Základové pásy, chystáte se kopat ještě v listopadu?

ahoj všem. je skoro konec roku ale stále dá se říci bez mrazů a sněhu,, chystáte se kopat ještě základové pásy? jak to řešíte? půda je dost měká promáčená má smysl kopat malým bagrem? nebo radjěi si máknout a vykopat si to... mám to ale dilema, ale není čas na dlouhé rozhodování.. jak to řešíte vy, kteří jste před tou samou otázkou....
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím...začli jsme kopat 3.11. a v pohodě, začátkem příštího týdne budeme mít desku hotovou...takže jestli si máknete, určitě to ještě zvládnete ;-)
Odpovědět
@brcici byl bagřík ? kolik času strávil výkopem? asi ej to i podle hlouby a délky celkových pásů co...
Odpovědět
Profilova fotka
Koukni do fotogalerie...nejhlubší výkopový pás byl 140cm, kopal jeden den, druhý den jsme položili pásoviny apod. a třetí zalévali...mezi druhým a třetím dnem nám vydatně pršelo a něco popadalo, mysleli jsme, že s tím seknem, ale zvládli jsme to..dejte se do toho, má být ještě pěkně ;-)
Odpovědět
jj vím že počasí ted má být celkem v pohode.. právě proto to chci rychle hbitě okamžitě... 8-) ... jen by to chtělo brzo z práce chodit což je problém a dovča nehrozí... kolik vám tam padlo ccm betonu brcici?
Odpovědět
Profilova fotka
Noo, tak to je pak problém, můj přítel tam strávil každý den...dovolenou už taky neměl, takže nemocenská to jistila :-D
Odpovědět
@marwen67 ahoj, chystáme se taky ještě letos, jen ať počasí vydrží x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší je větší traktorbagr. Berou 650 na hodinu a 5 h není co dělat. měli jsme to do hloubky 120 až 140 cm. Barák 127 m2 zastavěná plocha a cca 18 kubíků betonu. Za jeden den pohoda.:-)
Odpovědět
tak vykopáno máme, ted nachystat prostupy, armovýztuhy do rohů a v pátek zalít.,, ted se zeptám... někdo říká že beton třídy B15 je rý slabý do pásů.lepší je B20 ,.. ale co čtu o právě zalití pásů takl všude doporučují a že to stačí právě B15 co vy na to ? co jste dávali do pásu za pevnostní třídu betonu?
Odpovědět
@marwen67 můžu se zeptat, na kolik vyjde kubík betonu?
Odpovědět
mno mám pár nabídek, do pásu mám spočítáno 14 m3 a cenu za m3 mi nabídli 1350kč bez dph včetně dopravy, cemex.. od poláků podobná cena(snad dobrá kvalita. - hodně to lidé berou u nás v okolí..)..zítra jedu jednat ještě s jendím dodavatelem.. tak uvidíme. ale to je na karvinsku, nevím odkud jsi flakači
Odpovědět
@marwen67 jsem ze zlinska, jen mě to zajimalo pro přehled, protože jsem nevedel, co to stoji...Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@marwen67 Na doporučení statika jsme dávali B 25 s příměsí proti vodě, pasy máme celé proarmované, ale máme vysokou spodní vodu. Učitě bych šla do B 20.
Odpovědět
Článek se načítá
@yess99 tak je fakt že cenu co jsem dostal na B15 a B20 je rozdíl 40 kč bez DPH takže asi to je šul nul..:) uvidím dnes co mi nabídne ještě poslední dodavatel.. už to nemohu odkládat.. jinak armování provedu v rozích máme jílovinu až do hloubky asi 4,5m čistá bez kamení., a spodní voda nehrozí..
Odpovědět
Profilova fotka
tak my začali taky ted v listopadu. minulý týden skrývka v pondělí, výkopy , v úterý betonáž pasů, včera ztracené bednění, dneska kanalizace, hutnění, štěrk a kari sítě, zítra zaléváme. Beton je B20. Takže všem paclce at to ještě zmáknete ;-)
Odpovědět
@zolik tak to vám gratuluji,,, jelikož já nemám tak možnost si brát volno jak třeba vy a dělám vše svlépomoci, tz. po práci max víkend.. tak jsme stihly jen vytáhnout ZB a zalít.. a zasypat tak 70% jilu zpet- kanalizace, azbytek no letos asi už ne.. co naděláme no...:(
Odpovědět
Profilova fotka
@marwen67 - to chápu, v momentě, kdy to člověk dělá svépomocí a ještě u toho běhá denně do práce, tak se to vše vleče. Ale i ZB a zalité pasy, jsou o kousíček blíž k základovce a domečku. U nás to šlo rychle, dělala to firma a já jsem na MD, takže jsem jim dejchala na záda denně ;-) :-) Tak at to příští rok pěkně rychle roste ;-)
Odpovědět
@zolik ano když jsem si spočítal čas a co se dá zvládnout, když se tak rychle stmívá tak toto byl plán a ten vyšel. takže jsem rád.. když by byla deska byl bych radši..hihi nicméně když se zase podívám na staveniště a není tam žádný tankodrom tak to hodně těší... takže sice se to protáhlo ale o to více spokojenost že pozemek je porát slušně zachován..myslím ten náš...:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?