Dotaz na pochozi půdu z osb desek v zimě se rosí .

Zdravím, před minulou zimou jsem dělal podlahu na půdě z osb desek. Jak byli mrazy tak jsem si všimnul že osb desky jsou že spodu orosene. Skladbu stropu mám od spodu SDK 6 cm vaty, parotesna folie, 12 cm vaty křížem a mezi krokvema 18cm vaty, na krokvich mám střešní late cca 4cm mezera a na tom osb desky, při mezerach kolem komínů a svetlovodu jsem v zimě strčil ruku, stáhnul zespoda na osb desky a byli mokré nevím jestli na celé ploše půdy nebo jen tam. Dalsi část pudy je nezateplena takže v zimě je tam jak venku. Nějaká rada co s tím a jak to dát dokupy, bojím se aby se časem netvorila plíseň a trámy nezačali hnit. Samozřejmě, že přes léto to všechno vyschlo ale mám strach co bude tuto zimu. Díky
Odpovědět
Dobrý den, někde budete mít netěsnou parotěsnou folii. Hodně dělníků to nedělá, ale měla by se ke zdi lepit speciálním tmelem, aby se předešlo problémům, které máte vy.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@aifel86 si myslím, že odpověď dobře znáte, ale doufáte v zázrak. A ten nebude. Stačí malá netěsnost a přes ty OSB desky nemá šanci se to odvětrat. Já bych radil předělat, přidat parozábranu. Dělat něco na studené straně je hodně nejisté. Neznáte velikost netěsnosti a tedy množství vodní páry, kterou je třeba odvětrat.
Odpovědět
Profilova fotka
topič: už se to tu řešilo, chce to mezery mezi deskama. Já mám osb desky nařezané na 30 cm pruhy, položené na střešní latě a mezery mezi nimi asi 5 mm. Zatím to vypadá, že to funguje.
Odpovědět
Zateplení a parotesnou fólii jsem si dělal sám, jako i velkou část domů na zateplení jsem si dal záležet, fólii jsem po obvodu na zdi lepil speciálním tmelem, jako i kolem komínu a svetlovodu i ocelových nosných stojek které drží vaznice a jsou zazdeny v příčkách, uvidím jak se ochladí, osb desky jsou PD a padlo tam cca 800 vrutu na 70m2, rozdelavat se mi to nechce ale nejspíš budu muset. Napadlo mě ještě vykruzit do desek cca 10 cm otvory a dát přes to plastové ventilacni mřížky a nebo dát jen vatu mezi krokve až do štítu...
Odpovědět
@aifel86 já vím je to hrozná situace. Řešil jsem obdobnou věc v jednom domě. OSB je prostě dokonalá parobrzda. Stačí velmi malá netěsnost. Jen ventilační mřížky budou podle mých zkušeností málo. Ta pára se prostě tlačí jakoukoli skulinkou a jak narazí na studenou plochu, tak kondenzuje. Buď musí být dokonalá parozábrana, nebo takové odvětrání na studené straně, které stačí odvětrat to, co tam pronikne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?