coverphoto
Aktivní

bayt

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 24. bře 2013
Info o bydlení
Stav   Přestavuji byt
Projekt   Byt
Aktivita
129 příspěvků ve fotoblozích
2 791 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (33)
Kolekce
  • Co mě zaujalo
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Přátelé, kdo máte v místnosti více žaluzií najednou, jak je ovládáte? Budeme jich mít šest a přišlo mi praktické ovládat je u dveří vypínačem, který by otevřel/spustil všechny najednou, a nějaké individuálnější nastavení řešila třeba přes mobil. Ale údajně to nejde a musela bych mít speciální centrální jednotku jen pro tuhle místnost. Jak řešíte vy? Jinde máme normálně vypínače u vstupu do místnosti.

  • edcbubuMáme všechny žaluzie bezdrátové ovládané přes aplikaci, jen v dětském pokoji a hostovském bude jeden fyzický ovladač. Pořizovací náklady na žaluzie byly cca o 1500 vyšší za každé okno, ale zase je tam jednodušší elektroinstalace (ušetří se cca 1000 za tlačítko+kabel).
    Máme Climax s motory Somfy. My využijeme jejich chytrou domácnost Tahoma (cena 7tis.) kromě žaluzií i na vytápění, rekuperaci, videozvonek, kamery a některé ovládané zásuvky například k čerpadlu nebo světla.
    • bayt
      AUTOR
      @edcbubu  No ja bych se prave cemukoliv chytremu radeji vyhnula 😞
      • komi1My máme v místnostech ovládání žaluzií na vypínač. V obytné místnosti máme 6 žaluzií a ovládáme dalkovým ovladačem, který má nastavený program na všechny v místnosti najednou stejně, každou žaluzii zvlášť... nebo jde i ovládat celý dům tímto ovladačem. Záleží, jak si necháte ty programy nastavit 😉. Morory máme Somfy.
        • artep1987máme taky 6 v obývacím pokoji a kuchyni, tedy máme 3 velké okna a na nich rozdělení žaluzií na dva motory ať se dají ovládat podle otevřených oken případně. Nechtěli jsme dálkové ovládání (a bylo to plus 35 tis). A taky to nepotřebujeme dálkově ani podle počasí ovládat 😃 (v létě dáme ráno dolů, v zimě na ně nešáhneme). Takže máme úplně obyč ovladače u vstupu u dveří (nechtělo se nám přes developera toto měnit, měl přemrštěné ceny, jinak bych doporučila kouknout na možnosti na trhu). A je to v pohodě, jen si pohlídejte, aby vám dali spínače, která zmáčknete a žaluzie samy sjedou a nemusíte je držet, jinak je to hrozný opruz.
          • bayt
            AUTOR
            @artep1987  No a to tedy mate v mistnosti 6 vypinacu na 6 oken vedle sebe?
            • artep1987Mame to na dvou mistech u vstupu 4 a 2 plus svetla, takze dost. Zkusim nafotit az pojedeme na dum. Proto doporucuji kouknout na kodernejsi vypinace tam je v ramci jednoho moznost ovladat i 4 jen se macka dany roh napr
              • janalibMame dalkove ovladani (motory Somfy) a spokojenost.
                • bayt
                  AUTOR
                  @artep1987  Aha to jsem netusila, ze jde. Asi nejake chytre na ty chytre motory.
                  • neyaa_crmoj muž má rad veci priamo na "kábel" hlavne aby bol fixne niekde vypínač, a žiadny dialkovy ovladač (ktorý len u Tv občas hladáme 😃 ) V obývačke mame žaluzie na dlzku 8 metrov rozdelene na 3 segmenty podla samotných okien. Ideálne pre mna je ovladat ich naraz...teda maju spoločny dvojvypinač. A jedine dverny otvor ma samostatny dvojvypinač... aby to bolo flexibilnejsie...
                    • bayt
                      AUTOR
                      @neyaa_cr  Aha, u nás asi nepůjde, aby to bylo právě sdružené. Jaký máš prosím ten vypínač na zdi? A tedy neovládáte žaluzie vůbec na dálku, třeba přes mobil? Nemáš někdy potřebu při odchodu zavřít žaluzie v celém domě?
                      • neyaa_cr@bayt  ahoj mame vypinače priamo od rady ABB ktore maju dvojvypinač tiež na tieto rolety. Mobilne otvaranie mi prave nevyhovuje nakolko nie každy (navšteva, dieta) može mat po ruke mobil ktorym bi si mohlo tie rolety spuštat... Teda u nas klasika 2 vypinač... Stredne okno sa teda ovlada samostatne a 2 bočne idu spolu.
                        • neyaa_cr@bayt  rolety pri odchodu z domu nemenim, najčastejsia zmena je večer ako sa zotmie... alebo ak svieti slnko cez den. Inak sa s nimi moc nemanipuluje, hlavne nikdy nie ked ideme zrovna napr. do mesta a pod...
                          • neyaa_cr@bayt  my sme zili asi 3 roky bez nich teda skutočne riesime čiste pritienienie v aktualnej situacii.
                            • jenyeMy máme v každé místnosti vypínač, který se dá přidělat na zeď (zatím jsme nevyužili) a v obývako-jídelno-kuchyni máme 6 žaluzií (HS portal 3 segmenty, krajní se ovládají společně a prostřední průchozí zvlášť), které ovládáme dálkovým ovládáním. A pak máme aplikaci v mobilu somphy a tam můžeme ovládat žaluzie na dálku a každou zvlášť nebo si nastavit různé režimy, časy apod. To opravdu moc doporučuji. Řešila jsem také dlouho, jak toto vyřešit a musím říct, že toto se povedlo a jsem s tím moc spokojená. Takže vlastně nemáme nikde kabely ve zdi a na tom vypínače, ale každá místnost svůj jeden vypínač/dálkový ovladač + aplikace do mobilu.
                              • neyaa_cr@bayt  posílam ješte foto - neni nutné samostatní vypínač, ale je to součast ABB 5-ti rámečku, tedy to nikde neruší https://www.modrastrecha.cz/blog/neyaa_cr/album/nase-l-ko-2022-fqcb4e/25513701/  jde o ty první dva dvojvypínače v levo (pod videovrátnikem)... je to takové čisté řešení, určite jsme nechteli bourat a tahat kabely samostatne proto se podarilo to dát do 5-rámečku.