coverphoto
Neaktivní

beatrice.h

Martina  /  43 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 23. kvě 2007
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v domě
Projekt   Dům
Aktivita
126 příspěvků ve fotoblozích
3 092 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Jak často odmrazujete ledničku?? Já zjistila, že se mi tam začíná dělat námraza a vše mi brzo ztvrdne a zmrzne.... a nemůžu najít návod... nevíte co mám první udělat - ještě jsem jí ani jednou neodmrazovala a to bydlíme letos 3.rokem... jsem ostuda, co?? 😞 Díky za rady.

  • zurkovajá odmrazuji zrovna dnes, jinak běžně 1-2x za rok a to mám samoodmražovací 🙂
    • atramahm, neodmražuji, mám samoodmražovací, občas ale vydělám ven boxy a uklidím...
      • anneettkkaTaky neodmrazuju, cas od casu vsechno vyndam a vytru a vyplachnu skla i boxy
        • hanqadneodmražuji..jen myji pravidelně lednici
          • beatrice.h
            AUTOR
            Já nemůžu přijít na příčinu, proč se mi tam tvoří v zádech led... kolik máte teplotu na ledničku a mrazničku, jestli to vidíte digitálně??
            Děkujimoc.
            • anna1165Jsem ještě lepší, teď jsem koupila nový mrazák do sklepa, tak jsem chtěla odmrazit kombi lednici s mrazákem v kuchyni, všechno zmrzlé jsem tam přestěhovala a nenašla jsem elektrický přívod. V lednu to byl rok, co máme novou kuchyň až od května bydlíme. Zásuvka bude asi za lednicí. Muslea jsem vyhodit pojistky. Má se totiž první vytáhnout z elektriky...pak vyndáš potraviny někam do chladu a lednici necháš otevřenou, pokud je to mrazák, je dobré dát dovnitř nějakou nádobu s teplou vodou, jde to rychleji, nebo aspoň nádobu na ukapávající led a hadry, aby to neteklo všude ven.. (to můžeš nechat přes noc), případně můžeš ledu dopomoct lastovou stěrkou, pzor na poškrábání, nemá se to dělat násilím. Vyřít vodou s octem a nakonec do sucha. Gumy se doporučují natřít glycerinem (to teda nedělám)..
              • anna1165@beatrice.h  teota v lednici má být mezi 4-8 °C záleží na tom ve kterém místě lednice.
                • anna1165V mrazáku -18°-20°C, při rychlém zamražování i -40°C
                  • renulka12Lednice mi ukazuje + 6 st., mraznička -18 st. a neodmrazuju je nikdy, jen vytírám vodou s octem, odmrazuje se to samo.
                    • evelynka25Ze všeho nejdřív si najdi vhodnou dobu, kdy nebudeš potřebovat do lednice. Potom vše, co máš v mrazáku, přendej do lednice. Lednici vytáhni ze zásuvky. Pokud máš elektrický větrák, který fouká teplý vzduch, tak ho zapni a namiř do otevřeného mrazáku. Před mrazák, nebo jestli se vejde dovnitř, dej plech a před mrazák třeba velký froté ručník a pro jistotu si připrav hadry, kdyby voda vytekla ven. Až to budeš mít roztáté, tak vytři mrazák octovou vodou a vytři dosucha. Zapni mrazák a naskládej do něj zpět věci. Takhle to alespoň děláme my. Už několik let. Snad jsem trochu pomohla.
                      • evelynka25Ten teplý vzduch z fukaru to urychlý. Jinak to nech otevřené a čekej, dokud to samovolně neroztají.
                        • beatrice.h
                          AUTOR
                          Mrazák je v pohodě, ale v ledničce se mi na zádech tvoří led a mám zmrzlé potraviny.. 😞
                          • jitule23Neodmrazuji, teplota se udržuje na 4 st. C. Mám samostatně stojící bez mrazáku
                            • evelynka25@beatrice.h  Aha. Špatně jsem to pochopila. Lednici neodmražuju. Jen ji občas vytřu octovou vodou, jak už tady jiné psaly. Asi bych volala opraváře.
                              • jajah55zřejmě máš ucpaný odtokový kanálek na zadní části loednice dole - musíš často ten otvor čistit je tamn takové "šťourátko " a tím se otvor pročisťuje, pokud se ucpe voda nemůže odtékat a tvoří se námraza....
                                mrazák odmrazuji tak 3x za rok je to otázka pár minut- je brzy rozmražený - mám lednice dvou motorovou takže to není problém. Jinak klasika vymývám průběžně dle potřeby ledničku octovou vodou .