Jansen Powerwave zemní kolektor země-voda

Ahoj, máte někdo u sebe zakopaný kolektor s trubkami Jansen Powerwave? Jak vam to funguje u TČ země-voda? Nezajímá me diskuze o efektivitě vs jiné systémy, ale spíše reálné zkusenosti lidi co Powerwave už mají, jestli by do toho sli znovu kdxz by staveli a nebo by zvolili radeji klasicky zemni kolektor. Na internetu toho mnoho není.
Odpovědět
Profilova fotka
Sice nemám Powerwave, ale názor na věc jo :). Fungovat to u TČ země-voda bude naprosto normálně, stejně jako normální PE trubka.
Odpovědět
Ahoj, máme Powerwave s TČ Vaillant 57/4. Nemám zkušenost s klasickým kolektorem abych porovnal, ale za sebe jsem spokojený. Řešili jsme malou zahradu a tohle bylo pro nás ideální. Máme nakonec 210m kolektoru v hloubce cca 250cm. Vytápíme 155m2 přizemní novostavbu, roční spotřeba na topení + ohřev vody je cca 3MWh. Teďka v létě využíváme i na chlazení.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od snaper86:

Ahoj, máte někdo u sebe zakopaný kolektor s trubk…
@snaper86 Mám powerwave P4, celkovo 50 m výkopu širokého 1 m a spotrebovaných 200 m trubky. Tepelné straty mám cca 3 kW. Vošiel by sa mi aj klasický, ale ušetrené miesto pre stromy je fajn. Porovnanie nemám, funguje normálne, je to proste len iná trubka a tým, že je v dvoch vrstvách sa horšie odvzdušňoval, ale postupne to bublinky vyhnalo, za prvú zimu som dvakrát dopúšťal a odvtedy to drží. Možno tým, že spodná vrstva je hlbšie, bude chladenie fungovať lepšie, ale ešte som ho nezapol. Teplota kolektora na konci zimy bola cca 3-4 °C, topná voda bola podľa ekvitermu medzi 22-26 °C a priemerný topný faktor za túto zimu som mal 7,45.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?