coverphoto
Neaktivní

biedronca

Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 10. zář 2019
bydlí v městě Karviná
Info o bydlení
Stav   Již bydlím v bytě
Projekt   Byt
Aktivita
1 příspěvek ve fotoblozích
21 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Skupiny
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům

Potřebovali bychom poradit, jestli požadovaná cena za novostavbu je ADEKVÁTNÍ , vs. velikost toho RD, lokalita atd. Jestli do toho vubec jít (banka,odhadce, hypo..)
Známí nás odrazujou, že je tato novostavba malá a drahá, a kdyz se podívám na inzeráty prodej RD v nejblližším okolí,tak mi příjde odpovídající.
NEVÍTE NA KOHO SE OBRÁTIT?

  • candatZnámí stavěli, nechali si postavit nebo staví, že říkají, že to je drahé? Většinou se vyjadřují lidi, kteří nemají ponětí jaké ceny jsou aktuální. Jinak pokud máte dozor, tak ten by vám na to mohl kouknout.
    • neyaa_crja som vzdy pozerala na trhovu cenu v danej lokalite, tam si lahko poradite sami, stači v sreality.cz vyfiltrovat domy na predaj vo vašom okolí. Pozriet predom na ceny pozemkov. A odratat si trhovu cenu pozemku... Potom mate cenu domu...a porovnanim s ostatnymi budete hned vediet... bez pomoci hocikoho ineho... Treba zvažit samozrejme v porovnani ci zrovnavate novostavbu s novostavbou alebo staršim domom... ale i tak taketo zrovnanie umožni pozriet viac nehnutelnosti v lokalite a preratat si cenu na meter obytnej plochy, alebo zastavanej pri bungalove...
      • baru9@neyaa_cr   V podstatě souhlas, nicméně těch faktorů je více, na srealitách jsou hotové zabydlené domy se zahradou, třeba za velké peníze. Tady je dotaz na stavbu domu. Tedy novostavbu. Cena novostavby je někde jinde než hotový vychytaný dům. Dále bych brala v úvahu studny, kanalizace, plyn, jímky... apod. to je i v okolí jiné a hraje určitě roli. Je toho hodně, co dělá cenu. Spíš poradí někdo nezávislý, ale z oboru .
        • neyaa_cr@baru9  ceny tychto veci sa daju lahko zistit. Cena zabydleneho domu v nasej likalite sa velmi nelisi od uplnych novostavieb. Pár stotisíc mozno i milion ratajte na exterierove prvky ( predny plot, parkovacie statie, terasy, zahradny dom, vysadba stromov, uprava terenu pripadne navozena lepšia zem, vysadba nizsich kerov a trvalek, rastlin, deštova jimka, nekdo ma studnu, chodníky...) potom bezne odratat cenu pozemku a zistite si cenu domu. My sme takto 3 roky hladali. Nakoniec sme upustili od kupy hotoveho - nepačil sa nam ziadny a vybrali si pozemok a stavali. V nasej lokalite za 5 rokov stupla cena pozemkov 2x u nas je v dnesnej dobe drahsi pozemok nez samotny dom....
          • baru9@neyaa_cr   O tom jsem psala, nelze porovnávat a odvozovat cenu na srealitách, ptž jsou i v blízkém okolí rozdíly, zrovna vzrostlé stromy, pergoly, ploty, brány, dlažby.. to jsou věci, které cenu zvednou oproti novostavbě o milion hravě. Takže dát o milion víc za novostavbu bolí. Je třeba se orientovat v cenách materiálu, technologií vytápění .. no je toho hromada.
            • neyaa_cr@baru9  chcela som len pomoci, nam zrovnani na srealitach bohate stačilo je tam kopu domov ako holodomy bez plotov... par rokov som sa v tom hrabala a dalo sa krasne zorientovat a vse si vyvodit. Milion na zahradu a okoli proste ratat ostatne se lehko urči... Ale tak lze si určite na to nekoho i zaplatit...
              • madejuliPokud se jedná o tu novostavbu, o které už jsem vám psala do IP, souhlasím s Vaším okolím - cena je přemrštěná. Jen to zkoušejí... Jestli ten dům chcete, smlouvejte. Inzerát už je tam dlouho a aniž bych znala bližší detaily (možná břemena apod.), narazili si min. milion nad realitu.