Základová deska bez mixu, udělat ji z vlhčeného betonu?

Buduji základovou desku pod jednoduchou "zahradní" stavbu - zateplený kozín. Bohužel se mi na pastvinu nedostane velký mix. Myslíte, že je vhodné udělat desku z vlhčeného betonu?
Odpovědět
Profilova fotka
@hop23 jako že ti přivezou sypkej beton a ty si ho domícháš v míchačce ? Neviděl bych v tom žádný problém, dřív se taky míchalo doma ručně.... :-)
Odpovědět
@petrsv1000 ne, že mi dovezou rovnou zavlhlou směs, dává se např. do ztraceného bednění.
Odpovědět
Profilova fotka
@hop23 jo, ale ta je dost suchá a zrovna do ztraceného bednění by se musela šťouchat a přez ty roxory by to moc dobře nešlo, proto sem si beton míchal sám, podle mě se zbytečně nadřeš, ale asi to nebudeš mít velký, takže by to mohlo jít... ;-) Jak silnou desku budeš dělat ?
Odpovědět
@petrsv1000 je to rozměr 5x4x0,3
Odpovědět
Profilova fotka
@hop23 tak podobnou mám teď garáž, chystám se taky na betonování, ale budu míchat sám ;-) výška má být 0,03 ne ? Pak to vychází necelej kubík a to by měla být hračka :-D
Odpovědět
@petrsv1000 .. deska cca 30 cm :(
Odpovědět
Profilova fotka
@hop23 aha :-D tak tobych asi ručně nemíchal... :-D tak mohlo by to jít, ale asi to budeš muset trochu udusávat, mix by to zalil a bylo by hotovo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když se tam dostane auto se zavhlým betonem, proč by se tam nedostal mix ? Průjezd pod mostem ? V tom případě bych si asi nechal na betonárce namíchat suchou směs a domíchal na místě, pokud je tam elektrika a voda. Tedy "naředil" bych si to na místě ,na požadovanou konzistenci. Zavhlý beton stejně budeš muset "navhlčit" takže se na tom nic neušetří a navíc to musíš rychle zpracovat, což u suché směsi není tak kritické. Zavhlý beton se taky blbě hutní.
Odpovědět
@honzajs jde o to, že je to pastvina a mám obavu, abych tam ten velký mix neutopil
Odpovědět
Profilova fotka
@hop23 zeptal bych se přímo na betonárce řidiče mixu. Oni hodně dobře ví, co si můžou dovolit. Případně se tam podívat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?