Zelezo betonova zakladova deska na extrudovanem polystyrenu

ahoj potrebovala bych se zeptat, zda tohle nekdo ma.(=zatepleni jeste i pod zakladovou deskou) kolik vas na to stalo vypracovani a nejaky tip na odbornika ktery tohle dela? diky!
Odpovědět
p.s. no snad to mam dobre napsany
Odpovědět
@hanka_brno Ja to mam. Robil mi to projektant. Co by si potrebovala vediet?
Odpovědět
Mame elegohouse, viz me album.
Odpovědět
@hanka_brno Jsou ještě 2 možnosti: 1) zákl.deska na pěnoskle 2) použít systém IZODOMO Něco málo můj profil a www.
Odpovědět
@deto_oesya no potrebujeme vypracovat tohle do orojektu, nas projektant s timto nema zkusenost a tohle nam "nechce" udelat. My bychom to ale radi udelali tak hledame nekoho kdo to zpracuje.
Odpovědět
@hanka_brno Izodomo i zpracuje projekt.
Odpovědět
Teď to mám za sebou. Desku pro patrový dům navrhl projektant se statikem, realizace byla svépomocí. Zatavěná plocha je cca 89m2 a zatím jsme na 338kKč.
Odpovědět
@hanka_brno mohu se zeptat proč chcete toto založení? Počítal jsem kdysi cenové srovnání a je to dost drahá sranda. Navíc se často používá zbytečně. Např pro dřevostavby nebo YTONG je to zbytečné vyhazování peněz.
Odpovědět
@kofejn Tvoje riesenie nie je zalozenie ZB dosky na XPS. Mas klasicke zakladove pasy, ktore v podstate nesu dom...
Odpovědět
@deto_oesya No právě že ne. Pasy po obvodě jsou jen pro dosažení nezámrzné hloubky nejsou dimenzované jako nosné. Je to asi náhrada vodorovného límce z xps po obvodu ZD.
Odpovědět
@deto_oesya
Odpovědět
@zubr487 kvuli tepelnym mostum. Archtitekt nam rekl ze v nasem pripade by doporucoval. Stale se ale rozhodujeme
Odpovědět
Článek se načítá
@kofejn tohle je to vypracovani? Jak to fin.vyslo?dat to na papir
Odpovědět
@hanka_brno Bylo to součástí typového projektu od djt, včetně zprávy a výpočtů od statika. Ale je to fakt docela drahé řešení, na začátku jsem s takovou čáskou nepočítal. Pokud nehoníte pasiv na hraně a máte normální podloží, založení na pasech asi nebude o tolik horší a určitě levnější.
Odpovědět
@hanka_brno Dělá se to pro založení na nesoudržném podloží. To se samozřejmě nedá okecat. Dále pro potlačení tepelných mostů ze základů do paty zdiva. Má to ale význam jen pro zdivo s vyšší tepelnou vodivostí. Klasika je v kombinaci s VPC cihlami. Další možností je udělat klasické založení na pásech a vyzdít první šár z tepelněizolačních tvárnic. Každý výrobce nabízí své tvárnice, ale obvykle jsou dost drahé. Běžně se to dělá tak, že vyzdíte první jeden nebo dva šáry z pevnějšího Ytongu (třeba P6)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@kofejn píše - Desku pro patrový dům navrhl projektant se statikem v příloze kterou vložil čtu - "Základy upravit dle konkrétního pozemku" 🙂 tak takového projektanta i se statikem bych poslal do pryč🙂 , chlape kdyby jsi tu alespoň netlačil lidem do hlavy makaróny-)
Odpovědět
@lto007 Je to náš první domek :). V TZ je psáno, že základy jsou dimenzované na únosnost zeminy v zákl. spáře min. 150kPa a do toho jsem s podle HG průzkumu vešel. Tu doplňkovou větu jsem chápal tak, že výkres nezohledňuje výškové poměry na pozemku a to řešil projekt osazení na pozemek. To mě spíš zarazilo, že po vyhrabání díry na základy to má ještě zkontrolovat geolog.
Odpovědět
@kofejn Jakože si mám podle sklonu sám vypočítat hloubku základových pasů a vrstev ztraceného bednění..? to má přece řešit projektant a statik, No a kdyby mi řekl ať si udělám GP po vyhrabání pasů, tak to je opravdu konečná 🙂.. V příloze je řez základy ve svažitém pozemku od projektanta, neumím si představit, že bych si sám upravil základy podle pozemku a měl v ruce jen výkres od elegohouse. Projekt osazení na pozemek tohle přece neřeší. Jinak proti typu desky nic nemám, v 2017 jsem ji měl jako variantu, ale úprava projektu by zabrala čas a jako každého mě ten čas tlačil, takže nakonec klasika. Všechno v rámci stavby se dá kdykoliv opravit či vylepšit a doplnit, ale základy už ne. To je citace z jedné diskuse, kterou doporučuji přečíst případným zájemcům o tento typ základů. https://www.svepomoci.cz/clanek/6027-...
Odpovědět
@lto007 Tak já pak hloubku založení pro pasy měl dopsanou, s tím nemám problém. Na počet řad ztracenka to vliv nemá, ty jsou až na pasech. Bohužel na projekt jsme čekali taky dlouho a zima byla za rohem. Ale barák stojí, desku převzali bez výhrad a rovinnost byla v pohodě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?