Ztracené bednění na základní desku

Ahoj, tak konečně jsme dostali projekt a pomalu začínáme bádat nad základama, které chceme začít po prázdninách. Mám dotaz, máme navrhnuto zdivo 38 cm, tzn. základový pás 60 cm. Do nezámrzné hloubky máme klasiku prostý beton, ale vzhledem k tomu, že musíme desku "vyšroubovat" nad terén cca 1,5 metru, chtěli bychom posléze použít ztracené bednění. Bednění musíme použít zase šíře 60 cm nebo třeba je možnost uźší a proarmovat ? Tak široké ztrac. bednění jsem totiž nenašel na trhu :-) děkuji za vysvětlení....
Odpovědět
Profilova fotka
My chtěli dát původně ZB šířky 50 cm (výška 50 cm). Nakonec nám firma vylila betonové pasy do terénu, ale kvůli chybě při betonáži nám nakonec statik nařídil vypustit plánované ZB a použít klasické šalování + museli jsme to doplnit další armaturou. Proč to také neuděláte z toho klasické šalovacího bednění? Dá se půjčit a za pár hodin je to smontované.
Odpovědět
Otázkou je, co je levnější varianta, jestli ztracené bednění a nebo to šalovací bednění. Když si člověk půjčí to bednění, tak nemá s daným bedněním zkušenosti a neví jak se montuje, tzn. montáž provádí firma a kolikrát to firma ani nepůjčí bez montáže (neodborná montáź a požkození apod..). Jak to tedy je s tím ZB ? pás 60 cm a ztracené bednění na cihlu 38 musí být tedy kolik ?
Odpovědět
Profilova fotka
My měli původně v projektu šířku základů 60 cm, ZB 50 cm. I jsme ho měli už na stavbě, než jsme do toho upustili. Pak jsme ho pod cenou prodali :-| Tohle by měl ale řešit projekt, ne?
Odpovědět
@fire - aj my máme pozemok oproti ceste klesnutý o 1,7 m :-( - základy sme kopali od 0,90m až niekde do 1,20m to kvôli ílovitej pôde, potom armatúra, betón a potom 3 rady DT. Šírku základu máme 60cm a šírka DT 40cm. Každý rad DT samozrejme riadne previazaný( vodorovne) armatúrou a ešte aj zvisle sú roxory. Múry tiež budú 38. My sme klasicky šalovali akurát "roh" domu, kde máme najviac klesnutý pozemok a to kvôli tomu, aby sme sa dostali do roviny. Ak chceš pozri môj fotoblok na modrastrecha.sk :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?