Stary dům zateplit?

Profilova fotka
Dobrý den, aktuálně řešíme zda zateplit dům z roku 1964. Dům je částečně podsklepený, venkovní omítka brizolit, zdi 45cm. Budeme řešit topení - doteď El. přímotopy. Vlhkost aktuálně 70-80%. Větrání pravidelně. Nová plastová okna. Bohužel na některých místech plíseň (ze strany,kde svítí jen ráno) - určitě problém, díky topení. Dům je umístěn na řečišti. Otázka tedy zní, zda zateplit nebo jen nahodit novou venkovní fasádu bez zateplení? Popř. čím. V různých diskuzích se názory liší. Chceme předejít tomu,že dům zadusíme a začnou se dělat plísně ve velkém. Předem děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od lucie4:

Dobrý den, aktuálně řešíme zda zateplit dům z rok…
@lucie4 Dobrý den, kde ten dům máte? Vlhkost 70 až 80 % je hodně vysoká, tam se plísním bude dařit. Kde se ta vlhkost bere? Jak je vyřešena hydroizolace domu?
Odpovědět
Pokud máte mokré zdi zespod, tak může být hydroizolace poškozená nebo nemusí vůbec. Pokud nekde kolem oken, rohy u stropu atd... Plesniví, je to na 99% kondenzace vlhkosti na studené ploše, kterou by zateplení o síle 10cm vyřešilo
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Pokud máte mokré zdi zespod, tak může být hydroiz…
@vladimir_sacha len čiastočné riešenie problému. Ak do domu stúpa vlhkosť od zeme, tak okrem zateplenia (aspoň 15cm) treba vyriešiť hydroizoláciu a ideálne rekuperáciu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@vladimir_sacha len čiastočné riešenie problému. …
@josefx To taktéž píšu v první části minulého příspěvku, je logické že zateplit mokré zdi dobře není a nebude
Odpovědět
@lucie4 zateplit u rodičů starý dum pres100 let. Stěny 60cm cihly na a někde i kamene. Hlavně kamene dost plesnivěly po zatepleni 14cm šedého polystyrenu je plíseň pryč stěny nevlhnou protože se rosný bod presunul jinam. Taky výrazně klesla spotřeba tepla. Co se týče zadušeni to jste už udělali přes stěny toho projde minimum staré domy neplesnivěla díky oknům že přes ně táhlo a praktický furt se větralo když se dají nové okna cirkulace zmizí a je potřeba výrazně větrat. Ten polystyren má na to minimální vliv.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?