Vzpomínková/rodinná krabička do základů - dávali jste? inspirujte

Profilova fotka
Zdravím všechny, viděla jsem tu v několika albech, že se do základů, než se zalije betonem, může dát krabička s různými ,,artefakty" rodiny, aby se tam dobře žilo. Já tedy pověrčivá nejsem, ale moc se mi to líbilo a chtěla bych to také udělat. Pár nápadů mám, ale zajímalo by mě, jestli jste dávali, tak co a co to pro Vás třeba znamenalo? :-) Moje představa je nějaká hezká plechová krabička, jednu hezkou věc za každého člena rodiny (já mám za sebe na mysli třeba zalisovaný čtyřlístek, který mi nyní manžel dal před naší cestou do Jižní Ameriky, který našel v den, kdy jsme zabookovali letenky...), něco, co mají rády naše děti (za dceru asi nějakou hračku rybu, ty miluje, za syna asi obligátně autíčko (jsou mu 4 měsíce :-D), něco za naší kočičku a přemýšlím, zda nepřidat ještě něco za naše případné třetí dítě (zatím je stále v plánu :-N), tak aby v základech bylo opravdu něco za nás všechny... Těším se na Vaše zkušenosti a krabičky :-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vetyver Byl to manželův nápad. Při stavbě se nejvíce pilo místní pivo, a tak do lahve od tohoto piva vlozil zpravu psanou na .PC. Je v ni zhruba napsano kdo dum stavel. V nasem pripade jmeno manzela, moje a jmena nasich deti. Potom kdo dum projektoval, kdy bylo prvne hrabnuto a jeste neco dalsiho. Uz si to presne nepamatuju. Myslim, ze jsme se i podepsali. Take tam je napsano jmeno piva, ktere bylo nejvice pri stavbe konzumovano. Nemame to ale ulozeno v zakladovce, ale ukladali jsme to pod jeden prvek na zahrade, kdyz jsme ji upravovali. Neni tam ale datum kolaudace. Ulozili jsme ti driv, nez jsme kolaudovali. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zvažovali jsem a nakonec jsme nedali nic...převážil pocit,že by nás to pak mohlo s domem moc pojit,svázat a to by nemuselo být dobré... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se nepodařilo, protože kluci tu desku postavili tak rychle, že jsem se tam nestihla stavit. Mělo to být hromada všech možných drobných posbíraných za celý život v cizině. Teď to vyřeším tak, že nechám udělat knihu s fotkama, kalkulací, časovou osou atd. To se myslím bude taky docela dobře dědit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 moc hezký nápad :-) já je chci jezdit hodně kontrolovat, tak snad to stihnu :-D @gigi2 my se právě spojit chceme :-) stavíme dům poprvé a snad naposledy :-N @slabici taky super nápad :-) já si nestíhám psát knížku vzpomínek ani synovi (4m), natož abych si psala věci kolem stavby... navíc asi tak 80% řeší spíš muž, já řeším jen ty estetické a viditelné věci :-N
Odpovědět
Profilova fotka
x-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?