Pochozí podlaha na vazníkové konstrukci - jak řešit?

Ahoj, neřešil jste někdo náhodou jak vyřešit pochozí podlahu na vazníkové konstrukci, když nad vazníky bude ještě izolace? Myslím tedy jak udělat nějaký vyvyšený rošt, aby ta půda začínala až nad izolací.... Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sendy9 mne ceka rost a pak nejaka podlaha, ale izolaci mam do urovne horni hrany vazniku. Rikal mi, ze neni problem rovnou sroubovat rost z tramku k vaznikum.
Odpovědět
Jen pozor, at je dostatecna mezera mezi vatou a deskami, pokud to nebude pochozi rost.... protoze jinak o bude plesnivet...
Odpovědět
@zeneva @misadan Já mám právě izolaci kus nad vazníky a tak bych to potřeboval nějak zvednout... Mezera je počítaná 5cm. Bude to ani né 3m pruh prostředkem půdy. Takže by to mělo stačit.
Odpovědět
Hele jestli 5cm dal bych tam sikmo pres vazniky late a na to osb desky, urcite to nebude na kazdodenni chozeni ale melo bx to stacit, late treba 60cm od sebe a deska aspon 18mm,zalezi na zatizeni potom a tak, ale jedtli to bude na odklad veci a takovy tak bych to resil asi takhle..
Odpovědět
@melin6 Mezera 5cm bude mezi vatou a tou pochozí podlahou. Jinak vata bude ještě nějakých +- 17cm nad horní stranu vazníku. Proto musím musím vymyslet nějaký rošt a hlavně, jak ho uchytit k vazníkum.
Odpovědět
@sendy9 nevím co od toho prostoru očekáváš, takže těžko radit. Já má zateplení od vazníků nahoru. Ale nechtěl jsem nahoře žádné úložné prostory nebo promenádu, tak jsem zasunul latě 60x40 do prostoru mezi vazník a zavětrování a na ty latě pak položil prkna. Ale mám to jen jako revizní řešení, prostě, kdyby bylo třeba tam něco řešit - kuna, zatejkaní a pod.
Odpovědět
@r4d3k74 Od prostoru očekávám to podobné co ty. Nechci z toho mít skladiště. Ale bez problému se kdyby něco dostat po půdě a třeba si tam v krabici něco na chvíli uložit. Nic víc. Nemáš náhodou fotku, jak to u tebe vypadá?
Odpovědět
@sendy9 takze jestli to chapu tak zvednuti 22cm nad vazniky? To uz je na nejaky tramy a ty bych moc na vazniky uz nedaval, premyslel bych spis o zvednuti vazniku celkove jedtli to jeste jde a nebo dat vatu niz, ale vazniky bych fskt uz moc nezatezoval, to by se pak museli na nejakych mistech zdvojnasobit
Odpovědět
@melin6 Zkušebně jsem takhle zkusil přibít k vazníkům do požadované výšky střešní lať a v prostřed jí na jednom místě podepřel a na moje účely by to stačilo. těžký to není a hřebík ve vazníku taky snad nebude problém...
Odpovědět
@sendy9 http://www.modrastrecha.cz/blog/r4d3k... mám album. Zkus se zeptat dodavatele vazníků, jestli by šlo pásnice vazníků prošroubovat závitovkama a pak bys mohl takhle umístit latě do jakékoliv výšky a na ně naskládat prkna. Já dal jen latě do místa styku pásnic a zavětrování (ondřejský kříž nebo jak se to jmenuje :) ) a na ně prkna. https://www.modrastrecha.cz/blog/r4d3...
Odpovědět
@r4d3k74 Přesně takhle jsem to měl v plánu. Jen jsem tady zkoušel zjistit, jestli to už někdo náhodou neřešil.
Odpovědět
@sendy9 Já to mám fakt jen na revizi popř, dva pytle s hadrama. Kdybych to chtěl víc používat, tak prošroubuju přes ty šikmý pásnice vazníku prkna na výšku a na ně středem položil další prkna. Ael mě to takhle stačí.
Odpovědět
Článek se načítá
Já vzal dvě střešní latě mezi ne po padesáti cm jsem našrouboval z latí 13cm špalíky a tím mi vznikl rošt vysoky24 cm a ten jsem chytil k vaznikum a na ten rošt jsem pak šrouboval prkna s mezerou jeden cm.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?