :-D :-D takze pry jestli jsme doma, ze nam je prijede osobne klidne jeste v nocnich hodinach vymenit :-D
@veronikapulkertova Veru, přijde mi to, že když si člověk dozoruje stavbu sám a hlídá co a jak, tak jsou ty problémy více vidět a pak se tím jen trápíš a řešíš to neustále dokola, něco jiného je, když si ten dům necháš postavit a máš stavebního dozorce - kolikrát je tam taky chyb, ale dozorce mávne rukou, honem to něčím zamaskovat a pb nemáš žádné. To je můj názor, i naše zkušenost se stavbou.. x-)
@veronikapulkertova Omlouvam se, ze vam vstupuju do diskuze; jsem doma spis ve Stavba 2009, ale obcas koukam, jak vsechny krasne pokracujete:-) Pisu hlavne proto, ze bych te chtela uklidnit, ze urcite nejste sami, kdo ma pri stavbe potize - my uz stavime 3 roky jenom proto, ze jsme ze zacatku narazili na spatny stavebni dozor a pak na velmi spatnou firmu. A nez jsme se rozhoupali ji vyhodit, tak nam pokazili topeni a omitky - kdyz jsme ji vyhazovali, tak jsme od nich nedostali vsechny penize zpet, takze u nas na dome uz se delaly rozvody topeni dvakrat a v poslednich mesicich se obrusovaly skoro vsechny omitky az na jadro a delaly se znovu - stalo nas to uz vic jak 300 tisic navic:-( V diskusi 2009 jsme posledni, kdo nebydli a do Vanoc jeste bydlet nebudeme. Ale uz to bereme tak, ze jsme proste smolari a nejak to musime prekousnout. Kazdopadne preju, at to bez problemu vyreklamujete a brzo vam dodaji parapety spravne. A hlavne, at uz je takovym problemu jenom minimum ;-)
:( Holky co by jste rekli na to, ze dnes mely osazovat parapety na venek a TED se zjistilo, ze nesedi jak objednacka, byly zadany spatne miry, tak i dodani parapetu bylo jine, jak objednavka. Stavebnik to hazi na pani pres kamen, ta to hazi na nej. Ja mam mail, kde mi pise, ze to 3x kontrolovala i oba. No co mi zbyva, objednavaji se nove. Dokonce jeden byl tak hnusny, ze jsem jej tez musela poslat zpatky. Resime ted stale prebrouseni dlazby-kamene v kuchyni, pani pres kamen nikoho nesehnala, rekla mi, ze nam klidne doda jiny, jasny, budeme bourat kuchyni kvuli ni. Takze bohuzel hot jsme poprosila naseho zednika-obkladace, aby kamen prebrneusil, vyplnil nejak diry pryskyrici a napenetroval. Ptala jsem se zednika na nase problemy, jestli mame smulu nebo pri stavbe domu jsou takove problemy a pry mame SMULU. Porad neco resim, reklamuju, to je hrozny!!!! :((((
@veronikapulkertova my a rozpocet cca se ho drzime,.. v prubehu stavby jsem dost usetrila shanenim levnejsiho materialu,.. takze za cenu v rozpoctu mame par lepsich veci... ale zase v rozpoctu neco nebylo... kuchyn, vybaveni atd... a to se poridit musi,... nebo napr. cihlicky na dum... tak to je ranec, se kterym se nepocitalo...
@veronikapulkertova ještě si tak říkam, že pod tu vanu dam jedině pro klid duše nějakou plastovou pixličku pro klid duše, protože tahle cena mě fakt dostala