Zateplení nad krokvemi

Profilova fotka
Ahoj všem - řešíme teď zateplení střechy ve starém domě - a rádi bychom měli přiznané trámy a dřevo, takže zvažujeme zateplit střechu nad krokvemi. Našla jsem ISOTEC - nemáte někdo zkušenost? Jak moc je zateplení drahé a jak jste spokojeni? Jsou i jiné možnosti? Jak moc se zvedne střecha? Díky moc všem za rady a postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
Vyrobcu je spousta, velmi casto se pouziva Pir izolace, ktera ma vyssi tepelny odppr takze umoznuje nizsi tloustku. Napr. bauder, dektrade topdek pir, i bramac ji ted dodava. Jsou i dalsi. Muzes pouzit i klasickou mineralni vlnu ktera se pak vetsinou dava do rostu nebo je specialni tvrdsi vlna. Strecha se ti zvedne dle tloustky izolace. U pir typicky 14-20cm, u mineralni vlny pak podstatne vice. Ja bych pod 30cm izolace v pripade MV nesel. Zalezi take jakou chces krytinu, na tadky se pouziva latovani stejne jako na strechy s izolaci mezi krokvemi, pokud delas plech, musi se dat late (pro odvetravani) a pak jeste bedneni z prken nebo osb na ktere se dava plech. Ve vsech pripadech se dava pojistna hydroizolace paropropustna nahoru na tu tepénou izolaci. Pocitej s tim ze nadkrokevni izolace je o neco drazsi v pripade MV ( slozitejsi provedeni) a vyrazne drazsi v pripade PIR ( drahy material)
Odpovědět
Řešení je mnoho. Odvíjel bych to od použitého materiálu samotné střešní krytiny - plech, taška, tad. Každý má má své specifika. Taky je otázka, jestli si zateplení budete dělat sami, nebo si pozvete firmu. Já osobně jsem to řešil takhle... Zateplení jsem si dělal sám. Tak jsem se mrkl, kdo v okolí prodává izolace. Prošel jsem ne, podíval se na stránky a vyrazil jsem. Objel jsem 3 prodejce stavebnin, ale jen jedna prodejna byla specializovaná na střechy. To byla výhoda. Probral jsem s nimi svůj rozpočet, představu, materiály a oni mi přesně řekli, co se mi bude hodit. Prodejce byl bývalý řemeslník, tak mi fakt věděl poradit. Já jsem z okolí zlína, ale prý tato firma má víc poboček po ČR. Jestli chceš info o firmě, napiš do zpráv. Nechci aby mi administrátor smazal příspěvek jako reklamu. Jiří
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?