Zateplení stropu ve sklepě

Profilova fotka
Z důvodu čerpání dotací na TČ potřebuji zateplit strop ve sklepě u rodičů. Moc prostoru tam není, tak bych volil 5cm polystyren. Otázka zní, bude to držet na lepící pěnu na stávající malbě, nebo pužít klasické lepidlo na dlažbu ? Vrtat se mi to nechce, jsou tam hurdy a tak by to asi moc nedrželo... Mám s tím někdo zkušenost, zateploval někdo strop ve sklepě ve starším domě, suterén má cca 140m2.
Odpovědět
Profilova fotka
:-)
Odpovědět
@petrsv1000 já zateploval, ale PIR deskama a na šrouby (doporučeno dodavatelem), takže neporadím. Jestli nechcete vrtat, tak bych zkusil jít nejjednodušší cestou (nalepit) a když to držet nebude, tak pak třeba vrtat. Co to jsou hurdy?
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Hurda neboli hurdiska je v podstatě dutá cihla, na strop se používali cca metr dlouhé a dávali se mezi traverzy a pak na to přišla omítka, takže když chytneš dutinu nic v tom nedrží... A to si dělal na ty fasádní hmoždinky ( ty bílé plastové "talíře" ) ? No bojím se aby mi to nespadlo na hlavu :-D třeba i po čase, kdy pěna vyschne, či vytvrdne. Popř budu lepit na lepidlo...
Odpovědět
@petrsv1000 nebo chemickou kotvu se sítkem, i když to bude do stropu asi vopruz. no, hodně štěstí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 no to by asi bylo.... zkusím se ještě poptat přímo ve stavebninách... jo díky , to bude potřeba ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?